RTL op zoek naar hoofdrolspeler Saturday Night Fever

RTL 4 komt dit najaar met een tv-zoektocht naar de hoofdrolspeler voor Saturday Night Fever. De zender werkt daarvoor samen met Joop van den Ende. Zijn musicalbedrijf heeft de afgelopen vier jaar met de Avro samengewerkt voor dergelijke programma’s, de serie Op Zoek Naar… De zoektocht naar Zorro verhuisde naar de zaterdagavond en bleek daar veel minder succesvol. Nu lijkt RTL de titel over te nemen, al gaat het volgens de zender om een ander soort programma.

“RTL 4 en Joop van den Ende Theaterproducties komen dit najaar met een spectaculair nieuw televisieprogramma om deze hoofdrol te vinden. Wie stapt er in de voetsporen van de aantrekkelijke koning van de dansvloer; de sexy Tony Manero. Voel de strijd in deze serie grootse (live) shows, vol muziek en dans van de wereldhit uit de jaren zeventig”, hebben de twee in verschillende uitingen bekendgemaakt.

Het is nog niet bekend waar deze show wordt uitgezonden, maar ik denk dat RTL zijn zondagavond hiermee een flinke impuls gaat geven. Daar bleek dit type programma voor Nederland 1 erg succesvol

Zie ook:
- Finale matig bekeken Zorro; Tommie, Roman of Ruud?

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “RTL op zoek naar hoofdrolspeler Saturday Night Fever

  1. Levi

    Dit programma is Carlo & Irene op het lijf geschreven!

      /   Reply  / 
  2. M

    Wat dachten we van Chantal Janzen? 95% kans dat ze het gaat doen.

      /   Reply  / 
    1. stef

      ik hoop het niet,
      dat mens kan echt NIET presenteren!

        /   Reply  / 
  3. Jeroen

    Inderdaad, ik denk dat Chantal het gaat doen. Met Carlo samen.. Samen speelde ze eerder in de musical, die destijds lange tijd in het beatrix theater stond. Het zou voor hen, maar ook voor de kijkers leuk zijn deze 2 terug te zien in een dergelijke show..

      /   Reply  / 
  4. joris

    chantal en carlo inderdaad, al is het natuurlijk wel lastig voor carlo, 2 live programma’s op 1 avond, kost behoorlijk wat energie. Sowieso Chantal. Goed dat dit programma naar de commerciële gaat overigens, paste niet goed bij ned1 vond k

      /   Reply  / 
  5. vinn

    Ik dacht ook meteen aan Carlo!! Maar mischien gaat Chantal het dan wel presenteren en Carlo alleen in de jury.

      /   Reply  / 
  6. Christian

    Leuk programma, al weet ik niet of dit een succes gaat worden…

      /   Reply  / 
  7. martijn

    Een uitgemolken formule dat nauwelijks hoger zal scoren dan die
    proleten uit ons buurland.

      /   Reply  / 
  8. Anoniem

    Ja, en nu horen we de RTL-fans niet! Hoezo kopieert RTL niet?!

      /   Reply  / 
    1. Robbieboy

      Dit is geen kopie. Dit programma is van dezelde producent, stage entertainment

        /   Reply  / 
      1. Anoniem

        Stage Entertainment is slechts de producent van de desbetreffende musical. Eyeworks produceert de Op zoek naar-reeks…

          /   Reply  / 
    2. Kaj

      Ze kopiëren het niet, ze hebben het gewoon overgekocht. Hetzelfde programma wisselt gewoon van zender. Toen Holland’s Got Talent naar RTL 4 ging was er toch ook geen sprake van kopiëren?

        /   Reply  / 
  9. gorr

    nee carlo toch niet?

    chantal zou leuk zijn en mo9cht dit op de zondag komen. Dan kan eindelijk die zondag misschien eens worden opgekrikt. En combineer het dan met een leuke dramaserie. Dan is het ook op zondag weer familytime!

