Pauw & Witteman strikken vanavond exclusief Dirk Scheringa

Al de hele week profiteert Pauw & Witteman stevig van het drama dat zich voltrekt rondom DSB Bank. Vanavond lijkt het een hoogtepunt te bereiken, want Dirk Scheringa moet zijn bank voor morgen 12.00 uur verkocht hebben om faillissement te voorkomen. Opmerkelijk genoeg maakt hij wel tijd om langs te gaan bij Pauw & Witteman. Het talkshowduo heeft een exclusief gesprek met de directeur, meldt de website bij het programma.

Gisteren werd Pauw & Witteman door ruim 1,3 miljoen mensen bekeken. Toen was nog het bericht dat de rechtbank woensdagavond waarschijnlijk het faillissement zou uitspreken. Dat werd doorgeschoven naar deze ochtend en is nu dus uitgesteld tot vrijdag 12.00 uur om Scheringa respijt te geven.

Dinsdag keken er bijna 1,4 miljoen mensen en maandag zelfs 1,5 miljoen mensen. Maandag kwam het omvallen van DSB Bank aan het licht. Ook de nieuwsrubrieken overdag en in de avond zijn deze week bovengemiddeld goed bekeken door het drama.

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Pauw & Witteman strikken vanavond exclusief Dirk Scheringa

  1. Leroy

    Je zegt eerst 1,3 miljoen kijkers gisteren, en daarna 1,4? P&W profiteren maar weer eens mooi van de actualiteit.

      /   Reply  / 
    1. Rick

      1.341.000 was het ;)

        /   Reply  / 
    2. Herman Roggeveen Auteur

      ah, de tweede gisteren moest dinsdag zijn. is aangepast

        /   Reply  / 
  2. Zo

    ik heb hem nog niet gezien hoor in de uitzending, hij is gewoon bang voor de vragen van jeroen en paul

      /   Reply  / 
    1. Drs dennis h

      Als je geen verstand van zaken hebt is het soms beter om te zwijgen.
      Dirk was/is bezig om zijn bank van de ondergang te redden, de ondergang die overigens door DNB en Bos in gang is gezet.
      De DSB bank behoorde vorige week nog tot een van de weinige banken in nederland die kerngezond waren.
      Ik ben zelf ook bij de overname onderhandelingen aanwezig geweest en in feite word alles door Bos en DNB zonder ook maar serieus na de stukken die er liggen om de DSB te redden te kijken bij voorbaat al afgewezen.
      In deze kwestie spelen ego en eigenbelang een grotere rol dan wat goed zou zijn voor de bank en haar klanten.
      Helaas kan ik niet verder ingaan op dit vieze spelletje omdat anders mijn positie ook in gevaar zal geraken, maar dat de DSB bank kapot word gemaakt is voor velen onder ons vanuit de financiele sector overduidelijk.
      Het geniet mijn voorkeur dat de DSB bank er uitkomt met deze laatste serieuze overname kandidaat, want dan zal pas echt de onderste steen boven komen en zullen er heel wat mensen af moeten treden en dan heb ik het niet over mensen van de DSB bank als je begrijpt wat ik bedoel

        /   Reply  / 
      1. Zo

        ik wil niet zeiken maar het is dirk zn eigen schuld, hij smeert mensen woekerpolissen aan en zit daarom in de problemen en ik kan maar een ding zeggen als buitenstaander……AJAX!

          /   Reply  / 
  3. P.M.Versluis Sr

    Mijn mening over DSB,
    Wanneer het faillisement word uitgesproken over de DSB, dan zal ik een kortgeding beginnen tegen de DNB. Waarom? Omdat zij gehandeld hebben met voorkennis, om achthonderdmiljoen van DSB te onttrekken.
    Mede verantwoordelijk voor de val en voor al de gedupeerde klanten, om in eerste instantie naat buiten te treden met verzachtende omstandigheden, (tijd rekken voor zichzelf) en de bank leeg te trekken van zijn vermogen.

