Wie wint 71° Noord; Stacey, Thomas of Stan?

Na wekenlang kou lijden is vanavond de finale van 71° Noord te zien bij de Avro. Het Vlaamse VTM heeft deze slotaflevering gisteren al uitgezonden, zodoende ligt de winnaar in principe al op straat. Degenen die zich niet kunnen bedwingen, klikken hier. Anderen staat vanavond (want morgen Champions League-voetbal) een spannende finale te wachten.

De drie finalisten Stacey, Stan en Thomas moeten elk een gelijkaardig parcours afleggen dat bestaat uit verschillende onderdelen. Ze starten alle drie op een verschillende locatie en moeten een gelijke afstand afleggen. Ze krijgen enkel een kaart en een kompas om hun weg te vinden naar de plaats waar voor hen drie roeiboten klaarliggen. Met die roeiboot moeten ze vervolgens 7 kilometer roeien naar de haven, waar ze het in een derde proef tegen elkaar opnemen: koningskrabben vangen met de blote hand. De verliezer van deze opdracht moet 71° Noord meteen verlaten.

De twee overblijvende deelnemers nemen het tegen elkaar op voor de trofee van 71° Noord. Ze worden met een boot aan wal gebracht en van daaruit moeten ze eerst een steile heuvel beklimmen. Boven op de top staan er twee sneeuwscooters klaar. Daarmee moeten ze zo snel mogelijk een parcours afleggen. Onderweg moeten ze elk twee vlaggen oppikken.

Daarna moeten ze verder racen naar het plateau, waar hun een laatste opdracht wacht. Op het plateau hangt een reusachtig klimnet. Via dat net moeten ze over het ravijn klimmen, tot op het punt van de Noordkaap waar Ruben en Leki hen opwachten. In het net hangen drie meerkeuzevragen die ze moeten oplossen. Voor elk fout antwoord krijgen ze dertig seconden straftijd.

De eerste die aan de overkant van het ravijn de 71° Noord-vlag hijst, is de winnaar van deze editie.

Met wekelijks een krappe 800 duizend kijkers heeft 71° Noord het goed gedaan op Nederland 3. Een eventuele derde Nederlandse serie is dan ook een reële optie.

Zie ook:
- IJskoud 71° Noord van start bij de Avro
- Avro neemt 71° Noord over, Ruben Nicolai presenteert
- Geen grote namen in 71º Noord

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Wie wint 71° Noord; Stacey, Thomas of Stan?

  1. Martijn

    Wederom genoten van dit programma!

      /   Reply  / 
  2. Steven

    ik zet mijn geld op stan

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>