Kijkcijfers: Zaterdagavond SBS 6 zakt weg

Het gaat niet al te best met de zaterdagavond van SBS 6. Gisteren gleden de kijkcijfers van De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau en Het Beste Idee van NL verder weg ten opzichte van vorige week. Naar eerstgenoemd programma keken gisteren 526 duizend mensen, blijkt uit gegevens van Stichting Kijkonderzoek. Het Beste Idee van NL was aansluitend goed voor 775 duizend kijkers. De zender legde het daarmee af tegen de andere grote zenders, RTL 4 en Nederland 1.

Nederland 1 trok de meeste kijkers op primetime met Van Duin op z’n Best, waar ruim 1,5 miljoen mensen op afstemden. De eerste aflevering uit een nieuw seizoen Koefnoen was goed voor dik 1,1 miljoen kijkers. Studio Sport Eredivisie kwam uit op 1,5 miljoen kijkers. Bij Ons in de PC vormde de uitschieter naar beneden met 851 duizend kijkers. Het programma van Jort Kelder is dit seizoen voor het eerst op zaterdagavond te zien.

RTL 4 blijft scoren met Benidorm Bastards, dat in een half uurtje tijd gisteren gemiddeld 1,3 miljoen mensen plezierde. De talentenjacht My Name Is… trok aansluitend 1,2 miljoen kijkers, Jack Spijkerman mocht 822 duizend kijkers verwelkomen met Echt Waar?!

Zie ook:
- Kijkcijfers: Holland’s Got Talent evenaart finale Idols 4
- Elastic Double verliest Holland’s Got Talent, operazanger Martin Hurkens wint
- Kijkcijfers: Joran 1,8 miljoen, actualiteit scoort wisselend
- Kijkcijfers zondag: 3,3 miljoen voor Boer Zoekt Vrouw
- Kijkcijfers: André van Duin wint slag om kijker zaterdag

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Kijkcijfers: Zaterdagavond SBS 6 zakt weg

  1. Flippo

    Laat ‘de zaterdagavond van’ maar weg in de eerste zin. Het wordt tijd dat iemand ingrijpt en Tina uit haar lijden verlost!

      /   Reply  / 
    1. Robbieboy

      SBS was origineel in de begin dagen, maar is nu veranderd in een RTL kloon, ze kunnen de zender beter omdopen tot RTLSBS 4

        /   Reply  / 
  2. Robin

    SBS heeft echt een probleem op de vrijdag en zaterdagavond met hun kijkcijfers!

    Evalueren Tina!

      /   Reply  / 
    1. TIm

      Goh, wat een heldere conclusie, dat ik daar zelf niet op gekomen ben… *kuch*

        /   Reply  / 
  3. Chuck Bass

    Eigen schuld.. het is een goedkoop kopie van RTL4 geworden.

      /   Reply  / 
  4. Beau is top!

    Iedereen moet hier niet zo zeuren. Geef dit programma even de tijd. Beau verdient eindelijk eens een hit. Na alle programma’s op Talpa die niet zo erg goed scoorden en zijn vertrek bij RTL, moeten we Beau de rust geven om een programma te vinden dat echt bij hem past. Die kansen krijgt hij nu eindelijk bij SBS6, omdat zij als zender inzien wat een ongelofelijke talenten deze man heeft. Ze pakken het gewoon heel goed met hem aan. Verschillende programma’s presenteren om zo te ontdekken hoe ze Beau weer helemaal terug kunnen brengen naar zijn megapopulariteit in het begin op RTL4, zonder de directe jacht op kijkcijfers. Binnenkort komt het nieuwe programma ”Beau’s Wereld” waarin hij eindelijk zijn intellectuele achtergrond als journalist en schrijver weer eens kan tonen. Daarin krijgen we hopelijk weer de oude Beau te zien. De man die zoekt naar achtergronden, de man die kritische gesprekken voert met schrijvers op Het Boekenbal, de oude Beau uit de tijd dat hij nog volop voor het studentenblad Propria Cures schreef en overal tegenaan trapte als opstandige intellectueel en bohemien. Wat SBS6 nu doet is het opnieuw slijpen van de ruwe diamant Beau van Erven Dorens, die binnenkort weer als vanouds zal schitteren op SBS6. Beau heeft volgens mij bij SBS een contract voor 5 jaar getekend in zomer 2009. Dus hij zal volop de tijd krijgen om nieuwe formats te presenteren en te ontwikkelen. CQC was geen flop, ook geen hit, maar was erg vernieuwend en paste goed bij hem. Met Beau’s Wereld gaat hij pas echt beginnen met scoren. SBS6 heeft bewust gekozen om hem te kunnen laten groeien als gezicht van hun zender, ander hadden ze hem geen contract voor 5 jaar gegeven. Deze slimme zet kan SBS6 als zender ook een meer chique uitstraling geven. Beau is heel stijlvol en dat straalt ook af op de zender waar hij voor werkt.

      /   Reply  / 
  5. Mark

    Toen Beau begon bij SBS6 waren ze nog zo blij. Quote uit een interview bij de programma presentatie van SBS6 in zomer 2009:

    Nijkamp is erg blij met de komst van Van Erven Dorens. Hij is zo lekker zichzelf en dat past gewoon heel goed bij ons. Beau is hélémaal SBS. In het voorjaar van 2010 mag de voormalig RTL-presentator meer serieuze tv gaan maken in een reportageprogramma.
    SBS6 moet een zender worden waar je op kunt bouwen en vertrouwen. SBS is er als een echte vriend, altijd en voor iedereen, aldus Nijkamp.

    Beau van Erven Dorens: “Voor sommigen komt het misschien onverwacht, maar voor mij komt dit avontuur precies op het goede moment. Ik viel -vaak letterlijk- in herhaling en was aan een nieuwe uitdaging toe. SBS biedt mij vele kansen om te laten zien wat ik allemaal in huis heb. De programma’s die ik ga doen zijn zeer veelzijdig en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

    Hoe blij zullen alle partijen nu nog zijn?

      /   Reply  / 
  6. anoniem

    De SBS groep kan NET 5 beter kopen aan Talpa ofzo. En dan Veronica verkopen aan Disney ofzo zodat dat Disney Channel kan worden. En dan van SBS 6 NET 6 maken met de leukste en beste series! Op maandag en vrijdag films, dinsdag crime, woensdag romantiek, donderdag vrouwenavond, zaterdag en zondag Nederlands amusement. En dan ook een serieus nieuwsprogramma beginnen. Iets van Het nieuws op 6 ofzo.

      /   Reply  / 
    1. David

      Onzin allemaal natuurlijk.

      En ‘echt’ nieuws op SBS6 werkt niet. De markt is meer dan verzadigd, wat nieuws betreft. RTL5, Veronica-HMG en jouw SBS6 hebben dat allemaal geprobeerd, maar er is naast NOS Journaal en RTL Nieuws geen ruimte voor een nieuwe serieuze nieuwsrubriek.

        /   Reply  / 
  7. gtstfites

    SBS6 doet het slecht
    Net 5 doet het slecht (doet het wel weer wat beter)
    Veronica doet het slecht

    Nou SBS group kan opgeheven worden

      /   Reply  / 
  8. bgozer

    sbs word volledig genavigeerd door Prosieben. Eén of andere tv-grootmacht uit Duitsland. Die denken: een paar amerikaanse series als House enzo erop en cashen met de reclames. Maarja, zo voorspelbaar zijn de hollanders ook weer niet…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>