Lieve Paul niet zo heel veel anders dan Mooi! Weer de Leeuw

Lieve Paul is iets langer dan een maand onderweg en wordt nog elke week bijgeschaafd. Gisteren ontstond er veel commotie door een helium-ballon-stunt in Lieve Paul, waarin een jongetje aan een tros ballonnen de lucht ingaat. Was bedoeld als knipoog naar de film Up, maar werd opeens wrange realiteit door dat ballon-verhaal uit Amerika. Hoe dan ook; uiteindelijk verschilt Lieve Paul niet heel veel van voorganger Mooi! Weer de Leeuw.

Waar het vroeger draaide om de wensen van kijkers, gaat het nu om de vragen. Feit is dat vragen met een grappige invalshoek ook een dito behandeling krijgen. Zoals de jongen die morgen aan heliumballonnen de lucht ingaat. Het had voorheen een wens kunnen zijn, nu is het waarschijnlijk de vraag hoeveel ballonnen er nodig zijn om iemand te laten zweven. Ander haakje, zelfde resultaat.

Natuurlijk zijn er wel verschillen. Het decor is wat afstandelijker doordat Paul niet meer is omringd door mensen, maar er zijn dan wel weer warme herfstkleuren gebruikt. En – dat vind ik een groot pluspunt – er is nu meer tijd om met (bekende) gasten te praten.

Het heeft me dan ook verbaasd dat zo veel mensen Paul afvallen nu het programma een ander naampje heeft gekregen, maar eigenlijk alles nog draait om de personality Paul de Leeuw in een niet eens zo heel andere setting. Het kan dan ook niet lang duren, of de kijkcijfers zijn weer als vanouds.

Dit weekend in Lieve Paul: Annie de Rooij (jawel!), K3 en Wouter Hamel. Naast de vele vragen van kijkers.

Lieve Paul, 20.25 uur, Vara (NL 1)

Zie ook:
- Mooi! Weer de Leeuw verdwijnt, Lieve Paul verschijnt
- Paul de Leeuw als Lieve Lolita in Lieve Paul
- Lieve Paul levert fors in, ander amusement onder miljoen kijkers
- Nederland 1 wint kijkcijferstrijd op zaterdag, SBS verrast

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Lieve Paul niet zo heel veel anders dan Mooi! Weer de Leeuw

  1. Sven van der Man

    Waarom begrijp je de kritiek niet? Waar het op neer komt is dat Lieve Paul liever inhoudelijk is, dan dat het de lach opzoekt. En dat staat de entertainment soms wel in de weg. Het is zo zoekend naar zichzelf, dat het begint te storen.

      /   Reply  / 
    1. Chiel

      Inderdaad!

        /   Reply  / 
  2. Mart

    Ik denk dat mensen eindelijk doorhebben dat Paul elke week hetzelfde trucje toepast. Alsmaar stom geouwehoer om een programma vol te praten. Nee, ik heb nooit begrepen wat mensen daar leuk aan vinden.Dan heb je nog Hole in the wall, wat een leuk presentatieduo heeft maar voor de rest totaal niks voorsteld. Nee geef mij maar met klasse gemaakte televisie. Ik kijk vanaf volgende week lekker naar ushi en dushi en vervolgens ik hou van holland.

      /   Reply  / 
    1. Laila

      Helemaal mijn mening! (scheelt mij een hoop typwerk) :D

        /   Reply  / 
  3. Mart

    Over het decor gesproken.Dat kan natuurlijk echt niet!

      /   Reply  / 
  4. Delbin

    Ik vind het niet echt een trucje hoor wat Paul toe past. Het zijn simpele programma’s die door het charisma en competenties van Paul het kijken waard worden. Waarom het programma een andere naam heeft gekregen en waarom mensen nu wegzappen snap ik dan weer niet. Misschien komt het door de programmering, Nederland 1 heeft bij mij ook een wat suf imago.

      /   Reply  / 
  5. Antoinet

    Jammer Paul dat alle aandacht keer op keer naar jou moet gaan!! Je zet de baasjes van de berner senne voor lul om ze tot de orde te roepen omdat jij je irriteert aan iets wat jezelf op roept om jou hond op de bank te zetten.Had dat beest laten lopen,dan doen de hondjes lief jou aandacht word minder want het publiek lacht om de hondjes en hoppa meneer kan je hem vast maken ik irriteer me Hahhahha jou hond luistert zo goed!!! Het was een goed zep moment je min punt word elke week een groter min punt.Luister is naar mensen en niet naar jezelf Lieve Paul is het nu toch….

      /   Reply  / 
  6. Jordy

    Ik vind het een prima show. Geen gezeik over iedere week hetzelfde trucje, zolang dat “trucje” mij kan amuseren blijf ik gewoon lekker kijken. Daar gaat het uiteindelijk toch om, dat zo’n programma AMUSEERT?

      /   Reply  / 
  7. Monique

    Nooit een Paul de Leeuw fan geweest…. voel me een beetje een buitenbeentje als ik de lovende woorden vaak over hem hoor.

      /   Reply  / 
  8. Mart

    Vergeet ik nog dat hij vaak een internationale gast nodig heeft om de show overeind te houden, hoe zielig kan je zijn!

      /   Reply  / 
  9. Pedro

    Ik twijfel niet aan de kwaliteiten van Paul. Echter laat hij deze kwaliteiten de laatste tijd niet zien. Grof in de bek en denkend leuk te zijn (3e lid van K3 kutje noemen en niet één keer maar meerdere keren) vieren hoogtij bij meneer De Leeuw. De laatste tijd is het meer Lieve Paul de Geeuw.

      /   Reply  / 
  10. Renée Jongmans

    Sorry dat ik het moet vaststellen, maar het programma ‘Lieve Paul’ heeft geen enkele niveau. Een filmcamera hangen in het toilet, ook al zal het een betaalde figurant zijn die is gefilmd, getuigt van geen enkel respect voor de kijker, is niet leuk en mist ook alle feitelijke informatie. Als Paul mijn vrouw was, zou ik als zijn man zijnde, me niet met hem op straat durven te vertonen. Het is net als het sprookje “De nieuwe kleren van de keizer.” Iedere fatsoenlijk of verstandig mens keurt het af, maar niemand protesteert uit angst om tegen het collectief of tegen de programmaleiding van de VARA in te gaan.

      /   Reply  / 
    1. Albert Mulder

      Ik ben het helemaal met je eens Renée. Ik heb deze uitzending weliswaar niet gezien, kijk sinds medio oktober niet meer, maar ‘Lieve Paul’ heeft het niveau van een ‘natte krant’ gekregen.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>