Matthijs van Nieuwkerk is halverwege wel of niet tevreden

De Vara begint vanavond aan een nieuw seizoen van De Wereld Draait Door, het programma dat moeiteloos 1 tot 1,4 miljoen kijkers naar Nederland 3 trekt, een beetje afhankelijk van de urgentie van de uitzending. Met 190 uitzendingen per jaar bestaat het niet dat Matthijs van Nieuwkerk 190 keer tevreden afkondigt. “Meestal ben ik halverwege tevreden of ontevreden”, vertelt hij aan deze blog. Autocue-moment De TV Draait Door is dus het moment om zich al dan niet te herpakken. “Ja, als ik niet tevreden ben, ga ik heel hard werken om het de tweede helft te laten omslaan.”

De Wereld Draait Door won in 2007 al de Gouden Televizier-ring, het afgelopen seizoen werd beloond met de Nipkow-schijf en is bovendien het best bekeken uit zes jaar De Wereld Draait Door. Je zou zeggen dat Matthijs en zijn redactie alles hebben bereikt. Waarom dan toch doorgaan. “Ja, dat is een goede vraag. Ik zou een heel slap antwoord kunnen geven: contractuele verplichtingen. Het is waar, je zou bijna zeggen ‘the only way is down’. Voor ons schuilt de opdracht erin om het toch spannend te houden. Tot nu toe motiveert en inspireert het wat we allemaal mogen doen. Afgelopen seizoen hebben we veel gedaan, maar we moeten door. Misschien heeft het iets waaghalzerigs om door te gaan. Maar de kwaliteit kan ook de continuïteit zijn.”

Afgelopen seizoen werden onder andere DWDD Recordings, wetenschap met jonge studenten en haute cuisine toegevoegd als terugkerende rubriek. Voor komend seizoen broedt de redactie opnieuw op nieuwe items, al wil Van Nieuwkerk nog niet zeggen wat. Robert Kranenborg komt wel eens per culinair seizoen terug. “De eerstvolgende keer maakt hij de houtsnip!”, zegt Van Nieuwkerk verlekkerd. “Het klinkt niet spectaculair, maar je weet straks niet wat je ziet! Ik weet wat er gaat gebeuren. Kijk, de voorpret is er alweer!”

In de uitzending vanavond te gast: Jan Kees de Jager over de eurocrisis en miljoenennota, André van Duin over zijn nieuwe theatershow en muziek van de nieuwe huisband Chef’Special. Tafelheer is Jan Mulder.

DWDD, 19.30 uur, Vara (NL3)

Zie ook:
- Matthijs wil en kan late night, maar doet hij het ook?
DWDD kiest Chef’Special als huisband seizoen 2011/12
- Robert Kranenborg bereidt weer haute cuisine in DWDD
- Zesde seizoen De Wereld Draait Door wint Nipkow-schijf

1 Reacties // Reageer

One thought on “Matthijs van Nieuwkerk is halverwege wel of niet tevreden

  1. Huftertje

    Als dit seizoen die vieze AT5 geur verdwijnt, is het nog het bekijken waard…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>