Kijkcijfers zaterdag: Theo Maassen en films domineren

De eenmalige programma’s scoren goed op televisie. Naar de voorstelling Zonder Pardon van Theo Maassen keken gisteren 1,5 miljoen mensen. Alleen Kassa en het NOS Journaal zijn beter bekeken. Ook de films Zwartboek (1,2 miljoen) en Ice Age 2 (1,4 miljoen) zijn goed bekeken. Bij RTL 4 bleven deze week zelfs 1,1 miljoen kijkers hangen voor Succes Verzekerd, het quizje met Robert ten Brink.

Die quiz is nu succesvoller dan toen Carlo Boszhard de presentatie nog voor zijn rekening nam. Al heeft dat ook te maken met de betere lead-in van voorheen Ushi & Dushi en nu dus allerlei blockbusters.

Bij SBS 6 vielen de kijkcijfers een beetje tegen. Naar de tweede vertoning van The Chronicles of Narnia keken slechts 782 duizend mensen en dat waren er de volgende keer ruim een miljoen. Hart van Nederland werd wel door bijna 1,4 miljoen kijkers gezien en Shownieuws trok aansluitend 1,1 miljoen kijkers. Het darten op de zender wist 854 duizend kijkers te boeien.

Zo Vader Zo Puberzoon komt uit op 1,4 miljoen kijkers en blijft ook in het weekend een groot succes.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: Seizoensrecord GTST, Ciske scoort
- Mies Bouwman is kijkers trekken niet verleerd
- Kijkcijfers zondag: Kinderen Dansen op het IJs zakt door het ijs

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Kijkcijfers zaterdag: Theo Maassen en films domineren

  1. Nick

    Heel de feestdagenperiode valt het me op dat SBS veel minder scoort dan RTL4 en Ned 1. Met alle films..met alle programma’s…

      /   Reply  / 
  2. Laila

    Robert t Br. heeft een wat rustiger manier van presenteren dan Carlo B. Daarom kijk ik nu met meer plezier naar Succes Verzekerd dan eerder!

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    Meen toch dat Carlo toen ook een goede lead in had met Ik hou van holland. Ik vind het persoonlijk ook leuker om naar te kijken met Robert.

      /   Reply  / 
  4. PigBag

    Carlo Boszhard kan heel veel, maar ‘n quiz presenteren kan hij niet. Succes verzekerd was niet om aan te zien toen hij het presenteerde en de come back van het rad van fortuin was verschrikkelijk.
    Ik ben blij dat Robert ten Brink deze quiz heeft overgenomen. Het programma is nu ‘n stuk prettiger om naar te kijken en ik krijg d’r zelfs weer een beetje ‘n weekend miljonairs gevoel bij. Hoewel dat programma nooit echt vervangen kan worden.

      /   Reply  / 
  5. nick

    Narnia was 1 jaar geleden zelfs het dubbele op SBS 6 (1,6 miljoen), nu teveel concurrentie van andere familiefilm op RTL 4, maar men had toch kunnen zappen na Ice Age, dan hadden de families nog ruim 1 uur Narnia kunnen kijken, dus ik snap die lage cijfers eigenlijk niet. Had het gewoon op tweede Kerstdag laten staan, daar stond ie eerst geprogrammeerd, maar werd geschrapt voor Charlie & the chocolate factory, die ook bedroevend scoorde met 600.000 (was 1 jaar geleden ook het dubbele).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>