      /   Reply  / 
  10. Mark

    grappig.. ik denk als SBS dit had gedaan deze zite en ook MC VOL zou staan van mensen die het laag kopiëergedrag vinden. Nu dus schijnbaar niet.. Maargoed, de inkt van de contarcten van John de Mol met SBS is nog niet droog of RTL gaat bergafwaards…
    Zal mij benieuwen of dit programma een succes gaat worden.. De vele mensen die naar “op zoek naar” keken zijn veelal geen reclame gewend en een mooi rustig programma…

      /   Reply  / 
  11. Chris

    Ik denk dat dit geen kopie is, maar dat RTL4 het programma gewoon overneemt van de AVRO. Volgens mij is het format van Joop van den Ende, die het nu dus aan RTL heeft verkocht ipv de AVRO.

      /   Reply  / 
  12. luuk

    nou er staat toch in dat het een ander programma word,(dat denken ze maar het zal wel niet veel anders zijn), hoezo RTL kopieert niet, en al is het, het zelfde programma alle pro-RTL fans hier en op MC zatten ook te zuren met weekend miljonairs dat op SBS te zien is.

      /   Reply  / 
  13. Martijn

    Leuk. Zondagavond vond ik hiervoor ook een perfecte avond en gaat de zondag van rtl4 absoluut een impuls geven. kan wel een stuk hipper dan de op zoek naar variant.
    Samen met TVOH op vrijdag en IHVH op de zaterdag staat er in dat geval een zeer sterke weekend programmmering.
    Chantal en carlo lijkt me inderdaad niet verkeerd.

      /   Reply  / 
  14. Martijn

    misschien moeten ze ook weer eens denken aan het acteerwerk ipv alleen de zang.

      /   Reply  / 
  15. Juize

    Wordt dit dan echt een “Op zoek naar…” titel?
    Ik vond het wel een sterke formule namelijk, vooral met elke kandidaat in een eigen kleur. Misschien een leuke terugkeer voor Marianne Wijnkoop?

      /   Reply  / 
    1. Robbieboy

      Nee Pia Douwes moet dit blijven doen, hoewel ik twijffel, of ze wel voor de CO wil werken

        /   Reply  / 
  16. Martijn N.

    Ik denk inderdaad dat Joop van de Ende het format gewoon aan RTL verkocht heeft, ivm met de samenwerkingen (vroeger) met John de Mol, en ook omdat er bij ‘Op zoek naar Zorro’ steeds minder mensen keken naar het programma. En aangezien RTL succesvol is, en het dus geld gaat opleveren, ook al is het erg commercieel, maar ach zo gaat dat, moet het wel succesvol zijn. Als ze het dan wat hipper maken, maar wel hetzelfde panel behouden (Pia Douwes moet er absoluut in), met Chantal Janzen als presentatrice en Carlo Boszhard dan als Backstage-presentator doen net zoals bij TVOH neerzetten, hebben ze vast en zeker goud in handen. Hoe groter, hoe beter.

      /   Reply  / 
  17. Jeroen

    Ik denk niet dat ze carlo in een Backstage programma neer gaan zetten. Dat is iets voor nieuw talent, en niet voor iemand die één van de sterren van de zender is. Ik denk niet dat er van een kopie sprake is, Stage Entertainment is de producent, net zoals bij de ‘op zoek naar’ serie’s. Het zal of overgenomen zijn, of een totaal verjongd, moderne show worden. Al denk ik dat ze gewoon een totaal nieuw programma zullen neerzetten. Op zoek naar werd steeds slechter bekeken, dus ik denk dat ze eieren voor hun geld hebben gekozen en een show bij de commerciële plaatsen. Of de AVRO had er gewoon geen geld meer voor. Ik verwacht dan ook niet dat Nijholt, of Douwes terug komen. Erwin v Lambaart zeker niet, want die heeft aangegeven te stoppen in zijn functie. En ik zie Roel Vente het niet doen.

      /   Reply  / 
  18. laurens

    Marianne van Wijnkoop, Carlo Boszhard en Simone Kleinsma (of wisselend) in de jury. Presentatie: Chantal Janzen
    Backstage: Nieuw talent

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>