    Vriendelijke groet P.M.Versluie Sr Werkendam

      /   Reply  / 
  4. RAM Kremers

    Er is in het hele DSB drama maar één hoofdverantwoordelijke en dat is Dirk Scheringa zelf.
    Het feit dat de bank op de afgrond van een faillisement staat, is niet ondanks het geweldige succes van de bank, maar juist dankzij het geweldige succes van de bank. Men dient zich eerst de vraag te stellen waarom er zo’n financieel succes was. Dat was niet doordat ze als bank goed presteerden. De bankafdeling leed verlies. De winst zat hem puur en alleen in de verwerpelijk verzekeringsdevisie. Met de woekerwisten werden hoge salarissen en bonussen betaald aan de bedenkers, de verkopers, en de judische mannen achter dit. Immoreel gedrag van werknemers afgekocht met geld. Verder ook geld in dure hobbys (als bankdirecteur een voetbalclub kopen) stoppen waarbij de hobby als reclamebord wordt gebruikt. Als een bank zo veel winst op zijn verzekeringen maakt, zijn er maar 3 redenen hiervoor te bedenken. De verzekeringpolis keert zelden tot nooit uit. In dat geval wordt er een een irriële angst verzekert of onhaalbare criteria voor uitbetaling gehanteerd. Of er wordt wel uitgekeerd maar is de betaalde premie onnodig hoog om flinke winstmarges te kunnen maken. Ik vermoet een combinatie van beiden. Het verklaart de winst en ook het feit dat DNB de bank heeft laat vallen. Immoreel gedrag kan niet worden afgeschoven op toezichthouders en DNB. Het is een visie van je mag mij de moord niet kwalijk nemen want de agent knikte instemmend “ja doe maar” toen ik het slachtoffer doodschoot!

      /   Reply  / 
  5. lll

    Eindelijk verlost van deze smerige bank: DSB!!

      /   Reply  / 
  6. H.H.van Iperen

    met enige walging gekeken naar deze uitzending.
    niet omdat ik medelijden heb met Scheringa wel dat ik zeker weet dat hij niet de enige schuldige is maar vanwege de gieren die op het kadaver afkomen. In dit geval walging vanwege twee mensen die nog nooit meer hebben gepresteert,dan praatjes maken (waarmee ze op een schunnige wijze hun zakken vullen ) die hun sugestieve vragen op een neerbuigende manier afvuren. Waar blijven de vragen aan de commissarisen die alleen maar zongen IK zag twee beren broodjes smeren, o het was een wonder!enz.

      /   Reply  / 
  7. Rosendal

    DSB houdt op maar Dirk gaat door!!!
    Mening van P.volks-Proffessor R. Rosendal uit Hilversum.

    Voorwoord:
    DSB Bank NV (DSB: Dirk Scheringa Beheer), voorheen DSB Groep, was een Nederlandse bank die op 19 oktober 2009 failliet is verklaard.
    Maar Dirk Scheringa gaat door!!

    DSB Bank is een gesloten naamloze vennootschap waarvan de aandelen worden gehouden door DSB Ficoholding N.V. (andere dochters hiervan zijn DSB schade en DSB leven). Alle aandelen van DSB Ficoholding N.V. worden gehouden door DSB Beheer B.V., waarvan de aandelen worden gehouden door Dirk Scheringa. In DSB Beheer zijn ook ondergebracht AZ N.V. en DS Arts B.V., waar het Scheringa Museum voor Realisme onder valt. DSB Ficoholding en zijn dochters vallen onder de Wet op het financieel toezicht, de overige activiteiten niet. Omdat de bank (veel) geld heeft geleend aan DSB Beheer is de kredietwaardigheid van DSB Beheer van belang voor de financiële positie van de bank.

    De geschiedenis van DSB gaat terug tot 1975, toen Scheringa samen met zijn vrouw het financieel adviesbureau Buro Frisia oprichtte. In de jaren erna groeide het bedrijf door uitbreidingen en overnames. Buro Frisia ging eind 1998 op in de nieuw opgerichte DSB Groep. Op 24 december 2005 kreeg DSB Groep van De Nederlandsche Bank een bankvergunning en werd het bedrijf hernoemd tot DSB Bank N.V.

