De nieuwe cashcow van Endemol? Wipeout

Big Brother, Fear Factor en Deal or no Deal. Het zijn drie formats van Endemol die heel de wereld over zijn gegaan. De producent is er stinkend rijk van geworden. Daar zijn ze natuurlijk blij mee, maar intussen wordt naarstig gezocht naar een opvolger, een nieuw programma dat heel de wereld over gaat. Als de voortekenen niet bedriegen, is dat gevonden in Wipeout, een spectaculaire en humoristische actie-spelshow.

Wipeout beleeft volgende week dinsdag zijn première op het Amerikaanse kanaal ABC. De reeks afleveringen is onder andere al verkocht aan Australië en verschillende landen sturen zelf kandidaten op pad voor Wipeout. Het format is dus al voor de eerste uitzending een keer of tien verkocht.

Wat het is? Een spelletje. 24 kandidaten beginnen aan een spelshow vol afzonderlijke hindernisstunts, waarvan een voorbeeldje op de foto is te zien. Zo zijn er legio spelonderdelen. Denk aan namen als ‘Dizzy Dummy’, ‘Dirty Balls’, ‘The Dreadmill’, ‘Sucker Punch’ en ‘Big Balls’.

Volgens Endemol zijn het stuk voor stuk spelletjes die heel goed zijn te doen. Alleen moet je er wel het geduld voor hebben en ook beschikken over spelinzicht. Ondanks de eenvoudsfactor, zal uiteindelijk 95% van de kandidaten de eindstreep niet halen. Degene die daar wel komt, strijkt 50.000 dollar op.

Eigenlijk dus een grote stormbaan waar kandidaten bovengemiddeld vaak afvallen. Dat hebben we al eens eerder op tv gezien, denk aan Fort Boyard. Lag daar de nadruk op competitie en behendigheid, hier komt het component humor / lachwekkendheid om de hoek kijken.

Wipeout is behoorlijk duur om te maken, met zo veel verschillende spelelementen. Endemol heeft daarom ergens een stuk land waar de onderdelen permanent staan opgesteld. Elk land dat een eigen versie van Wipeout wil maken, kan zijn kandidaten daar naar toe sturen. Efficiënt.

Vooralsnog heeft een Nederlandse zender niet toegehapt. Maar wanneer Wipeout volgende week goede kijkcijfers in de Verenigde Staten haalt… het past natuurlijk perfect in het kadertje ‘amusement voor het hele gezin’, waar de Nederlandse tv-zenders nu zo op inhaken.

Zie ook:
- Endemol heeft nog een Wipeout: The Whole 19 Yards
- RTL komt met Wipeout: apekooien to the extreme

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “De nieuwe cashcow van Endemol? Wipeout

  1. David

    Lijkt me een leuk programma voor op RTL4.

      /   Reply  / 
  2. Martin

    Lijkt dit niet een beetje op Spel Zonder Grenzen? (maar dan anders =P)

      /   Reply  / 
  3. PINHEAD

    Ja leuk voor RTL 4 of 5

      /   Reply  / 
  4. mart

    dit lijktme nou weer wel een leuk programma. Laat dat hep mijn man heft een hobby lekker zitten en kom met zoiets dit lijktme nou geweldig en past perfect op rtl4 maar rtl5 kan ook maar denk dat di format vanwege de kosten eerder op 4 gezet gaat worden. Erland hoeft alleen maar ff toe tehappen en is het te duur zet dat help flut programma op een zijspoor daar haal je geen kijkers mee

      /   Reply  / 
    1. sheemerick

      hey ik heb een vraag aan de mensen hier weten jullie misschien hoe ik me kan aan melden voor wipe out??

        /   Reply  / 
  5. Dennis

    Ik heb gisteren een aantal previews gezien op http://www.abc.com en heb in een deuk gelegen. Erg grappige spelelementen en goed vermaak. Ik ga volgende week de 1e aflevering ervan wel downloaden.

      /   Reply  / 
  6. charity

    ik woon sinds begin dit jaar in australie, en vol het programma al een paar weken. zou een leuk programma zijn voor in nederland. na even kijken lig je al helemaal in deuk.

      /   Reply  / 
  7. wipeoutfan

    Het is een te gek programma om te kijken en ik lag me rot met die ”big balls”
    Alleen jammer dat het in Australië is en niet in Nederland zelf. Het zou te gek zijn als ze het bij de Noordzee een afgelegen gebied ervoor maken of bij het ijselmeer :)

      /   Reply  / 
  8. schipluiden2

    vanaf 15 februari op rtl5 elke zondag avond

      /   Reply  / 
  9. joey leenheer

    Een hele leuke programma voor op t.v,
    maar hoe kan ik zelf hieraan deelnemen,
    lijkt me zo leuk om een keer mee te maken.
    Weet iemand hoe ik me kan opgeven hiervoor,
    alvast bedankt Joey

      /   Reply  / 
  10. Pingback: RTL komt met Wipeout: apekooien to the extreme | Zappen

  11. David

    Weet iemand hoe je kunt deelnemen???

      /   Reply  / 
    1. sdh

      daT zou ik ook wel eens willen weten??

        /   Reply  / 
  12. sdh

    weet iemand hoe je iemand hier voor kan opgeven?

      /   Reply  / 
  13. arjan

    hoi ik wil ook deel nemen weet je waar kan ik op geven

      /   Reply  / 
  14. arjan

    ik wil graag deel nemen

      /   Reply  / 
  15. rob

    te gek als ik mee mag doen llllllllllaaaaaaaaaaaaaaaatttttttteeeeeeerrrrrr

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>