Toch Musical Awards in 2012… bij Avro?

Dit jaar worden de Musical Awards toch uitgereikt. Jacques d’Ancona vertelt in De Telegraaf dat hij zich hard heeft gemaakt voor het behoud van de vakprijs. Producent Joop van den Ende is inmiddels aan boord, hij betaalt het musicalfeestje. “We hebben samen de conclusie getrokken dat er geen kentering mag optreden in het toekennen van de John Kraaijkamp Musical Awards. Het mag niet zo zijn dat de awards met deze juli vorig jaar gestorven toneel- en musicalnestor het graf ingaan”, aldus d’Ancona. Het is de bedoeling om de uitreiking van de prijzen opnieuw op tv uit te zenden.

De theaterjournalist vervolgt: “Joop heeft toegezegd dat hij de uitreiking betaalt en helpt zorgen dat er een feest komt. Geen gala, maar een mooie show in het DeLaMar bijvoorbeeld. We zoeken nog een producent en een omroep die het wil uitzenden. Maar het schijnt dat de Avro belangstelling heeft de awardshow terug te nemen.”

Dat laatste is zeker waar, maar de Avro is sterk afhankelijk van beschikbare ruimte in de programmaschema’s. Bij de publieke omroep lopen die al een jaar van te voren vol en ik kan me zo voorstellen dat met de Musical Awards dit jaar geen rekening is gehouden. Het kan dus gebeuren dat de Avro wegens omroeppolitiek dit jaar van de uitreiking op tv moet afzien, maar wellicht wel online een livestream verzorgt. Een andere optie is dat RTL 4 nogmaals de awards uitreikt, maar of dat na alle kritiek en commotie van 2011 nog eens gebeurt…

Zie ook:
- Avro wil Op Zoek Naar… en Musical Awards Gala terug
- Frits Sissing strijdt voor terugkeer Musical Awards bij Avro
- Musical Awards Gala gaat op in special Life4You

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Toch Musical Awards in 2012… bij Avro?

  1. !#Michael#!

    Als ze het gewoon prime time uitzenden, als een awardshow? Dan kan het prima bij RTL, SBS of de NPO dan is het lood om oud ijzer.

    Ze moeten het alleen nooit meer verwerken in Life4You ;)

      /   Reply  / 
  2. Richard Purcell

    The Fiasco continues! So- let me see.. There will be an awards show.Still no word as to who is going to participate- but! wait! hey! All is not lost because JOOP IS PAYING!! WOW! Now how is that for an objective,independant show! Just like Paramount funding the Oscars really! Good old Joop- he may be sick but man! he never misses a trick! And a real old “Con-trick” this is going to be! Now all we need is for the AVRO to bite and “the sting” is comp-lete!

      /   Reply  / 
  3. selena

    ik hoop echt dat er een musical award show komt!
    ik vindt dat echt helemaal geweldig!
    hoop ook dat er weer liedjes worden gezongen door speciale musicals, artiesten van de nu (musicals dan)
    hoop het echt!

      /   Reply  / 
  4. Celine

    Tssss doe het gewoon bij sbs6 en RTL daarkijken veel meer mensen naar. Avro is gewoon…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>