Hugo Borst zoekt spanningsveld tussen vaders en zonen

Sportcommentator, journalist, columnist en DWDD-tafelheer Hugo Borst gaat op zoek. Op zoek naar de gevoelige plekken tussen vaders en zonen voor de VPRO. Eén van de twee is bekend, zoals vanavond het geval bij Xander de Buisonjé en vader Rob. In totaal selecteerde hij zes koppels die op gespannen voet met elkaar zouden leven. "Vader en zoon zijn elkaar ontgroeid of uit het oog verloren", zo staat in het persbericht. "Hun relatie is geteisterd door ingrijpende familieomstandigheden. Hoe gaan zij daar mee om? Tijdens ontmoetingen op plekken die voor vader en zoon een speciale betekenis hebben, ontvouwt zich gaandeweg het beeld van de grillige band die tussen vaders en zoon vaak bestaat."

Vaders en Zonen, 21.30 uur, VPRO (Nederland 2)

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Hugo Borst zoekt spanningsveld tussen vaders en zonen

  1. Tv Time

    Toen ik in de Tv-gids Xander bij dit programma zag staan dacht ik hij en Sem zij zoon (samen mat Wendy van Dijk). Ik vond het al zo raar.

      /   Reply  / 
  2. raypelsteeltje

    Wat een verschrikkelijke eikel is die Peter Faber… Ooit ´s ontmoet in de IT met een ongeloofelijke snol… Vanaf dat korte moment (totaal 10 minuten) heb al een verschrikkelijke bloedhekel aan deze arrogante kwal… Na deze serie allen maar bevestiging gekregen….Ik hoop dat Jasper door krijgt dat het in ieder geval niet aan zichzelf te danken is…. wat een eikel die vent…….

      /   Reply  / 
  3. henk jukkema

    Beste Hugo,

    Gisteren de laatste (dat hoop ik toch niet) Vader & Zoon gezien, Henk de Velde en Stefan. Van John van Lottem en z’n pa kreeg ik een brok in de keel. Peter Faber en zoon: je liet genadeloos zien hoe mooi pa zich overal uit lult, rockzanger en vader waren bijzonder.

    Omdat ik zelf vroeger lange afstand soloraces heb gezeild en nog regelmatig over een oceaan zwerf, was ik zeer nieuwsgierig naar Henk de Velde. Zou hij eindelijk eens breken, zouden we eindelijk eens zien wie hij echt was, in de confrontatie met zijn zoon? Ik verwijt het je niet, maar het is niet gebeurd. Weer niet!
    Weer dat tenen krommende gecultiveerde ruwe-bolster-blanke-pit gedoe, de eenvoudige jongen die de beschaving afzweert en melodramatisch zee kiest. In de boot had hij nog even een statenbijbeltje in z’n hand, maar gelukkig hoorden we niet wat ds Henk nog te melden had over de nietige mens zwervend over God’s planeet.

    Henk weet – na talloze lezingen en interviews – feilloos waar ‘de landrot’ van onder de indruk is. Ik had verwacht dat Stefan daar dwars door heen zou kijken, dat hij genadeloos dat melodrama lek zou prikken, dat hij woedend of jankend had geschreeuwd dat hij dat zeemansgebazel zat was.
    Maar die zoon lult al net zo als z’n vader! Hoe bestaat het!

    Ik ben ‘Henken’ tegengekomen op verre eilanden, in vergeten havens – uiteraard nooit in een jachthaven! – mannen die niet in staat waren om een leven te leiden met hechte relaties. Meetrillen met de rest inclusief alle bijbehorende emoties, was ze niet gegeven. Smoezelige eenzame mannen op verwaarloosde zeiljachten, sociale fossielen met dode ogen die ongetwijfeld ergens zouden vergaan zonder dat ook maar iemand dat merkte. Wat Henk anders maakt is zijn zelfgekozen eenzaamheid en zucht naar publiciteit.

    Ik kan me niet voorstellen dat je – terugrijdend – alleen maar hebt gedacht: mooie televisie. Je bent scherp genoeg om te zien dat die sociaal gevoelsarme, ongelukkige man en z’n zoon een soort standaard theater hebben gespeeld. Dat was – denk ik – bij John van Lottem absoluut niet het geval.

    Nogmaals, ik verwijt je niet dat je daar niet door heen geprikt hebt, wellicht was het je bedoeling om juist het melodrama te laten zien.

    Wat mij betreft mogen er nog veel meer vaders & zonen komen!

    Vr.gr.

    Henk Jukkema

    1. Joe Speedboat
    2. De eeuwige jachtenvelden van Nanne Tepper

      /   Reply  / 
  4. Gerrit Zwier

    Jammer , dat een zeiler als Jukkema mee doet aan papagaaien journalistiek. Wat hij zelf niet kan schuift hij anderen in de schoen ipv te beseffen dat niet alle Henken Jukkemas zijn. Gelukkig niet.

      /   Reply  / 
  5. Gerry de Lange

    Henk Jukkema, ik denk dat je Henk de Velde nooit ontmoet hebt. Misschien vluchtig, in watersportland.
    Eén ding weet ik: jij snapt er niets van.
    Het mooie van deze de Velde is dat hij juist geen theater speelt.
    Ik geloof dat niemand in deze serie theater speelde. Jij ziet dat natuurlijk anders.
    Dat heet arrogantie zoals in watersportland zo vaak voorkomt.
    Groetjes
    Gerry

      /   Reply  / 
  6. herbert duin

    Toevallig kom ik op deze site omdat ik wel eens wilde weten wat er met Reis in het Blauw gebeurd was en wat tref ik: een jaloerse Henk Jukkema. Ik sta verbaasd over de houding van deze zeiler die als hoogste in zijn leven het logo van Zeilen mocht tekenen. Hij weet duidelijk totaal niets over Henk en/of Stefan. Duidelijk helemaal niets.

      /   Reply  / 
  7. B.Kooiman

    Hugo Borst,

    Een tof programma met veel inhoud. Je rijdt in een mooie P1800. Is die van jou, zoja, waarom ben je dan nog geen lid van de V44 vereniging??

    Blijf overigens zo doorgaan

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>