Fanbase geldt; Voetbal International wint Ring

The Voice of Holland was de gedoodverfde favoriet, maar Voetbal International wint de Gouden Televizier-ring. Het programma met de trouwste en meest fanatieke aanhang. Ruim 37 procent van de stemmen voor het RTL 7-programma. Ludieke stunt. Terecht? Geen slecht programma, maar ook echt Ring-waardig…? In elk geval een oprechte felicitatie aan het team van Voetbal International!

Bij de mannen geen verrassing; Jeroen van Koningsbrugge mag opnieuw de ster in ontvangst nemen. Des te verrassender de ontknoping bij de vrouwen, waar nu eens niet Wendy van Dijk wint maar zendergenoot Linda de Mol. Jaren was ze genomineerd voor de prijs, winnen was er tot nu niet bij. En dan blijkt Linda een alleskunner met een prachtige speech, waar ze iedereen om haar heen bedankt. Bescheiden, een grapje en zelfs een stukje emotie als ze zich tot haar ouders wendt, die thuis voor de buis zitten.

Bij de Gouden Stuiver een terechte winnaar: De Taarten van Abel. Siemon de Jong weet met zijn bakmiddagen altijd een goed verhaal te halen. En het is leuke tv voor de doelgroep, maar ook voor volwassen meekijkers. Fraai.

De Talent Award dan. De meest recente winnaars zijn na het gala daadwerkelijk doorgegroeid naar grotere tv-status, dus de Talent Award lijkt een voorspellende waarde te hebben. Guus Meeuwis krijgt het dus druk naast zijn muziekcarrière. En wat is dit gala stiekem een Ik Hou van Holland-prijzenregen, ondanks het ontbreken van een nominatie voor de ring.

Wie Is de Mol? eindigde overigens als tweede met slechts een paar tienden van procentpunten minder. Dat betekent dat The Voice ongeveer 25 procent van de stemmen kreeg.

En wat vonden we verder van het gala? Volgens mij is Cornald Maas prima overeind gebleven, die toch een lastige klus te klaren had door Chantal op te volgen. Hij heeft het op zijn eigen manier gedaan en zich niet gek laten maken door de glamour om het gebeuren heen. De filmpjes die werden ingestart waren hier en daar wat lang, maar de optredens in de zaal waren prima, vooral Ali B imponeerde.

Wat mij betreft dus volgend jaar weer met Cornald.

Zie ook:
De Ring; The Voice favoriet, WIDM en VI fanatiekere fans
- Johan Derksen: Wij winnen Televizier-ring niet
- Carlo Boszhard pleit voor gewoon publiek bij Televizier-ring
- Avro laat percentages weg bij tussenstand Televizier-ring
- Optredens Bloemen en Thielemans bij Televizier-ring
- Gala Televizier-ring viert ook 60ste verjaardag medium tv
- Cornald Maas vindt presenteren Televizier-ring uitdaging
- Televizier-ring 2011: Net niet genomineerd
- Verrassingen bij nominaties Televizier-ring 2011

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “Fanbase geldt; Voetbal International wint Ring

  1. Levi

    Het gala is dit jaar niet echt geslaagd. Te veel pijnlijke momenten waaronder van Cornald maas die het bijzonder slecht heeft gedaan, maar ook Mies Bouwman die daar stuntelig op het podiun zich afvroeg aan wie de ring gegeven moest worden en de opmerking “Wie is Ewout nou weer” was lachwekkend. Jammer. Vorig jaar was het een stuk beter.

      /   Reply  / 
    1. jamie

      Valt reuze mee, vooral als je voor de eerste keer een grote show presenteerd. Sommige momenten waren niet erg grappig maar hij groeide wel in de show. En Mies Bouwman deed het voortreffelijk en als vanouds!

        /   Reply  / 
      1. geen powned liefhebber

        “Oh u bent zenderbaas? Goh.”

        Ja, Mies was geweldig.

          /   Reply  / 
  2. Ben

    Vond de filmpjes van De TV Kantine het leukste, vooral de persiflage op Roel van Velzen!!!

