Kijkcijfers zaterdag: Sterke start Benidorm Bastards

Ruim 1 miljoen mensen hebben gisteren de eerste aflevering van Benidorm Bastards gezien. Het RTL-programma bezet daarmee een derde plaats in de kijkcijfer top 25 van Stichting Kijkonderzoek. Alleen Studio Sport Eredivisie en het NOS Journaal zijn gisteren beter bekeken. De zender hield nog eens 839 duizend kijkers vast met Tineke Schouten Posi-tien, maar legde het op dat tijdstip wel af tegen SBS 6 en de Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau.

Die familieshow trok gisteren 905 duizend nieuwsgierige kijkers. Wie op SBS 6 afstemde, zag een show die nog sterk deed denken aan Mooi! Weer de Leeuw. Het decor, de feel van het programma, de liedjes…. even was het alsof we naar Nederland 1 kijken. Toch wisten Beau van Erven Dorens en Marc-Marie Huijbregts er wel enigszins een eigen draai aan te geven, wat ongetwijfeld nog verder moet groeien. Vooralsnog geen slechte start.

Het Beste Idee van NL trok aansluitend 732 duizend kijkers.

Op Nederland 1 werd het Tros Stedenspel uitgezonden. Enkele weken terug begonnen met bijna 1 miljoen kijkers, nu zijn er nog 439 duizend van over. De omroep heeft al te kennen gegeven volgend jaar nog een serie te willen maken. Alles Draait Om Geld in de vooravond kwam uit op 506 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: Scores talentenjachten zakken in
- Kijkcijfers zondag: Hoge score Zomergasten Annet Malherbe
- Kijkcijfers zaterdag: Nederland 1 wint, SBS 6 tweede

32 Reacties // Reageer

32 thoughts on “Kijkcijfers zaterdag: Sterke start Benidorm Bastards

  1. Steffan

    Ik heb benidorm basterds teruggekeken. Viel wel wat tegen hoor. Ik vind het teveel in het genre van “bende bij de beesten” .. Slechte re-make. Ook vind ik beide programma’s niet geschikt voor RTL4.

    De zaterdagavond is sterk van SBS, goede programma’s en een keer geen talentenjacht. Ik hou alleen niet zo van dat soort programma’s.

    Volgende week “My Name Is” .. hmm.. ja dit trekt mij wel, maar de vraag is natuurlijk.. Trekt het veel andere kijkers.

    De combinatie tussen kinderen en volwassenen is misschien wel goed, zo trek je ook een bredere doelgroep.

    Ik voorspel volgende week:

    Benidorm Basterds: 800.000
    My Name Is: 920.000

    Zaterdagavond show: 980.000
    Beste idee van Nederland: 720.000

      /   Reply  / 
    1. aaron

      My name is begint pas op 17 september op de vrijdagavond….

        /   Reply  / 
      1. Anoniem

        Volgende week zaterdag begint wel My Name Is… hoor.
        17 september is The voice of Holland. Je bent een beetje in de war denk ik ;)

          /   Reply  / 
        1. Robbieboy

          Volgende week komt het tweede deel van posi-tien, de theatershow van Tineke Schouten

            /   Reply  / 
    2. niels

      Ben je gek geworden ofzo…
      weet je wel waar je over praat

        /   Reply  / 
  2. hattrickmaster5

    Benidorm Bastards is echt een saai, stom programma. de kijkcijfers zal flink dalen. binnen 2 weken is het programma verplaatst naar de zaterdagmiddag!!! Dat dit kan scoren bij de belgen dat snap ik nog wel maar het was TOTAAL NIET GRAPPIG!!!!!! SBS6 heeft met de zaterdagavondshow een programma in handen wat alleen nog maar kan scoren. Was een keertje geen SBS programma!! Gaat SBS6 het nu eindelijk leren. Zo doorgaan met de andere programma’s, popstars de finale over 2 maanden en SBS6 komt er wel weer boven. Ook moeten ze de dinsdag en donderdag serie avonden samenvoegen. Dan heb je 1 dag series en alleen maar nieuwe. Net als RTL4 gedaan heeft met CSI, CSI NY en Bones. Al kan er bij RTL4 CSI Miami en Lie to me bij!!

