EO doorkruist weer plannen Arie Boomsma

Het zit Arie Boomsma niet mee. Eerst wordt hij wekenlang geschorst vanwege het meewerken aan een fotoreportage (zonder toestemming van zijn baas) en nu wordt zijn nieuwe paradepaardje afgeschoten. Loopt een Man over het Water al niet worden uitgezonden tijdens de Week van het Experiment / TV Lab en er komt ook geen vervolg. De EO is geschrokken van de controverse en is door alle kritiek van inzicht veranderd.

EO-directeur Arjan Lock: “Wij blijven een omroep met het verlangen om met mensen die God niet kennen het gesprek aan te gaan. Soms zoeken we hierin grenzen op en kiezen we voor een spannende vorm. In de afgelopen week ontstond er veel commotie over dit programma in de media. Nadat we nogmaals kritisch naar het format hebben gekeken, zijn we tot het besluit gekomen te stoppen met de productie.”

In het proefprogramma Loopt een man over het water… wilde de EO een bekende niet-christelijke cabaretier vragen om aan de hand van het Marcus-evangelie een korte voorstelling te maken over Jezus. Doel van het programma was om daar het gesprek over te voeren. De productie zat nog in een opstartfase, maar na hernieuwde afweging heeft de EO het besluit genomen het programma terug te trekken. Directeur Arjan Lock licht toe: “De bedoeling met het programma was helder; we willen mensen vertellen over Jezus. Maar we zien in dat we met dit risicovolle format en de ontstane beeldvorming die doelstelling onvoldoende bereiken.”

Presentator Arie Boomsma heeft er grote moeite mee dat het programma niet doorgaat: “Dit format was een unieke mogelijkheid om vooroordelen weg te nemen en open en eerlijk het gesprek over Jezus aan te gaan. Dat we die kans nu niet krijgen vind ik heel jammer.”

Zalvende woorden van Arie, die in vrijwel elk interview zegt dat hij vooruitstrevender/progressiever is dan zijn werkgever. Maar dat met wat geduld er wel stappen in de goede richting worden gezet. Hij ziet nu alweer een plan van hem in rook opgaan. Hoe lang blijven de EO en Arie nog gelukkig met elkaar?

Welk programma vervangend zal worden uitgezonden tijdens het TV Lab is nog niet bekend.

Zie ook:
- Reformatorisch Dagblad wist schrappen Jezus-show eerder dan Arie
- Column Bert Brussen: Vooruitzien – Loopt een man over het water
- BNN levert meeste formats aan voor TV Lab
- Arie Boomsma giet Jezus in cabaret-voorstelling

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “EO doorkruist weer plannen Arie Boomsma

  1. Robbieboy

    Heel zwak van de EO

      /   Reply  / 
  2. Bart

    De EO is om te janken zo sneu

      /   Reply  / 
  3. Judith

    Tja, waarom verbaast me dat niet?
    Arie Boomsma doet dappere, maar helaas vergeefse pogingen de EO enigszins te moderniseren. Er zullen best Christenen zijn open staan voor het feit dat de maatschappij nu eenmaal verandert en niet vastgeroest zijn in de ideeen van de jaren 40 van de vorige eeuw. Deze groep is alleen niet vertegenwoordigd in het bestuur van de EO.
    Voor Boomsma vrees ik dat zijn goede bedoelingen hem uiteindelijk bij de EO de kop gaan kosten. Onder druk van de conservatieve achterban, die hem natuurlijk een oproerkraaier vindt, zullen ze hem op een gegeven moment dumpen. Nice try, Arie…

      /   Reply  / 
    1. Pieternel

      Inderdaad, leuk geprobeerd. Ik denk ook dat Arie Boomsma met de EO in zee is gegaan met het idee het geloof in een kritischer context te kunnen bekijken, zonder daarbij afbreuk aan dat geloof te doen (anders ga je toch niet voor de EO werken).Het EO-bestuur staat daar niet voor open of is gewoon laf door te zwichten voor de publieke mening (denk het laatste want ze zijn in eerste instantie wel met programma-idee acoord gegaan).
      Als ik Boomsma was, zou ik (ook na dat opgeblazen gedoe over de Linda-fotosessie) hieruit mijn conclusies trekken. Misschien moet hij een omroep beginnen voor progressieve Christelijken?
      Zoals Hans Teeuwen al zei: “Veel gelovigen denken een monopolie op de waarheid te hebben”…amen.

        /   Reply  / 
      1. Marcel

        als Arie dan toch het christendom uit wil dragen en leuke televisie wil maken dan kan hij beter naar de NCRV gaan, mits hij geen jurk en een panty vol ladders aantrekt en met een fles wijn in zijn hand Anneke Gröhnloh na gaat doen natuurlijk. ;-)

        zelfkritiek en zelfspot heeft hij immers wel en dat kan je van veel gelovigen niet zeggen.

          /   Reply  / 
  4. vinn

    Arie naar RTL5 Please

      /   Reply  / 
  5. Nico

    Arie wordt de nieuwe JENSEN!!!!!!

      /   Reply  / 
  6. maria

    De Oud directeur van de EO gisteren:
    Hij moet eens ophouden met zijn ego te strelen en alleen mooi willen zijn.
    Dat is zo een jaloerse opmerking van deze lelijke oude man!
    Arie is gewoon een leuke vent om te zien,wat hij wilde doen zou ik ook wel eens willen doen.
    Laat de mensen hun gal spuien over Jezus want mijn liefde voor Jezus is niet kapot te krijgen en iedereen die kwetsend wil spreken over hem ,raakt me niet eens! Ik luister en dan reageer ik alleen met wat Jezus voor de mensheid heeft betekend!Wat een dome EO!
    ps.aria ga naar een andere omroep en kom met je programma de wereld heeft het nodig!
    gr maria

      /   Reply  / 
  7. niles

    De EO-directie is van een slappelullenniveau dat zijn weerga niet kent. Kan iemand die overbodige wanpresteerders ontslaan s.v.p.?

      /   Reply  / 
    1. Marcel

      Ze hebben jammer genoeg nog steeds leden genoeg, waarvan een meerderheid ook al roept dat Boomsma en Knevel wegmoeten, omdat ze niet streng in de leer zijn of twijfelen aan het woord gods( kortom zoals Knevel zich ontwikkeld hebben en geen creationist meer zijn)

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>