Kijkcijfers zaterdag: Paul wint weer kijkers, Carlo verliest

De kaarten zijn weer geschud voor de zaterdagavond. Nederland 1 en SBS 6 winnen kijkers, waar RTL er toch behoorlijk wat inlevert na de vette weken met Linda de Mol. Paul de Leeuw is de grote winnaar geworden met X De Leeuw, dat met een krappe 1,6 miljoen kijkers het best bekeken amusement van de avond was. Ook Kassa (1,4 miljoen) en Kinderen Geen Bezwaar (1,2 miljoen) scoorden bovengemiddeld. Lotto’s Onvergetelijke Zaterdag viel terug tot 896 duizend kijkers.

Carlo zelf vertelde afgelopen vrijdag nog dat, nu het programma eenmaal is uitgezonden, de kandidaten ook beter door hadden waar het om draaide en daardoor enthousiaster waren. Maar om naar de Onvergetelijke Zaterdag te kijken blijft toch raar. De eventuele sfeer in de studio komt niet op mij over in elk geval. En waar de Onvergetelijke Zaterdag het gevoel van het ouderwetse amusement moet oproepen, denk ik toch vooral aan de traagheid van het amusement van toen. Er mag best wat meer vaart in.

Paul lijkt daarentegen eindelijk zijn draai weer te hebben gevonden met het weekendamusement. Het omslagpunt is misschien D’rop of D’ronder geweest, waarin mensen op een valluik staan en daar doorheen zakken op een moment dat Paul uitkiest. Dan mag hij ondeugend zijn en zie je de twinkeling in zijn ogen die zo lang is weggeweest in het weekend. De oplopende kijkcijfers zijn hem gegund, een mooi slotstuk.

SBS 6 heeft de gifbeker van de lage scores voor het dure Move Like Michael Jackson helemaal leeggedronken. Vanaf nu komen er blockbusters op de zaterdagavond, te beginnen met The Princess Diaries gisteren. Hoewel al zeker twee (misschien zelfs drie) keer uitgezonden zaten er gisteren toch 951 duizend kijkers voor de buis. Prima score voor een film en bijna het driedubbele van wat SBS de afgelopen weken gewend was.

Op Nederland 3 ging het familieamusement Wie Wordt Kruimeltje in première. Ik heb overwegend positieve reacties meegekregen; een veelzijdig en authentiek kandidatenveld en goeie presentatie van Ewout Genemans, las ik her en der. De score valt dan iets tegen; 263 duizend kijkers. Temeer omdat een compilatie van Te Land, ter Zee en in de Lucht aansluitend 339 duizend kijkers trok.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: X Factor weer grote winnaar
- Kijkcijfers zondag: Studio Sport blijft onder 3 miljoen
- Kijkcijfers: Paul de Leeuw wint na einde Ik Hou van Holland

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Kijkcijfers zaterdag: Paul wint weer kijkers, Carlo verliest

  1. Martijn

    `De oplopende kijkcijfers zijn hem gegund`
    Het is wel erg makkelijk om gehandicapten in te zetten, om zo je cijfers te verbeteren.

      /   Reply  / 
    1. ramon

      Hij zet ze niet in, hij stelt ze in het middelpunt.

        /   Reply  / 
  2. joris

    ik moet zeggen dat ik die onvergetelijke zaterdag (wat een slechte naam trouwens) nu al stukke leuker vond dan vorige week. Dit is ook een programma wat nog wel kan groeien. Vorige week was het nogal een rommeltje en ik begreep het hele concept achter het programma niet, nu wel! ik vond het leuk om te zien

      /   Reply  / 
  3. Laila

    Ik ben normaal niet dol op tv-spelletjes, maar ik vond dit programma gisteravond heel leuk! Carlo doet dit ook erg goed vind ik!

      /   Reply  / 
    1. Laila

      Ik doel op “Onvergetelijke Zaterdag”.

        /   Reply  / 
  4. D'r op

    “Het omslagpunt is misschien D’rop of D’ronder geweest, waarin mensen op een valluik staan en daar doorheen zakken op een moment dat Paul uitkiest.”
    Volgens mij kwam dat onderdeel gister juist niet in de uitzending voor..

      /   Reply  / 
  5. Rein

    ik hou van holland begon ook niet met 2 miljoen kijkers hoor… heel lang lager gescoord dan Paul de Leeuw.

      /   Reply  / 
  6. yvonne

    Carlo is niet grappig, er zit geen humor in,gun het Paul echt wel, maar Hou van holland was echt gezellig familieprogramma

      /   Reply  / 
  7. JOOP

    IK VINDT HET ALLEMAAL MAAR GEWOON ROTZOOI OP DE NEDERLANDSE T V
    ER IS ECHT GEEN ENKEL GOED PROGRAMMA OP DE BUIS HET IS ALLEMAAL
    ROTZOOI

      /   Reply  / 
    1. mark

      Dan kijk je toch niet. Huur een film of zo…

        /   Reply  / 
  8. maria

    De zaterdagavond jl. vond ik echt een armoe. Noodgedwongen – er was werkelijk niets beters – heb ik naar Paul de Leeuw gekeken. En het moet mij van het hart, ik heb me nog geamuseerd ook. Ben niet zo,n liefhebber van Paul z’n shows (wel van zijn liedjes!). Maar eerlijk is eerlijk het was een goeie show. Paul liet de hoofdrolspelers in hun waarde en de puurheid van deze mensen met het downsyndroom raakte mij. Het was een mooie uitzending.
    Ik kijk graag naar RTL 4 maar het programma “Echt waar”? vind ik een miskleun van de eerste orde! Waarom ze dat stel naar RTL hebben gehaald is mij een raadsel. Echt een lach- of – ik – schiet programma. 1 x gekeken: Nooit meer: wat een onderbroekenlol!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>