      /   Reply  / 
    1. aaron

      Dit was nog redelijk grapper voor rtl doen, maar ja meestal hebben kijkers die alleen maar commerciële tv kijken ook geen humor …

        /   Reply  / 
      1. martijn

        Na het lezen van al deze reacties heb ik tegen mijn principes is, toch heel even op internet een stuk van ‘de zaterdagavondshow’ gekeken en ja SBS maakt een campingversie van MWDL. Overigens ben ik wel blij dat een commerciele zender dit programma maakt en niet een publieke, want als ze deze crap maken van ons belasting geld dan …. Het wordt trouwens tijd dat de overheid die publieke omroepen commercieel laat gaan, met uitzondering van de NOS. Wie zit er te wachten op Yolanthe (behalve Wesley S, die heeft niet door dat ze alleen voor geld gaat :P ). Ze heeft met het songfestival toch wel laten zien dat ze echt niet thuishoort op TV.
        Benidorm Bastards is niet echt een RTL programma, RTL maakt toch meestal mooie, kwalitatief goede programma’s, maar wie weet is the voice of Holland een verbetering.

        mmm… Beau snapt het spelletje ‘hoger of lager’ niet, typerend voor SBS-publiek??

          /   Reply  / 
  3. Anoniem

    volgende week denk ik;

    Benidorm Basterds: 1,200.000
    My Name Is: 920.000
    Tieneke: 900.000

    Zaterdagavond show: 890.000
    Beste idee van Nederland: 820.000

      /   Reply  / 
  4. Nick

    Dit is.de.Eerste positieve reactie die ik zie op zaterdagavondshow van… las op alle andere sites dat het ruk was en ze niet meer gaan kijken. Vandaar denk ik dat de kijkcijfers van sbs nog gaan instorten

      /   Reply  / 
  5. Topmodel

    Was op visite, dus alleen BB gezien. Best grappig, of kwam dat door alle rosé, we rolde van de bank af van het lachen. Zelfs opa en oma vonden het geweldige tv. Ja volgende week weer BB! (toch leek het bij de belgen grappiger).

      /   Reply  / 
  6. Martijn

    BB was leuk, maar ook wel een beetje creatieve armoede, als je exact dezelfde scene’s als de belgen toepast. In mijn ogen kan je dan net zo goed de belgische versie uitzenden. Je gaat niet iets maken wat al is uitgevonden,toch?

      /   Reply  / 
  7. Mies...

    Benidorm Bastards.

    Het was leuk in de eerste 2 á 3 minuten, daar na was de glans er voor mij af. Heb je de eerste aflevering gezien dan heb je heel de serie gezien. Die slowmotionreakties werkte erg irriterend op het laatst.

    Zaterdagavondshow.

    Meteen bij de opkomst van het dynamic duo riepen we met zijn allen: Dit wordt niks. Erg rommelig en langdradig. Heel goedkoop, een diner voor twee en een strippenkaart voor een haringkar ergens in Scheveningen. Chemie tussen Beau en Marc-Marie was ver te zoeken, van elkaar aanvullen was geen sprake. Sterker, ik had het geovel dat MM met zijn stem en manier van spreken de hele show droeg en dat Beau eigenlijk maar een soort sidekick was. Sorry Paul, weer een misproductie van EVA.

      /   Reply  / 
  8. Frank

    ik heb naar benidorm gekeken op RTL4 ik heb echt gelachen om die grappen.
    ik heb ook de zaterdagavondshow gekeken ik heb mooi weer de leeuw van paul de leeuw altijd kei leuk gevonden maar ik moet eerlijk zeggen ik vind de zaterdagavondshow geen z*k aan echt waar ik vind het niet grapig ze doen alleen meteen beginnen met die stomme grappen en ik denk dat dit er meer denken.

    groetjes frank

      /   Reply  / 
  9. edward

    vind beide programma’s van de zenders helaas niets aan, sbs was het slechtste , maar rtl bedenk ook eens een andere show dan alleen talenten jachten neem henny huisman maar weer aan spurise show en die andere show

      /   Reply  / 
  10. Ayrton

    Veel kopiën van de Vlaamse versie (Biljarter, Weduwe, Bank, Toiletgaan en oudje achterlaten,…) en zo kan ik voort blijven gaan. Spijtig dat ze niet veel eigen ideen er hebben ingestoken.

      /   Reply  / 
    1. Marco

      Wel goed lezen

      Er staat RTL heeft gewonnen in de top 25 van gisteren van sbs
      En dat klopt
      Want BB staat op 3 en sbs op 5..
      Dus daarmee heeft de telegraaf gelijk..

      Verder beide programma’s terug gekeken via internet en bb had leuke stukjes erin zitten.. ( de vertragingen werkte op een gegeven moment meer als irritatie dan leuk) en sbs had opzich een leuke show maar moet nog flink groeien in de chemie tussen beau en mm en het programma zelf..

        /   Reply  / 
    2. Casper

      kijkcijfers van RTL4 bij elkaar opgeteld: 1.9Miljoen
      kijkcijfers van sbs6 bij elkaar opgeteld: 1.6Miljoen

      Winnaar RTL…

        /   Reply  / 
      1. Steffan

        Ze hebben het artikel nu aangepast zie ik nu.

