Druk najaar bij RTL voor Ruben, Beau en Chantal

chantal janzenVanmiddag heeft RTL zijn programma’s voor het najaar uitgestald voor de pers. Chantal Janzen praatte in haar huiskamer alle nieuwe en noemenswaardige titels aan elkaar. Het blijkt dat vooral nieuwkomers Ruben Nicolai, Beau van Erven Dorens en Chantal zelf het heel druk krijgen met elk verschillende programma’s. Heel grote primeurs zaten er niet meer in de presentatie, al zijn er wel wat leuke dingen aangekondigd. Bijvoorbeeld een talkshow voor Jandino.

Hij gaat vanaf november op RTL 5 elke donderdag (na Expeditie Robinson) een programma maken, waarbij mogelijk typetjes als Judeska en Churandy Martina voorbijkomen. Het betekent niet dat Jandino stopt met programma’s maken bij de publieke omroep, de comedian zegt ook bij de NTR programma’s te blijven maken.

De reality-serie Rondkomen in de Schilderswijk keert terug, maar op RTL 5. Met de vertrouwde types uit die eerste reeks. Vooral de arrestatie en het overlijden van Mitch Henriquez zorgen voor veel onrust, wat allemaal terug is te zien in dit tweede seizoen.

Ook Lieke van Lexmond is in het nieuwe seizoen te zien als presentatieduo met Dennis Weening in Blind naar de Top. Hierin volgen we zes blinden die de Kilimanjaro gaan beklimmen. Dennis en Lieke zijn solidair, doen een blinddoek voor en gaan mee de berg op.

Op RTL 4 komt de nieuwe panelshow Het Collectief Geheugen, gepresenteerd door Chantal Janzen met teamcaptains Jan Jaap van der Wal en Diederik Ebbinge. Welke gebeurtenissen uit het (recente) verleden verdienen een plaats in ons collectief geheugen? Elke week bepalen de teamcaptains het met een BN’er aan hun zijde. Het Collectief Geheugen komt op de late zaterdagavond van RTL 4.

Bij de presentatie vanmiddag verder vooral heel veel eerste beelden van nieuwe programma’s, zoals de soaps van Nathalie Makoma (komt wat gescript over) en Andy & Melisa (zoals we ze kennen), The Voice of Holland met Anouk en Miss Montreal, Krijg De Kleren (Gordon, Maik de Boer en Mari van de Ven bij elkaar is een gevaarlijke combinatie) en Real Men (Beau helpt buikige mannen van hun passieve levensstijl af).

Maar het zwaartepunt bij de presentatie ligt bij de weekendprogramma’s. RTL 4 begint de eerste maand met louter nieuwe titels op primetime: You’re Back in the Room, Professor Nicolai & Dr. Beckand en Dance Dance Dance. Bij de hypnoseshow met Beau is vanmiddag geprobeerd te ontkrachten dat het om doorgestoken kaart gaat, iets wat waarschijnlijk voor eeuwig aan dit genre televisie blijft hangen. Het populair-wetenschappelijke Professor Nicolai & Dr. Beckand belooft spektakel met die onnavolgbare humor van de oud-Lama’s.

En Dance Dance Dance heeft volgens programmadirecteur Erland Galjaard alle potentie om een wereldhit te worden. Verschillende BN’ers zetten hun leven drie maanden on hold voor dit project, en dansen de vetste choreografieën na onder professionele begeleiding. Het levert een indrukwekkend showreel op met goed gelukte imitaties van clips als Thriller, Scream (beide Michael Jackson) of Countdown van Beyonce.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Druk najaar bij RTL voor Ruben, Beau en Chantal

  1. Martijn

    @Herman Nog leuke interviews gehouden?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>