Kijkcijfers vrijdag: Monsterscore voor GTST

“Goede Tijden Slechte Tijden profiteert mee van het succes van RTL 4″, zei Erland Galjaard onlangs tegen deze blog. Een uitspraak die gisteren maar weer eens is bewaarheid. In de etalage van RTL 4 stond de finale van Holland’s Got Talent, waar ruim 2,5 miljoen mensen op afstemden (fractioneel lager dan de finale van vorig jaar). En Goede Tijden Slechte Tijden, de soap die toch al een extreem sterke start van het seizoen kende, beleefde met 1,8 miljoen (en vijfduizend) kijkers zijn best bekeken aflevering sinds ik me kan heugen. Na alle rampspoed en ellende uit de eerste twee weken hadden de makers gisteren iets moois in petto; Janine ontwaakte uit haar coma, verder zagen we Jef in een ziekenhuis ergens ver weg liggen.

RTL 4 bezet de eerste en tweede plek in de dagelijkse top 25 van Stichting Kijkonderzoek. Hotter Than My Daughter staat op 4 met krap 1,5 miljoen kijkers, de hoogste score tot nu toe voor het programma van Gordon. Eerder op de avond zaten er 1,2 miljoen mensen voor de buis voor het Half Acht Nieuws, doorspekt met nieuws over de Miljoenennota. Het NOS Journaal trok 1,6 miljoen kijkers.

Nederland 1 zag de scores voor zijn crime night iets aantrekken. Vermist scoort 1,2 miljoen kijkers, maar Flikken Gent zakte weg door Holland’s Got Talent tot 943 duizend kijkers. Blik op de Weg kwam gisteren uit op 827 duizend kijkers.

SBS 6 koos ervoor een Harry Potter-film uit te zenden: the Goblet of Fire. Die is al meer dan eens uitgezonden en trok zodoende slechts 422 duizend kijkers. De zender gaat nog even door met films op vrijdag, zolang RTL scoort met zijn goed bekeken talentenjachten. Hart van Nederland trok om half twaalf 610 duizend kijkers. Nog eens 427 duizend mensen bleven wakker om Shownieuws te kijken.

Op Nederland 3 trok De Rekenkamer 316 duizend kijkers, House Ibiza kwam uit op slechts 224 duizend kijkers. Ook PowNews deed het niet best met maar 151 duizend kijkers. De late night van Nederland 3 is toch wel ingestort nu de Madiwodovrijdagshow is weggevallen. Scoorde misschien niet de sterren aan de hemel, maar gaf wel body aan een late night blok.

Op Nederland 2 was buiten sport en actualiteit Per Seconde Wijzer het best bekeken programma. Het spelletje met Kees Driehuis trok 498 duizend kijkers. De Ombudsman opende het seizoen op 370 duizend kijkers en dat is exact de score van Zembla.

Zie ook:
Galjaard: GTST profiteert mee van succes RTL 4
Aliyah (11) wint Holland’s Got Talent en auto
Kijkcijfers zondag: Zomer Voorbij en Seinpost scoren op Nl3
- Kijkcijfers zaterdag: Lang Leve de TV wint op primetime
- Kijkcijfers vrijdag: Spanning en kijkcijfers HGT lopen op

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kijkcijfers vrijdag: Monsterscore voor GTST

  1. Mark

    Harry Potter 4 kwam voor het eerst in HD, en is pas 12 x eerder geweest. Volgende week Harry Potter 5 die pas 1 x is geweest, ook voor het eerst in HD, maar heeft tegenover TVOH ook geen schijn van kans.

    Maar ja, wat moet SBS anders, films zijn nog het goedkoopste alternatief, hoewel die Harry Potter rechten ook een vermogen kosten.

    GTST trekt 1,8 miljoen omdat de laatste 10 min. wachters op HGT zijn. RTL 4 gooit al een jaar lang reclame voor het begin van de vrijdag GTST. Is dus slim!

      /   Reply  / 
    1. M

      Dit werd vorig jaar bij The Voice ook gedaan. The Voice had zelfs meer kijkers, maar toen scoorde GTST echt niet 1,8 miljoen kijkers. Het zal wel iets helpen, maar het komt ook gewoon omdat mensen tegenwoordig weer inschakelen voor GTST.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>