Topverdieners publieke omroepen niet betaald uit belastinggeld

De Tweede Kamer heeft gisteren in allerijl nog even een motie aangenomen; het salaris van de vijf topverdieners bij de Nederlandse Publieke Omroep moet deels door de omroep zelf worden opgehoest. Alles boven de Balkenende-norm van 181.000 euro mag niet voor rekening komen van de belastingbetaler, dat moet betaald worden uit bijvoorbeeld de opbrengsten van de lidmaatschappen.
Leuk, dat geld heen en weer pompen. Die opbrengsten worden anders gebruikt voor het programmabudget, een nieuwe koelkast of promotieactiviteiten. Daarvoor wordt dan nu de bijdrage uit Den Haag aangewend. Of er blijven meer inkomsten uit advertenties over doordat deze niet naar de topverdieners gaan, waardoor alsnog die koelkast (of een willekeurig ander kantoorartikel) kan worden gekocht.

Echt, dit is zeker een stok achter de deur hoor! (Not!)

Update 18.00 uur: De Tros is de eerste omroep die voortaan de topverdieners uit verenigingsgeld zal uitbetalen. Het gaat om 4 presentatoren.

Zie ook:
- Plasterk loodst beloningscode publieke omroep door Tweede Kamer
- Wie worden die vijf grootverdieners bij de Publieke Omroep?
- Plasterk heeft plafond voor presentatoren Publieke Omroep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>