Plasterk loodst beloningscode publieke omroep door Tweede Kamer

Het is minister Plasterk om zijn beloningscode voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) door de Kamer te loodsen. Genoeg kamerleden gingen akkoord met het voorstel dat een presentator of bestuurder maximaal 181.000 euro verdient, de zogeheten Balkenende-norm. Voor maximaal vijf unieke talenten geldt een uitzonderingsregel. Publieke omroepen kunnen daar zelf iemand voor voordragen bij de NPO, die besluit wie het worden.

De kamer probeerde nog ook voor deze vijf talenten een plafond in te bouwen, maar de minister wilde geen Plasterk-norm invoeren. Wel gaf hij aan dat in de geest van de regeling niet heel veel meer verdiend mag worden.

Aan bestaande contracten wordt niet gesleuteld. Het is dus waarschijnlijk dat er bij de publicatie van de jaarverslagen volgend jaar meer dan vijf presentatoren boven de Balkenende-norm uitkomen. Maar over twee of drie jaar zal er volgens de norm betaald worden.

Grote vraag is nu: wie worden deze vijf unieke talenten? En welke presentatoren lopen er over naar de commerciële omroepen?

Zie ook:
- Wie worden die vijf grootverdieners bij de Publieke Omroep?
- Plasterk heeft plafond voor presentatoren Publieke Omroep
- Plafond salaris tv-presentator nog onderwerp van discussie in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>