Ushi & Dushi op naar de 2 miljoen kijkers?

Eén van de nieuwe programma’s waar volgens mij het meest naar is uitgekeken, is Ushi & Dushi. Vrijwel iedereen denkt met een brede glimlach terug aan Ushi & Van Dijk en daar komen nu dus nieuwe avonturen van. Niet alleen van Ushi, die allerlei internationale sterren te grazen neemt, maar ook van Lucretia Martina aka Dushi, de Curaçaose weervrouw.

Ja, gisteren viel de act van Lucretia bij het Televizier-ring Gala vies tegen. Maar ik denk dat Lucretia gewoon niet zo geschikt is voor speeches maar wel als aangever of als gesprekspartner. Bij De Wereld Draait Door drie weken terug vond ik haar hilarisch en ook in RTL Boulevard gisteren deed Lucretia het uitstekend.

Martelgang
Groot respect voor Wendy van Dijk, die een ware martelgang onderging om er als Lucretia uit te zien. Ik ben op deze blog niet altijd even positief over haar, als presentatrice vind ik haar nu eenmaal minder geslaagd. Maar die typetjes doet ze toch wel heel erg goed.

2 miljoen
Volgens mij moet Ushi & Dushi wel richting het 2 miljoen gaan, zeker gezien de geringe concurrentie op het tijdslot. Alleen het NOS Journaal op Nederland 1 zal een zware dobber blijken, maar hoe vaak is er op zaterdag nou echt wat nieuwswaardigs te melden?

Mocht het inderdaad een kijkcijferknaller blijken, dan is er wel een probleem… Wendy heeft gezworen nooit meer te transformeren in Lucretia. De Nederlandse sterren trappen er toch niet meer in en voor die buitenlandse artiesten is Ushi veel gemakkelijker. Dan moet Wendy voor een eventueel vervolg een nieuw typetje verzinnen…

Gasten
Vanavond in de eerste uitzending: Frans Bauer en Derek Ogilvie. Verderop ook nog Linda de Mol, nog een keer Derek Ogilvie, Char, Donny Osmond, Larry Hagman, La Toya Jackson en Gino Vanelli.

Ushi & Dushi, 20.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- Ook Donny Osmond maakt comeback in Ushi & Van Dijk
- De grote Lucretia Martina promo-dag
- Dit is het nieuwe typetje van Wendy van Dijk: weervrouw Lucretia (video)

34 Reacties // Reageer

34 thoughts on “Ushi & Dushi op naar de 2 miljoen kijkers?

  1. el-g

    als Hole in the Wall al 1,9 miljoen haalt bij de eerst moet dit ook goed komen…

      /   Reply  / 
  2. Mart

    Weet het niet hoor. Vond het eerst allemaal wel leuk, maar gister bij het televiziergala begon ik me toch al te irriteren aan lucretia

      /   Reply  / 
  3. jp

    Ze begint een beetje de nederlandse Sascha Cohen te worden met al die typetjes! Wel leuk hoor!

      /   Reply  / 
    1. M.

      Nou, Wendy van Dijk is wel een stuk minder grof hè ;)

        /   Reply  / 
  4. Tom

    Ik zal vanavond zeker kijken!

      /   Reply  / 
  5. Monique

    Wat ik tot nu toe heb gezien is leuk, maar ze kwam gisteren tijdens het Televizierring gala niet helemaal uit de verf.

      /   Reply  / 
  6. Joop

    Vind er niets aan, vond ook helemaal niks van Ushi, ik ga vanavond niet kijken. Ik wacht wel op “ik hou van holland”.

      /   Reply  / 
  7. Robin

    Lijkt me leuk, maar kan het vanavond niet zien.. ach ik kijk het wel terug op RTLgemist. of wordt het ook nog op tv herhaald???

      /   Reply  / 
  8. AJ

    Ushi zo’n 1,3 miljoen
    Hou van Holland zo’n 1,6 miljoen
    en Jack 1,1 miljoen ?

