Coole stage met de NCRV in Xperience

Dankzij het huidige betuttelingskabinet moeten alle middelbare scholieren op maatschappelijke stage. Naar verluidt werkt het plan maar mondjesmaat doordat er te weinig echt goede stageplaatsen beschikbaar zijn. De NCRV pakt het beter aan. In Xperience krijgen jongeren de kans om een dag hun droombaan te beoefenen om er zodoende achter te komen, of ze hun droom achterna moeten jagen of beter een ander carrièrepad inslaan. De omroep heeft er zelfs een tv-programma van gemaakt, waar vanavond de eerste aflevering van is te zien.
Hoe zou het zijn als je je talent mag bewijzen bij een topper op jouw vakgebied? Als je in de praktijk kunt leren van een expert, die wereldberoemd is op zijn vakgebied? Dat is de grote uitdaging die kandidaten aangaan. Zo krijgen aankomende goud- en zilversmeden de kans om bij de wereldberoemde sieradenontwerper Rodrigo Otazu in de leer te gaan. Jonge mecaniciens gaan in de leer bij topmotorcoureur Barry Veneman, aankomend dierverzorgers gaan met Bridget Maasland aan de slag in een Roemeens dierenasiel en talentvolle stylisten mogen bij een echte glossy de fotoshoot van Renate Verbaan in New York verzorgen.

In slechts een paar dagen tijd krijgen de drie aanstaande stagiaires verschillende tests. Aan het eind van elke test worden ze beoordeeld. Wie heeft ‘het’ in zich en wie niet? De inzet is hoog. Ze moeten zweten, ploeteren en hun uiterste best doen om te laten zien wat ze in huis hebben. Qua skills en kennis! Want er staat heel wat op het spel. De BN’ers beoordelen hen op diverse vlakken: op hun vakkennis, hun doorzettingsvermogen, hun passie en op de resultaten van de opdrachten die ze moeten doen. Wie blijft er uiteindelijk over?

Xperience, 21.00 uur, NCRV (Nederland 3)

Zie ook:
- Programmaschema’s juni: opmars naar herhaalzomer?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>