    DSB Bank NV opereert onder een groot aantal handelsnamen, waarvan Becam, Frisia Financieringen, Lenen.nl en Postkrediet de bekendste zijn. DSB is verder op verschillende gebieden actief als geldschieter. Zo is het bedrijf sponsor van voetbalclub AZ, de DSB Schaatsploeg en de DSB Wielerploeg.

    DSB is verscheidene malen in opspraak geraakt. In 2009 werd de bank beschuldigd van financiële wanpraktijken, onder andere vanwege vermeende te dure hypotheken en koopsompolissen, en kreeg het een aantal boetes opgelegd door de AFM. Op 12 oktober 2009 heeft de rechtbank op verzoek van De Nederlandsche Bank de noodregeling in de zin van de Wet op het financieel toezicht van toepassing verklaard.[3] Op 19 oktober 2009 is DSB Bank failliet verklaard.

    Conclusie:
    Maar de grote know how van Dirk Scheringa met al zijn zakelijke contacten,trouwe personeelsleden en tientallen duizenden trouwe klanten en aanhangers zal zeer zeker de grote Scheringa doorgaan met zaken doen en het volledig blijven steunen van al zijn hobby’s zoals AZ, de schaats en wielerploeg, etc.etc.
    Hij is een keihardwerkende geliefd zakenman met ook als mens een hart op de goede plaats.
    Hij heeft zoveel voor honderdDuizenden mensen ook positief iets betekend dat hij zich als weldoener voor het volk mag benoemen,zowel zakelijk als privé.
    Helaas vanwege de harde moordende concurentie in de bank en politieke wereld, bleef de broodnodige tijdelijke steun op een moeilijk moment uit.
    Hij past gewoon niet in het Nederlandse politieke-kliekje vanwege zijn zelfstandige principieële boeren Friese ijverige werkaanpak.
    Hij is gewoon getekkeld omat hij te hard heeft gewerkt en te snel groeide, te veel marktpositie op termijn creeërde, en zijn kop boven het maaiveld uitstak,wat standaard jalouzie losmaakt ,
    Ook wordt hij als woekeraar neergezet, dit is een media opgeklopte reactie van een klein aantal ontevreden cliënten,maar dat worden alle banken ten lasten gelegd, omdat banken worden gestuurd door de Nederlandse wetten van de politiek die de hoge rente’s en bankkosten toelaten in het Nederlandse banken systeem.
    De huidige regering is dan ook verantwoordelijk voor deze aantijgingen en niet de banken en een ondernemer als Dirk Scheringa,
    Van fraude is dan ook totaal geen sprake, maar Scheringa komt niet terug, hij is al terug!! alleen de naam DSB is weg, maar verder is alle kennis nog in zijn hoofd aanwezig.
    Wouter Bos had hem maatschappelijk gezien moeten steunen in deze tijdelijke moeilijke periode voor die 100 miljoen euro, dan had al het leed voorkomen kunnen worden, nu kost het de belasting betaler straks aan het einde van de rit anderhalf miljard euro.
    Het is tenslotte een jong bankbedrijf van maar 4 jaar oud die zich plankgas door de huidige crissis heen werkt, met uiteraard een in verhouding een paar kleine kinderziekte’s moest overwinnen, dit had juist een goed moment voor Wouter Bos geweest, om zo ook bij de DSB een beetje politieke grip en sturing had kunnen krijgen, net als zijn vriend Gerrit Zalm Bij de eigenlijk al overleden ABN/AMRO die overgens voor de tweede maal miljarden zwaar financieel geinjecteerd gaat worden dat kan wel bij een doodziek bedrijf, het is gewoon 1 kliek waar niemand tussen komt, ook Dirk niet blijkt nu wel.
    Wouter Bos had maatschappelijk gezien met deze kleine DSB redding ook zelfs zijn PVDA kunnen redden die momenteel nog maar 12 zetels bevat en steeds verder zakt in de peilingen.
    Ook hier bewijst weer dat politieke ambtenaren geen praktijk zakenmensen zijn.
    Dirk hielp mensen aan het werk,
    Dirk steunde tal van fondsen,
