Kijkcijfers zaterdag: Gordon knalt, laagterecord Popstars

Met zijn nieuwe zaterdagavond heeft RTL 4 op primetime opnieuw de slag om de kijker gewonnen. De sing offs van The Voice of Holland trokken 1,9 miljoen kijkers – hoewel de uitslag al bekend was. Het debuut van Minute to Win It was vervolgens goed voor 1,7 miljoen kijkers. Gordon scoorde daarmee ver boven zijn eigen doelstelling van 1 miljoen kijkers en wist bovendien de concurrentie dik te verslaan. Op Zoek Naar Zorro zakte weg tot 869 duizend kijkers terwijl Popstars zelfs een laagterecord noteerde van 508 duizend kijkers. De verhuizing naar de zaterdag hielp Popstars vorige week nog aan 776 duizend kijkers. Naar de uitslag om 22.00 uur keken wel 819 duizend mensen.

RTL 4 scoorde later op de avond nog eens 1,2 miljoen kijkers met Wat Vindt Nederland. Een prima score, al is het benedengemiddeld voor deze Talpa-titel.

Erland Galjaard, zenderbaas van RTL 4: “Na een recordjaar trappen we 2011 af met een groot nieuw zaterdagavondprogramma en een uitstekende start. Gordon trekt met Minute To Win It direct een miljoenenpubliek. Wij zijn trots op hem en zijn blij dat de kijker deze vernieuwing telkens weet te waarderen.”

Nederland 1 moest het vooral hebben van het EK Allround Schaatsen, dat overdag zo rond het miljoen cirkelde. Maar ook in de vooravond was Nederland 1 sterk. De vernieuwde Kassa met Brecht van Hulten opende met dik 1,6 miljoen kijkers. Brecht doet daarmee in kijkcijfers gemeten niet onder voor Felix Meurders. De laatste Wie van de Drie was goed voor dik 1,3 miljoen kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: Flikken neemt hap uit TVOH, record GTST
- Wie Is de Mol opent met nieuw seizoen met recordscore
RTL Nieuws beloond voor verslaggeving ramp Moerdijk
Kijkcijfers zondag: Best bekeken Hart van NL sinds augustus 2009
- Kijkcijfers zaterdag: Verhuizing helpt Popstars niet omhoog

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Kijkcijfers zaterdag: Gordon knalt, laagterecord Popstars

  1. Marco

    Nou hopen dat iedereen blijft kijken volgende week naar MtW
    Anders zakt de zaterdag daar weer in…
    Ik ben enthousiast! En kijk volgende week zeker weer!

      /   Reply  / 
    1. shebababy

      Het is heel leuk om te zien dat Gordon het geflikt heeft om 1.7 miljoen kijkers te scoren dat kunnen er alleen maar meer worden.
      Volgende week ben ik ook weer van de partij!

        /   Reply  / 
  2. C

    Volgende week lachend het jaar in tussen Popstars.. moet helemaal een drama worden.

      /   Reply  / 
  3. Ano

    RTL 5 heeft In Plain Sight stilletjes geschrapt.. :(

      /   Reply  / 
    1. noname

      waarom?? Vanwege herhaling van Wie is de reisleider?? De programmering is hopelijk wel als vanouds. CSI: Miami en dan White Colar. Daar kijk ik wel naar. Ik vind het trouwens vreemd dat White Colar nooit in de programmagids staat.

        /   Reply  / 
      1. Ano

        Ja.. scoorde al paar werken magere 100.000 kijkers dus dan maar wie is de reisleider….

        Staat inderdaad nooit in de gids.

          /   Reply  / 
  4. Mies...

    Ben héél benieuwd hoe Gordon volgende week scoort. Ik heb geprobeerd te kijken maar ik had het al heel gauw gezien.

