NCRV kiest voor minder boegbeelden

De laatste tijd zijn er heel wat gezichten bij de NCRV al dan niet gewild op een zijspoor gezet. Mieke van der Weij moest afscheid nemen van De Rijdende Rechter, Cees Grimbergen kon vertrekken bij Rondom 10 en Aart Zeeman is weggestuurd bij Netwerk. In De Telegraaf geeft directeur Coen Abbenhuis vandaag tekst en uitleg. “Laat ik vooropstellen dat we bezig zijn met onze profilering, geen verjonging zoals sommigen denken. Een aantal omroepen, zoals MAX en BNN, krijgt volgend jaar meer zendtijd en PowNed en Wakker Nederland zitten in de wachtkamer. De hoeveelheid geld en zendtijd voor de gehele publieke omroep blijft echter gelijk. De NCRV wil zich daarom scherper profileren. Een van de manieren om dat te doen is meer crossmediaal samen te werken en daarbij voor een grotere herkenbaarheid te kiezen voor minder gezichten.”

“Ghislaine Plag wordt hét gezicht van ‘opinie en debat’ en daarom presenteert zij straks Netwerk en Rondom Tien. Daar hoort ook een nauwere samenwerking tussen Netwerk, Rondom Tien en Stand.nl bij. Dat heeft niets te maken met de kwaliteiten van Cees Grimbergen of Aart Zeeman. Cees presenteert nog de reeks die dit najaar staat geprogrammeerd. Aart staat bij ons onder contract, wordt niet ontslagen en wat mij betreft blijft hij op de redactie van Netwerk. Hij is een goede journalist, die ook dit jaar nog een prijs heeft gewonnen.”

Abbenhuis zegt verder te hebben ingetekend op vier nieuwe afleveringen van Villa Felderhof. Maar dat het onduidelijk is of deze er komen na de uitspraken van Rik Felderhof, waarmee hij kwaad bloed heeft gezet bij de Nederlandse Publieke Omroep. Overigens noemt hij de prijs van 600 duizend euro voor vier kant en klare afleveringen ‘redelijk’.

Zie ook:
- NPO distantieert zich van uitspraken Rik Felderhof
- Vernieuwing dwingt Aart Zeeman Netwerk te verlaten
- Rondom 10: Cees Grimbergen out, Ghislaine Plag in

1 Reacties // Reageer

One thought on “NCRV kiest voor minder boegbeelden

  1. Dario

    Gaat La Tensen ook weg? Lijkt me fijn. Ik weet niet welke drugs Leco de laatste tijd neemt, maar wat zag ze eruit zondag! Ongelooflijk. Caroline?? Hallo? Hoort u mij? Ik snap dat je het niet wilt weten maar je bent 45 hoor…. Stop nu eens met expirimenteren met Sesamstraat haar.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Morgen persconferentie Plasterk: WNL + Powned in, Llink out? | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>