Sipke Jan Bousema weg bij Avro, toekomst onduidelijk

Sipke Jan Bousema vertrekt bij de Avro. Vanaf 1 juli is hij transfervrij over te nemen door een andere zendgemachtigde. In een gezamenlijk persbericht meldt Bousema toe te zijn aan andere uitdagingen. Het is geen geheim dat hij graag (groot) amusement op zich wil nemen, maar de Avro vindt dat niet weggelegd voor presentatoren van het serieuze Opsporing Verzocht. En blijkbaar waren er onvoldoende doorgroeimogelijkheden.

Bousema neemt een moedig besluit; Jochem van Gelder waagde eerder hetzelfde door te vertrekken bij de NCRV en is nog altijd niet terug op het scherm.

Sipke: “Ik ben erg dankbaar voor de kansen die ik bij de Avro heb gekregen. Natuurlijk doet afscheid nemen pijn, maar ik heb vooral ook heel veel zin in de toekomst. Programma’s maken – commercieel of publiek – is en blijft het leukste wat er is, en ik kan niet wachten om dat nieuwe avontuur in te duiken.”

Avro-directeur Willemijn Maas: “Wij wensen Sipke Jan heel veel succes met zijn verdere carrière als presentator en producent. De afgelopen 12 jaar heeft Sipke Jan laten zien dat hij naast een vakbekwaam presentator ook een zeer inspirerende collega is geweest.”

Sipke Jan heeft in het verleden wat klusjes gedaan voor RTL, zoals Albert Verlinde bij RTL Boulevard vervangen en rodeloperen voor datzelfde programma of Life & Cooking. Recent nam de omroep Chantal Janzen al over van de Avro en klust ook Tijl Beckand bij beide partijen. Bousema meldt in het persbericht zijn eigen productiebedrijf te hebben opgericht: SJB Media.

Zie ook:
- Chantal Janzen rondt transfer af; 3-jarig contract RTL
- Chantal Janzen vertrekt bij Avro – transfer naar RTL?
- Geen deal RTL en Jochem van Gelder door afhaken sponsor
- Paringsdans Jochem van Gelder en Omroep Max begonnen
- Bert van der Veer ziet tv-carrière Jochem van Gelder somber in

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Sipke Jan Bousema weg bij Avro, toekomst onduidelijk

  1. eduardo

    Ik zag jochem van gelder vanochtend bij koffiemax een rubriekje presenteren

      /   Reply  / 
  2. BREAKING!!

    Vanmiddag persbericht over Secret Story, met insider op mediacourant.nl

    Ben benieuwd!

      /   Reply  / 
    1. Jordy

      Dus? Wat heeft dat hiermee te maken? Blijf gewoon ontopic.

        /   Reply  / 
  3. BREAKING!!

    *met = meldt

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>