Reinout Oerlemans: Obesitas-show niet sensatiebelust

RTL  heeft gisteren aangekondigd Obese van Eyeworks te gaan uitzenden, een format dat volgens producent Reinout Oerlemans momenteel gretig aftrek vindt in het buitenland. In Obese volgen we extreem zware mensen gedurende één jaar in hun strijd tegen de kilo’s. Het gaat om mensen die 200 tot 400 kilo te zwaar zijn. De kreet ‘aapjes kijken’ ligt dan al snel op de loer, maar Oerlemans benadrukt in RTL Boulevarddat Obese daar niet om gaat. “Wat er zo goed aan Obese is, en ik hoop dat dat overkomt, is dat het zeer echt en zeer oprecht is.”

In Amerika zijn inmiddels de eerste opnames gedaan. “De extreem dikke David Smith vertelde op een lokaal station dat zijn dokter hem nog een levensverwachting van vier jaar gaf. Trainer Chris Powell zag dat en hij dacht: dit kan niet, daar moet ik iets aan doen. Zo is Obese ontstaan.”

In de docuserie worden de zwaarlijvigen een jaar lang intensief begeleid met workouts, een nieuw dieet en psychologische hulp. De camera’s draaien mee. “We volgen ze niet een paar weken, maar zitten er echt bovenop.”

Oerlemans omschrijft Obese als ‘zeer emotioneel en zeer ingrijpend’. “Het levert prachtige televisie op. Waarom? Voor deze mensen is dit de laatste kans op een normaal leven.” Hij vervolgt: “Voor iedereen die zo zwaar is, is dit een persoonlijk drama. Ze hebben ergens een soort afslag genomen. Achter het programma zit een oprechte drive. Natuurlijk zie je het enorme gewichtsverlies, maar het gaat om de transformatie van binnen. Dat is het verhaal.”

Obese is in het najaar van 2011 te zien bij RTL en VTM.

Zie ook:
- RTL zoekt extreem dikke mensen voor docuserie

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Reinout Oerlemans: Obesitas-show niet sensatiebelust

  1. Sven van der Man

    Ja ik weet niet hoor Oerlemans. Ik kan gewoon niet geloven dat het niet sensatiebelust is, dat het geen “Dikke mensen pesterij” is enz. Als hij er een eerlijk programma van wil maken, zal hij de omgeving/maatschappij moeten durven portretteren als negatieve invloed. Een beetje een spiegel voorhouden. “Goed deze mensen zijn ongezond zwaar, die moeten er iets aan doen. Maar de rest met een grote bek, is zieker.”

      /   Reply  / 
  2. Zo

    tuurlijk is het wel sensatiebelust. Maar dit willen mensen gewoon zien. Extreem dikke mensen. Gewoon een freakshow. Mensen willen dingen zien die anders zijn en niet normale mensen.

      /   Reply  / 
  3. Ruth Ligeon

    200 tot 400 kg overtollig gewicht? Dit dan kwijtraken in een jaar tijd, terwijl men dit teveel aan gewicht mogelijk in tientallen jaren heeft opgespaard? Stel dat je heel veel kilo’s kwijt bent, waar laat je dan het uitgerekte, overhangende vel? Besteedt het programma ook aandacht hieraan of is dit dan niet spectaculair genoeg voor uitzending?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>