Kijkcijfers vrijdag: X Factor weer grote winnaar

Iets meer dan 1,6 miljoen mensen hebben gekeken naar de liveshow van X Factor. RTL heeft daarmee het best scorende amusement van de vrijdag in handen. Naar de uitslagshow keken ‘s avonds laat nog eens 1,5 miljoen mensen, terwijl De TV Kantine 1,4 miljoen kijkers trok. Ook Nederland 1 beleefde een goede avond, waar SBS 6 met De Nieuwe Uri Geller meevallende kijkcijfers realiseerde.

De Nieuwe Uri Geller trok 733 duizend kijkers. Zo rond 22.30 uur keken er zelfs 868 duizend mensen naar de uitslag van de halve finale. Dat is bovengemiddeld veel voor deze derde reeks.

Op Nederland 1 was Vermist eens het best bekeken programma (buiten het Journaal) met 1,5 miljoen kijkers. Flikken Maastricht verloor opnieuw 200 duizend kijkers en kwam uit op 1,3 miljoen kijkers. De soap van André Rieu was goed voor 1,2 miljoen liefhebbers. Pauw & Witteman scoorden behoorlijk met 1,3 miljoen kijkers.

Nederland 3 moest het hebben van De Wereld Draait Door, waar 1,1 miljoen mensen naar keken. Ranking the Stars scoorde 578 duizend kijkers, bij Loverboys zakte het aantal kijkers tot 386 duizend en Lijst 0 trok een schamele 165 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zondag: Studio Sport blijft onder 3 miljoen
- Kijkcijfers: Paul de Leeuw wint na einde Ik Hou van Holland
- Kijkcijfers vrijdag: Kijkcijferkoningin Beatrix

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Kijkcijfers vrijdag: X Factor weer grote winnaar

  1. Martijn

    Sorry Herman. Maar “meevallende” kijkcijfers voor De nieuwe Uri Geller? Deze show scoorde ooit 1,5 miljoen kijkers. SBS schrapt één uitzending vanwege tegenvallende cijfers… hoezo valt het mee?

      /   Reply  / 
    1. Tim20

      omdat er normaal zo`n 600.000 mensen kijken dit 3e seizoen, en nu 100.000 meer. Dat is dus meevallend, snapje? ;)

        /   Reply  / 
  2. Topmodel

    Martijn, nou ga ik me echt afvragen wat dat toch is met sbs en jou? Als je naar het laatste seizoen Uri keek dan is het kijkcijfer nu een stuk hoger toch? Wat maakt het trouwens uit hoeveel kijkcijfers een programma kijkt, zolang jij er niet verplicht naar hoeft te kijken….. Ik vraag me trouwens af hoe de kijkcijfers van Xfactor zo hoog blijven. Het is nep+nep+nep. Maar goed zolang ik niet hoef te kijken, zit ik er niet mee. En op de vrijdagavond ik er behoorlijk veel op tv, dus voor ieder wat wils.

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Herman heeft inderdaad gelijk dat het meevallende kijkcijfers zijn, als je het vergelijkt met de weken ervoor. Is ook niet helemaal mijn show, maar met deze cijfers is er nog een ruim publiek geinteresseerd in dit programma.

        /   Reply  / 
    2. mijn menig is ook waar

      Lekker topmodel…

      Het is niet hoeveel kijkcijfers een programma heeft maar hoeveel kijkers en dat aantal kijkers vormt het kijkcijfer, daar is er maar één van. Simpel.

      En op vrijdag is er niet ‘behoorlijk veel’ op tv want er is evenveel op tv als op andere avonden want er zenden niet meer zenders uit op de vrijdag dan op een andere avond.

        /   Reply  / 
      1. PINHEAD

        Wat ben je lekker bijdehand bezig! Maar je hebt wel gelijk ;)

          /   Reply  / 
  3. Exotx

    Zo kan het weer hoor!

    Als op RTL5, RTL7 en RTL8 niks te zien is, dan aleen onzin programma’s laat je mensen heel weinig keuze over om naar X Factor te kijken.
    Zo kom ik ook aan hoge kijkcijfer met de monopolie gedoe van RTL groep.

    Dat er mensen hier in Nederland met goede opgeleiden de X factor van 1 + 1 = 2 niet zien.

    Ik met mijn bassis school opleiding! hahahah

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>