John de Mol rekent op 3,5 miljoen kijkers finale TVOH

Hoeveel kijkers gaat de finale van The Voice of Holland trekken? De serie piekte vooralsnog bij de laatste auditieshow, toen er 3.030.000 mensen keken. Dat aantal zal vanavond sneuvelen, denkt John de Mol. “3,4 tot 3,5 miljoen mensen die gaan kijken”, zet hij voorzichtig in bij Pauw & Witteman. Het zijn scores die zelden voorkomen bij een commerciële omroep.

RTL knijpt in zijn handjes met de titel die criticasters van het genre auditieshow de mond snoerde. Toch moest De Mol anderhalf jaar lang leuren met The Voice of Holland, verklapt hij aan tafel bij Jeroen Pauw en Paul Witteman.

Hij vertelt: “Het heeft lang geduurd voordat ik het programma had verkocht. The Voice of Holland is anderhalf jaar voordat de deal met RTL beklonken was, bedacht. Het zou eerst naar RTL gaan, maar om allerlei redenen is dat niet doorgegaan. Toen hebben we het met andere zenders besproken en ging het toch weer terug naar RTL.”

“Daarom is de vergelijk met Big Brother ook zo frappant”, vindt De Mol. Dat was zijn eerste format dat heel de wereld over ging. “Uiteindelijk met heel veel duwen en trekken is het programma er gekomen. Niemand wilde het hebben, niemand geloofde erin. Uiteindelijk heb ik mijn eigen nek uitgestoken dat het programma er wel kwam. Ook toen heb ik mijn beurs getrokken, omdat ik er in geloofde. Het resultaat is gelukkig dit geworden.”

Inmiddels is het format van The Voice of Holland verkocht aan zes landen, waaronder – zoals bekend – Amerika. “Ik kreeg vanavond een sms’je van mijn mensen daar met de vraag hoe ver wij willen gaan om Alicia Keys als coach te krijgen. Nou, heel vel. Daar zou ik echt heel blij van worden.” De Mol vertelde afgelopen zondag al met tientallen artiesten in Amerika te spreken om coach te worden in The Voice of America.

In een eerder gastcollege vertelde De Mol dat The Voice of Holland 6,2 miljoen euro kost om te produceren. “RTL betaalt bij lange na niet wat het kost”, zegt hij daar nu over in Pauw & Witteman. Naar verluidt legt De Mol per aflevering een ton toe uit eigen zak. “Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik het me kan permitteren om te investeren in de programma’s waarin ik geloof. Mijn gevoel bij potentiële successen klopte vaker wel dan niet. De investeringen die je in Nederland doet, kan je makkelijk internationaal terugverdienen.”

Wie vanavond The Voice of Holland gaat winnen? John de Mol is niet zeker van de zege van Ben Saunders. “Ik denk wel dat zijn favorietenrol ietsje is bijgesteld de laatste twee weken. De rest zit hem op de hielen. Je zag het vorige week in de halve finale, waar hij met de hakken over de sloot Esther versloeg. Het gevaar is dat hij zo’n gedoodverfde favoriet is, dat mensen denken dat hij hun stem niet meer nodig heeft. Dat zou hem wel eens de kop kunnen gaan kosten.”

The Voice of Holland, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Finale The Voice of Holland: Wat gebeurt er vanavond?
- Duffy, Adele, Bruno Mars, Marco en Trijntje in finale TVOH
- RTL: The Voice of Holland groter succes dan Idols I
- Finale The Voice of Holland met Ben, Kim, Leonie en Pearl
- NLpop: The Voice of Holland-singles domineren iTunes Chart
- Martijn Krabbé: The Voice of Holland nog niet beslist
- John de Mol geniet meer van succes The Voice of Holland
- John de Mol: Networks in Amerika vochten om The Voice
- NBC brengt The Voice of America in voorjaar 2011 op tv

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “John de Mol rekent op 3,5 miljoen kijkers finale TVOH

  1. Sequel

    met mij een paar miljoen niet………….

      /   Reply  / 
  2. Christian

    Ik denk stiekem dat de 4 miljoen ook wel haalbaar is!

      /   Reply  / 
  3. RTL

    Gokje:

    20.00 GTST: 1.5 miljoen
    20.30 TVOH: 3.0 miljoen
    22.30 DTVK: 2.1 miljoen (als het HH is)
    22.30 DTVK: 2.6 miljoen (als het N is)
    23.00 TVOH: 3.4 miljoen

      /   Reply  / 
    1. Mark

      TV Kantine zijn vanavond idd hóóóóógtepunten! :P

        /   Reply  / 
  4. Mark

    Ik doe ook wel even mee:

    GTST 1.750.000
    TVOH 3.250.000
    DTVK 2.550.000
    TVOH 3.550.000

      /   Reply  / 
  5. Anoniem

    GTST 1.550.000
    TVOH 3.300.000
    DTVK 2.500.000
    TVOH 3.500.000

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>