    Dirk verstrekte leningen en hypotheken aan mensen waar collega banken en verstrekkers uitbleven,
    Dirk voldeed aan de behoefde van de mens zowel in lenen als sparen,
    Dirk pomte alle winsten terug in bedrijf en maatschappelijk belang,
    Dirk is (te) groot en te snel gegroeid door (te) veel ijver,
    Dirk voelde de markt beter aan dan de collega bankiers omdat hij van oorsprong een veldwerker/verkenner is die persoonlijk de behoefde van de mens en markt aanvoelde en dat ook altijd is gebleven.
    Dirk behoefde geen universiteit, hij liet zien dat je met gezond boeren verstand een heel eind kunt komen gewoon met 1 plus 1 is twee en en sterk doorzettings vermogen.
    Dirk zette altijd alles op alles om snel te groeien,dat is ook de juiste werkwijze in een revolutie, maar de chemie van de huidige reccessie en de kredietcrissis vroeg om een versnelling terug om de luchtbel waarin we allemaal verkeren, langaam te laten leeglopen tot dat we straks weer weten waar we daadwerkelijk staan, maar dirk vergat gas terug te nemen en werd door de grootmachten het zwijgen opgelegd op een moment dat hij hun nodig had.
    Dirk zorgde zelfs voor de mensen die onwetend in de financieële problemen kwamen door een Dsb lening, en zorgde dat deze steun kregen door het fonds, dat is heel netjes en correct, en de andere mensen die een lening hebben afgesloten hebben geen spijt want die hebben bewust voor die soort lening gekozen, eerlijk is eerlijk,
    Het valt gewoon niet te ontkennen Dirk is gewoon een overijverige keihard werkende goede zakenman die niet fraudeerd en binnen de wetten opereert net als al die andere banken.
    Probeer maar eens neer te zetten wat hij voor elkaar gebokst heeft al die jaren,maar zoals altijd willen de domme Nederlanders alleen de slechte dingen horen van iemand omdat dat sensatie is en altijd iemand willen zien om tegen aan te schoppen,leedvermaak blijft schijnbaar aantrekkelijk, laat iedereen eerst maar eens alle goede dingen van iemand afwegen tegen die paar foutjes die iemand maakt, dan komt er een ander beeld naar voren van de schoppaal,maar klagende mensen hou je altijd,dat zijn meestal meewaaiers oftewel kuddedieren, kijk maar als ze een 2e hands auto hebben gekocht die naar 3 maanden kapot gaat dan is de verkoper een altijd de woekeraar,maar rijdt deze auto over 10 jaar nog dan hoor je ze niet, dat zijn altijd mensen die verlies niet kunnen accepteren,maar iedereen krijgt met verlies te maken in zijn leven , die moet je zelf altijd met gezond verstand proberen te beperken en voorkomen, helaas lukt dat niet altijd, ook Dirk heb pech en is weer 20 trede’s naar beneden gekelderd , ook dat hoort erbij in het harde zaken leven.gewoon even op rust schudden met je hoofd en dan weer gewoon gas geven , dat is voor iedereen die pech overkomt het beste
    medicijn, geef de schuld altijd aan je eigen en leer van je fouten dan wordt je er op termijn altijd beter van, blijven piepen en jammeren wordt je zelf en je naaste omgeving alleen maar ziek van en zink je langzaam weg.

    Bron : Wikkepedia & P.volks-Proffessor. R.Rosendal
    Hilversum

      /   Reply  / 
    1. Dirkiaanse local

      Voordat u, groot Dirk-fan, weer eens een zogenaamd goed onderbouwd stuk gaat schrijven als ware ‘proffessor’ met verstand van zaken, is het misschien verstandig als u eerst even leert schrijven: het is ‘professor’ en geen ‘proffessor’ en bovendien is Wikipedia geen verantwoorde bron om te gebruiken of naar te verwijzen aangezien iedereen daarop kan zetten wat hij of zij wilt, zelfs Dirk zelf.

      Zucht…

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>