Avro op zoek naar topdirigent in BBC-format Maestro

Onder Wibi’s Vleugels is in kijkcijfers gemeten geen succes te noemen op de donderdagavond van Nederland 1, maar de Avro komt in 2012 opnieuw met een zoektocht omtrent muzikaal talent. Dit keer is het BBC-format Maestro aangekocht, een tv-zoektocht naar de beste dirigent van Nederland. “In deze wekelijkse tv serie gaan bekende mensen met een passie voor klassieke muziek strijden om de titel Maestro. Ze gaan de uitdaging aan om zich in acht weken te ontwikkelen tot dirigent van een bekend top-orkest”, aldus de Avro.

Avro-baas Peter Lubbers zegt: “Maestro wordt het pronkstuk van de Avro, op een spannende toegankelijke manier willen we een groot publiek inspireren en kennis laten maken met klassieke muziek. Wij zijn er van overtuigd dat entertainment kan worden gekoppeld aan klassiek en dat ook dit muziekgenre je heel makkelijk kan raken. Een grote eer is het dat we gaan werken met het orkest Holland Symfonia onder leiding van chef-dirigent Otto Tausk. Dit wordt een meesterlijk programma, waar we enorm trots op zijn.”

In Engeland en Scandinavie heeft dit programma volgens de Avro reeds de nodige successen geboekt. In Nederland wordt het format een mix tussen groot amusement en reality. Het orkest bepaalt elke week wie goed genoeg is om door te gaan, en wie het stokje mag neerleggen.

Zie ook:
- Ewout Genemans met Wibi Soerjadi op zoek naar opvolger
- Ewout Genemans op NL1 met Onder Wibi’s Vleugels

1 Reacties // Reageer

One thought on “Avro op zoek naar topdirigent in BBC-format Maestro

  1. tim

    Ik voel weer een flop opkomen!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Frits Sissing weer op NL1 met tv-zoektocht Maestro | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>