Wendy van Dijk volgt zwaarlijvige afvallers in Obese

Wendy van Dijk wordt het boegbeeld van Obese, een nieuwe show op RTL 4 waarin extreem zwaarlijvige mensen worden gevolgd in hun strijd tegen de kilo’s Producent Eyeworks volgt de mensen een jaar lang en daarbij krijgen ze dus steun van Wendy. Met empathische programma’s als Hart in Aktie en Heel Holland Helpt op haar cv lijkt Wendy een ideale presentator voor Obese.

Zenderbaas Erland Galjaard vertelt in Spits: “Wendy gaat het programma Obese maken. Daarin volgt ze een jaar lang mensen met extreem overgewicht tijdens hun afvalproces. Daar is ze nu al volop mee bezig en daarnaast krijgt ze een dramaserie waarin ze een politieagente zal spelen. Het wordt een spannend jaar.”

Laten we hopen dat Obese een fraaier programma wordt dan Help, Ons Kind is te Dik dat nu op donderdagavond is te zien. Dat vind ik echt een walgelijk programma waarin zwaarlijvige kinderen worden misbruikt voor een afvalshow. Niet integer gemaakt en ook niet erg sterk gepresenteerd door Nicolette van Dam. Groot verschil met Obese is dat de hoofdrolspelers daarin echt willen afvallen, terwijl in Help, Ons Kind is te Dik vooral de ouders gemotiveerd zijn. Of zouden moeten zijn.

Zie ook:
- Reinout Oerlemans: Obesitas-show niet sensatiebelust
- RTL zoekt extreem dikke mensen voor docuserie
- Nicolette van Dam presenteert Help, ons Kind is te Dik
- KRO maakt na XXS over anorexia ook XXL over overgewicht

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Wendy van Dijk volgt zwaarlijvige afvallers in Obese

  1. Robin

    weer een diet/afvallenshow orgineel!

      /   Reply  / 
  2. Edwin

    Hier zitten we echt op te wachten! Chapeau voor de programmamakers!

      /   Reply  / 
  3. Tim

    anorexia helpt obese

      /   Reply  / 
  4. Nick

    Vind HOKITD op donerdag juist wel een leuk programma

      /   Reply  / 
    1. Sleurhutje

      Je bent niet goed bij je hoofd

        /   Reply  / 
    2. Anoniem

      Vind het ook wel een leuk programma,
      maar vind het niet slim om die kinderen op deze manier te laten afvallen. Dom van de ouders, maar dat zijn ze sowieso.

        /   Reply  / 
  5. Anoniem

    Wanneer komt die politie-serie nou eens dan?

      /   Reply  / 
  6. annelie

    walgelijk al die aandacht voor die ”te ” dikke mensen… jullie vergeten dat er ook heel heel veel mensen zijn die zich helemaal een slag in de ronte vechten om maar 1 kilo aan te komen…en moet dat vet allemaal op de t.v??? hoezo gezondheid en gewicht…. Denk aan al die mensen die ondergewicht hebben die doen er een bij wijs van spreken een moord voor…waar je ook kijk of lees het gaat altijd over ”te ” dik…. walgelijk…

      /   Reply  / 
  7. romeo

    Obese is een goed programma dat mensen kan inspireren. Het is goed dat er programma’s op de buis zijn zoals deze, want obesitas is toch een gevoelig onderwerp. Wendy van Dijk is voor mij de juiste persoon om de presentatierol op zich te nemen. Zij heeft een vlotte babbel, zij is begaan met mensen en zij wordt graag gezien op tv. De Amerikaanse versie van Obese vind ik persoonlijk beter.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>