      /   Reply  / 
  5. Nick

    Heb het niet gezien, ben wel benieuwd naar MTWI. Al denk ik dat hij zo scoort door The Voice

      /   Reply  / 
  6. Annemarie

    Ik heb gekeken. Vond het een beetje saai. Alhoewel Gordon het errruggg lekker vond om door een lekker stevige man opgetild te worden???!!!!!……… Waarom ik keek: onze kids zijn 11, 13 en 14. Moeilijk om dan nog iets leuks te kijken op zaterdagavond. In de kerstperoide was er wel iedere x een leuke film om tegelijk te kijken met elkaar. Volgende week stel ik toch voor om ‘spiderman-monopoly’ te gaan spelen met z’n 5-jes. Dat is vast veel leuker. Want ik vond Gordon toch echt NIET leuk, en ook echt saai. Ik vraag me tocb af wat ik zelf deed rond die leeftijd met mijn ouders op zaterdag-avond. Ben echt opgegroeid in een gezellig gezin. Was het Ted de Braak of Willem Ruis hi hi hi. Gek is dat, ik vond het gezellig maar heb geen idee wat we deden of keken???????????????

      /   Reply  / 
  7. Bart

    Echt jammer voor Popstars. Want het was een hele mooie show.
    Met als hoogtepunt de optredens van Sharon Kips.
    Wat een talent zeg, wat een stem! Echt onbegrijpelijk dat ze Popstars nodig heeft op weer in de picture te komen…..erg jammer.
    Wat is dat toch met Nederland. Hoe is het mogelijk dat deze dame nog geen echte carriere heeft op kunnen bouwen in de muziek??????
    Nu zullen er wel weer allerlei reacties komen, maar Sharon heeft heel veel talent. Jammer dat Nederland zangeressen als Sharon Kips en Glennis Grace op een of andere manier niet echt kan waarderen.
    Zucht….Nederland heeft liever Jan Smit, Jannes enz………
    Raar land is het toch………..
    Voor wie gisteren Popstars niet heeft gezien. Kijk aub de optredens van Sharon even terug. Ze was gisteren zo goed!!!

      /   Reply  / 
    1. Robin

      Helemaal mee-eens Bart, echt onbegrijpelijk ja! Sharon Kips blijft een topper, met een geweldige stem!
      Zij VERDIENT echt een ZANGCARRIERE!

        /   Reply  / 
    2. elisa

      maak je geen zorgen, Sharon komt er wel. De dames Sharon en Simone worden ontdekt in de VS, daar gaan ze vast carierre maken. Darien is ook mieters. 3 Prachtige stemmen. Die dames moeten hun carierre niet in Nederland zoeken. Zonde! De meeste mensen stemmen op Dean de man, niet op zijn stem, want die is waardeloos!Echt zonde!

        /   Reply  / 
  8. MediaPrak

    Sharon Kips heeft met haar populariteit in XFactor en de nodige promotie bij de EO nooit een blijvende indruk kunnen maken. Ik vrees dat ook met een evt winst in deze serie je uiteindelijk ook over een jaar haar weer vergeten bent.

      /   Reply  / 
    1. Robin

      komt oa. doordat zij nooit een fatsoenlijk debuut mocht maken.

        /   Reply  / 
      1. Richard

        komt oa ook door dat religedoe

          /   Reply  / 
        1. Robin

          Ook ja, maar ze heeft inmiddels zelf wel ingezien denk ik dat dat niet werkt.

            /   Reply  / 
  9. Jan

    Bij één van die twee talentenshows (ik dacht popstars) zijn twee vrouwen aan het presenteren die alleen maar met zichzelf bezig zijn. Gewoon lachwekkend en ongelofelijk die zij dit baantje hebben gekregen. De onkunde drupt er van af. Bij die andere show voel je data Wendy van dijk op en top nerveus is. Trillende en schreeuwende stem. Ik zou zo zeggen John de Mo. Doe weer eens een talentenshow voor presentator. Wellicht de stoelen omdraaien zonder dat we direct op het koppie af moeten gaan.

      /   Reply  / 
  10. Jan

    foutjes:
    data is dat
    John de Mo (ik doe je dat niet aan) is John de Mol.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>