      /   Reply  / 
  3. Jeroen

    Wat was Cornald slecht zeg. Die man las alles van de autocue, en dat zag je niet alleen je hoorde het ook. Een compliment of een leuk bedoelde grap is niet leuk als je het ” al lezend” verteld..

    VI is geen goede winnaar. Onbewust (of juist niet) is er genoeg door de media reclame gemaakt om de reactie”s van Johan te publiceren. Iedereen wilde wel eens zien wat er gebeurde. Dus geen winnaar door de kwaliteit, maar alleen door de media berichten. Jammer..

      /   Reply  / 
    1. geen powned liefhebber

      Juist op de improviseer-momenten leek hij wat stuntelig overkomen, maar ik doe het hem niet na.
      Je staat daar wel even voor je vakgenoten (al geen publiek dat makkelijk lacht) en een miljoenenpubliek (met duizenden criticasters) een grootse gala te presenteren.
      En als je tot nog toe alleen maar kleinere programma’s hebt gepresenteerd (Opium) of een songfestival hebt becommentarieerd, dan is zo’n gala toch wel even wat.

        /   Reply  / 
  4. Michel

    De winnaar van de ring is verrassend maar, leuk! Ik had het ze alle 3 gegund. De Gouden stuiver is duidelijk niet gekozen door de kinderen zelf. Leuk programma maar, zeker niet het beste. Bij meer promo’s op de kinderzenders en het oproepen om te stemmen op deze zelfde zenders was de uitslag totaal anders geweest. Ook niet terrecht naar mijn mening de talentaward. Deze had echt naar Ramon of Erik moeten gaan. Guus is een goede zanger en een leuk/grappig persoon maar, ik vind deelname aan een spel op televsie nou niet echt een talent. Je kan er ook niet beter in worden ofzo. Het is wat het is meer niet. Cornald deed het netjes was niet partijdig en heeft zichzelf niet op de voorgrond gezet en dat vond ik er erg goed aan. Mies Bouwman was lekker scherp het was leuk dat zij de ring uitreikte. Ewout deed het ook erg leuk. De uitreiking van het beste tv programma uit 60 jaar sloeg dan weer helemaal nergens op. In het algemeen veel te kleinschalig aangepakt en ook wat Monique van de Ven zei het is appels met peren vergelijken. Daarbij maakte ze nog een fout ook omdat de canon van de Nederlandse televisie niet bestaat uit 12 programma’s maar, uit 60. De kijkers konden stemmen op de 12 beste uit deze lijst van 60. Jammer dat 60 jaar televisie niet wat groter is gevierd op televisie.

      /   Reply  / 
  5. David (2)

    Dat ‘ringwaardige’ snap ik nooit zo goed. Waarom zou een bepaald programma niet ‘ringwaardig’zijn? Omdat het een relatief kleine doelgroep heeft? Omdat het niet ‘genoeg’ kijkers trekt? Omdat het geen zoetsappig familieamusement is? Het is gewoon een publieksprijs, en de heren van VI doen net zo goed hun best een goed programma neer te zetten als de mensen van TVOH of WIDM, al proberen ze te laten lijken dat ze heel gewoon doen.

      /   Reply  / 
  6. Peter

    De prijs voor slechtste botox hoofd gaat toch echt naar Linda de Mol? What happened??

      /   Reply  / 
    1. Tamara

      iid volgens mij een verkeerd spiertje geraakt! Leek prinses Laurentine wel..haha

        /   Reply  / 
  7. Koehoen

    Toch jammer dat Wie is de Mol weer langs de prijs grijpt. Dat is toch echt het beste en mooiste programma van nu op de Nederlandse televisie.

      /   Reply  / 
  8. Stef

    Zeker terecht dat linda heeft gewonnen!! Ik gun het haar echt heel erg. Een topwijf is het!

      /   Reply  / 
    1. Edwin

      Linda heeft alleen maar gewonnen omdat Yvonne niet mee mocht doen !

        /   Reply  / 
  9. Jan Willem

    Wat kinderachtig van Bert van der Veer om nu ineens te zeggen dat de ring niks meer voorstelt als VI wint. VI is gewooon zo”n onzettend sterk merk. Ze hebben een van de beste bekeken sites, een heel succesvol blad, eigen radio en een televisie programma. Dit merk is gewoon veel sterker dan een programma dat dan wel 3,5 miljoen kijkers trekt. Mensen voelen zich veel meer gebonden methet merk VI.

