Gorilla-show Geboren Leiders van start op Nederland 1

Wie is de Mol is afgelopen en dat heeft voor veel mensen een gat geslagen in hun wekelijkse tv-besteding. Alhoewel dat niet hoeft, want de NCRV heeft meteen een heel aardig alternatief klaar staan – zo lijkt het althans op papier. Het gaat om het programma Geboren Leiders, dat ook wel bekend staat als ‘de gorilla-show’. Acht leidersfiguren staan hierin samen voor één gevaarlijke taak, een trektocht door een ondoordringbaar Afrikaans regenwoud, het thuis van de met uitsterven bedreigde berggorilla’s. Wie van deze acht leiders zal als een echte zilverrug, de leider van de berggorilla’s, uit het prachtige, maar gevaarlijke regenwoud stappen?

De groep bestaat uit directeuren, managers en andere leidersfiguren. Mensen die in het dagelijks leven de touwtjes stevig in handen hebben en die altijd zelf bepalen wat er gebeurt. Alleen onder goed leiderschap kan deze tocht volbracht worden. Om de beurt krijgt een van hen de zeggenschap over de anderen. Na negen weken afzien bepaalt de groep wie van hen de beste leider is.

De managers hebben continu te kampen met dilemma’s. Moet je als leider alles uitleggen of wordt respect afgedwongen door daden en is het handig of juist niet om met een secondant te werken?

Voordat de groep de jungle in kan moet bepaald worden wie als eerste de leiding krijgt. Het kiezen van de juiste leider doet meer stof opwaaien dan nodig is. Om het regenwoud te bereiken moet een steile berghelling beklommen worden. De fysieke gesteldheid en de flexibiliteit van de groep worden direct op de proef gesteld; niet iedereen blijkt voorbereid op de zware omstandigheden…

Geboren Leiders (internationale titel: Missing Link) is afkomstig van Talpa Scandinavia uit Zweden en al aan meerdere landen verkocht. Daar werd het met bekende persoonlijkheden gemaakt, Nederland kiest eerst voor de aanpak met onbekende kandidaten. Het is eens een heel andere reality-show die zoekt naar de link tussen de mens en zijn voorvaders, maar ook een spiegel voorhoudt voor de kandidaten en kijkers. Lijkt me een mooie show.

Geboren Leiders, 20.30 uur, NCRV (Nederland 1)

Zie ook:
- Nederland 1 komt met Gorilla-show
- Talpa laat BN’ers leven als gorilla’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>