          /   Reply  / 
  11. Hoek

    Ik heb heen-en-weer geschakeld tussen Tineke en Beau/Marc-Marie. Bij deze wil ik toch mijn complimenten geven aan SBS. Zelfs dit programma hebben ze zo kunnen maken dat het er goedkoop uitzag. Ongeorganiseerde bende, slecht camerawerk, slechte presentatie en goedkope uitvoering. Typisch SBS toch weer…

      /   Reply  / 
  12. Funny

    “goedkoop uitzag. Ongeorganiseerde bende, slecht camerawerk, slechte presentatie en goedkope uitvoering. Typisch SBS toch weer…”

    Ach, alsof jij zo grappig bent en een betere uitzending kan maken…….

      /   Reply  / 
    1. Rich

      hij/zij geeft zich dan ook niet uit als televisiemaker. “alsof jij het beter kan” is zo ongeveer het zwakste excuus dat je maar kan verzinnen.

        /   Reply  / 
    2. Hoek

      Je ziet mij nergens schrijven dat ik het niet grappig vind… Dat was één van de punten die ik was vergeten…

      SBS heeft er zelf voor gekozen om een programma-format over te nemen wat mateloos populair is geweest. Dan moet je ook begrijpen dat je als omroep aan een heel hoog verwachtingspatroon moet voldoen. En helaas is dat jammerlijk mislukt.

      Nee, ik kan zelf geen betere uitzending maken. Ik heb daarvoor geen opleiding gehad (als regisseur, cameraman, geluidstechnicus of wat dan ook). Toch denk ik snel genoeg te kunnen zien wat niet werkt, als telvisie-kijker. After all, ik zie genoeg televisie en heb in deze ook vergelijkingsmateriaal: Mooi Weer de Leeuw!

      Als je de twee programma’s naast elkaar legt, zie je direct de verschillen. Het is een beetje als in de supermarkt – je hebt het A-merk en het B-merk, waarbij het B-merk toch net even wat minder is dan het A-merk. Paul de Leeuw was een stuk beter in de rol als presentator – hij wist in z’n eentje een heel publiek te bespelen. Op onderbroekenlol na, heeft Beau dat vermogen niet, en ook Marc-Marie is niet in z’n element in dit soort situaties. Ook is Guus Verstraete duidelijk beter in het in beeld brengen van het programma, dan de persoon in charge is bij SBS. Daarnaast overstemde het geluid van de band in veel gevallen het zingen en was het idee van de deurtjes (lalala-dromen? wtf) niet heel bijzonder.

      Sorry, maar als je zo’n programma probeert te coveren moet je heel wat in huis hebben, en SBS mist in deze de X-factor. Ze mogen hun mensen nog wel even een keer op cursus sturen.

        /   Reply  / 
  13. Mina

    Ik vond Benidom Bastards echt heel grappig! :)

      /   Reply  / 
  14. John

    Ik was er laatst bij toen ze Benidorm Bastards aan het opnemen waren en àlles is in scène gezet. De mensen die ‘in de maling worden genomen’ zijn gewoon acteurs. Shot wordt ook 20 keer opnieuw gefilmd, met een dikke camera ernaast.
    En dan doen of het een verborgen camera programma is. Erg treurig. Maakt het allemaal wat minder grappig.

      /   Reply  / 
    1. Bas

      Zap net langs Benidorm Bastards USA..inderdaad duidelijk fake, en slecht geacteerd ook..smerig kijkersbedrog is het.
      Iemand zou er serieus werk van moeten maken om die oplichters te ontmaskeren.

        /   Reply  / 
  15. Casper

    heel toevallig dat ik via iemand gehoord hebt die ook in de maling werd genomen dat hem later is verteld waar de camera zat verborgen en dat hij hem toen zelfs niet zag.
    Wie moet ik nu geloven?

      /   Reply  / 
  16. PINHEAD

    Ik vond BB is sommige scenes heel grappig en in andere scenes wat minder. Hetzelfde geldt voor Tineke Schouten. Dat kamperige omatje vond ik heel geslaagd. Maar bijv die operazangeres en Camilla weer niet zo. De Zaterdagavondshow(konden ze geen betere naam verzinnen?) heb ik niet gezien.(MWDL vond ik ook nooit leuk, vandaar.) Dus ik heb daar geen oordeel over. Het Beste Idee heb ik ook niet gezien. Vind ik ook niet leuk.
    Ben benieuwd naar My Name Is…
    Maar wordt Posi-Tien deel 2 dan verplaatst naar de late avond? Hoe zit dat?

      /   Reply  / 
  17. sjanneke

    BB was echt super grappig!

      /   Reply  / 
  18. Pingback: SBS 6 beraadt zich nog over toekomst Zaterdagavondshow | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>