‘Reformatorisch Dagblad wist schrappen Jezus-show eerder dan Arie’

Even na vier uur verzond de EO het persbericht waarin het bekendmaakte Loopt een Man over het Water te annuleren. Op dat zelfde moment plofte het Reformatorisch Dagblad bij tienduizenden abonnees op de mat. Aangezien de krant een deadline had rond het middaguur, was de krant eerder dan de rest op de hoogte. Ook eerder dan cabaretier Guido Weijers en presentator Arie Boomsma, bleek zojuist in RTL Boulevard.

Weijers geeft in het programma aan enorm teleurgesteld te zijn. “De EO-leden schijnen massaal hun lidmaatschap te hebben opgezegd na het ontstaan van alle commotie. De EO kiest er voor om achter hun leden te gaan staan.” Vorige week riep hij nog fel van leer te gaan trekken, maar dat was een beetje grootspraak, zegt hij nu. “Ik was van plan de gelovigen echt een heel eind tegemoet te komen. Maar nu… De Oudejaarsconference is alvast voor tien minuten gevuld”, aldus de cabaretier, die druk doende was de hele bijbel te lezen als studiemateriaal.

Weijers zegt niet te weten wat Arie Boomsma nu gaat doen. Hij heeft wel tegen Guido gezegd enorm te balen. Terwijl Boomsma in het persbericht nog wat laconiek reageert. “Dit format was een unieke mogelijkheid om vooroordelen weg te nemen en open en eerlijk het gesprek over Jezus aan te gaan. Dat we die kans nu niet krijgen vind ik heel jammer.”

Voor media is Boomsma onbereikbaar, tot ongenoegen van bijvoorveeld RTL Boulevard en Coen Swijnenberg van de Coen & Sandershow. Coen: “Baal van Arie Boomsma. Wil altijd graag praten over zijn nieuwe programma, maar is totaal onbereikbaar als de EO zijn programma terugtrekt.”

Zie ook:
- EO doorkruist weer plannen Arie Boomsma
- Column Bert Brussen: Vooruitzien – Loopt een man over het water
- BNN levert meeste formats aan voor TV Lab
- Arie Boomsma giet Jezus in cabaret-voorstelling

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Reformatorisch Dagblad wist schrappen Jezus-show eerder dan Arie’

  1. dekseltje92

    Het is toch Guido WEijers?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>