      /   Reply  / 
  10. Jeroen

    De beste heeft gewonnen. Een niet pretentieus programma dat aanvoelt als een warm bad, een stamkroeg. Niet die opgewarmde talentenprak die we onder verschillende benamingen al sinds Hennie’s Soundmix-show krijgen voorgeschoteld. Prachtig vind ik het. Bert van de Veer eat your heart out…

      /   Reply  / 
  11. Geenstijl

    Ik ben ongelofelijk blij dat het leukste TV programma heeft gewonnen.
    Volgende keer de presentatie naar Jeroen van K of Ruben Nicolai graag.

      /   Reply  / 
  12. Martijnjdd

    Eens met Michel, de stemmen op de Gouden Stuiver zijn duidelijk door volwassenen uitgebracht. Dit is echt niet favoriet bij de kinderen zelf.
    Hetzelfde zie je in de Kinderboekenweek bij de Gouden Griffel. Deze gaat altijd naar een boek met een diepere laag, terwijl de kinderjury liever kiest voor Geronimo Stilton, Carry Slee, Paul van Loon en Francine Oomen.

    Verder waren de opmerkingen van Mies tegen de zenderbaas dodelijk. Die man ging zo compleet af bij ‘de lieve’ Mies van vroeger.

      /   Reply  / 
  13. Bas

    Mies was zeer onprofessioneel bij de zenderbaas van RTL7
    Een vraag als “Wie bent U nu weer?” is redelijk onbeschoft bij iemand die zijn prijs op het podium op komt halen namens het programma.

    Als je dan toch de ring uit moet reiken is het een kleine moeite om even van tevoren te informeren wie de ring namens “VI” komt halen omdat al lang en breed bekend was dat Johan Derksen en Genee niet in de zaal zaten.

    Als dit dan de zgn. koningin van de Nederlandse TV is dan heeft ze nog een hoop te leren op 82 jarige leeftijd.

      /   Reply  / 
    1. Tamara

      Wie bent U nu weer? Als je dat zo leest komt dat inderdaad onbeschoft over, maar op de manier hoe ze dat zei was het dat helemaal niet! Ze bracht het met een lach en ze was allervriendelijkst! Deze vrouw is tenminste echt!

        /   Reply  / 
  14. Alex

    Beetje flauw om te zeggen dat VI niet “ringwaardig” is. Hoezo niet? Het heeft de meeste stemmen gekregen, dus het heeft gewoon terecht gewonnen, klaar.
    Ook al heeft het een kleine doelgroep, het is een programma dat erg goed is gemaakt, en daar gaat het om.

    Bert vd Veer moet niet zo zeuren, want als de ring zou zijn “afgewaardeerd” was dat al gebeurd toen de Bauers en Gewoon Jan Smit wonnen..

      /   Reply  / 
  15. Edwin

    Het is me gisteren gelukt om 38 keer via internet op VI te stemmem. Misschien hebben dat nog wel meer mensen gedaan !

      /   Reply  / 
  16. Tamara

    Geweldig dat VI de ring gewonnen heeft….heerlijk “puur” programma..Gefeliciteerd! En wat Mies betreft…CHAPEAU

      /   Reply  / 
  17. anoniem

    Ik ben zelf geen fan van vi, maar vind het wel grappig dat zij hebben gewonnen. Die johan derksen is me er 1 haha. Wat wel erg raar en oneerlijk was, was dat ze tijdens de show verbinding maakten met de uitzending van vi. Dat was natuurlijk niet eerlijk tegenover tvoh en widm. Vooral omdat Johan dat rare pak aan had en iedereen moest lachen. Daarmee heeft vi ongetwijfeld voordeel gehad. Ze hebben vi veeel meer aandacht gegeven dan tvoh en widm. Erg jammer. Maar nogmaals, ik ben er niet op tegen dat ze hebben gewonnen… Maar het is gewoon niet helemaal eerlijk gegaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>