      /   Reply  / 
  9. Mart

    Usi en dushi: 1.433.000
    Ik hou van holland: 1.524.000
    Wat vind nederland: 912.000

      /   Reply  / 
  10. porky

    Wat een bagger… hebben we niets meer te doen tegenwoordig?

      /   Reply  / 
  11. Paul Willems

    Heb daarnet naar Lucretia alias ‘Dushi’ gekeken. Schitterend hoe ze Frans Bauer een lekkere loer draait. Maar ‘Dushi’ praat nog te veel als een Surinaamse; de echte Curacaose tongval, op Nederlandse leest geschoeid komt er niet echt uit. Als rasechte Antilliaan kan ik dat weten en ook duidelijk horen. Alleen Rayman is dat tot nog toe aardig gelukt. Toch leuk geprobeerd Wendy en ga zeker door met jouw typetjes!

    Groetjes,
    Paul Willems

      /   Reply  / 
  12. Richard

    Super leuk, heb echt gelachen, maar waarom zoooooo KORT??

      /   Reply  / 
  13. wesly

    Ushi blijft briljant
    Super dat ze na 7 jaar weer terug is.
    Hulde voor wendy

    maar eerlijk is eerlijk..
    het nieuwe typetje Lucretia vond ik toch nog lang niet het niveau hebben van ushi.
    Niet slecht,maar ook niet briljant zoals ushi

      /   Reply  / 
  14. Malti

    Was echt slecht, alleen lachwekkend hoe ze op een fouten manier een Japanner en een Antilliaan na doe.En dan nog met Veronica reporter zegge. Ze zeiden op de Antillen dat ik het zoooooooooo goed deed. Waarschijnlijk omdat ze blond, ondervoed en dom is. Wendy echt GET A FUCKING LIFE BUT NOT ON TV BECAUSE YOU ARE SHIT. sorry meid maar zo goed ben je echt niet

      /   Reply  / 
  15. evert

    drama show…

      /   Reply  / 
  16. Marcel

    Ik vond er dus geen zak aan!
    Maar ik vond d’r op het televizierringgala al irritant.

    Ik hou van Holland was leuk en nu zit ik Spijkerman te kijken, ziet er ook weer gezellig uit…. Denk dat het Nederland 1 avondje maar weer op uitzendinggemist moet morgen, RTL is verder goed bezig.

      /   Reply  / 
  17. m.h.

    dat lijkt me lachen met Larry Hagman volgende week

      /   Reply  / 
  18. i

    Viel me echt zwaar tegen! En waarom maar een krap half uurtje?

      /   Reply  / 
  19. Mart

    Ushi en dushi: Ushi leuk, lucretia viel tegen.
    IK hou van holland, 1 van de beste uitzendingen ooit. 129 man die meewerken aan ik hou van holland, is dat niet wat overdreven???? Dacht zelf dat het zo’n 68 man zouden zijn maar zoveel echt niet, dat verwacht je bij een programma als idols.
    Wa vindt nederland: Alleen ff Feyenoord gekeken en vervolgens voor het eerst sinds jaren voetbal links laten liggen en gezapt naar Wat vindt Nederland. Moet gezegd worden,het programma wordt met de week beter en Jack heeft de smaak weer te pakken. Leuk die animatie filmpjes er tussendoor.

      /   Reply  / 
  20. PINHEAD

    Heb echt gelachen!! Maar idd meer om Ushi dan om Dushi…

      /   Reply  / 
  21. wendy

    Lucretia is nep!
    Als je zulke typetjes wilt doen moet je je meer verdiepen in de Antillen!
    Wendy maakt veel fouten door bijvoorbeeld met een soort van surinaamse tongval te praten en surinaamse stopwoordjes te gebruiken. De bekende surinamer zal ze in ieder geval zo niets wijs kunnen maken. Ushi is wel leuk maar dat is waarschijnlijk omdat ik geen japanners ken

      /   Reply  / 
  22. Anoniem

    Het is ze gelukt… bijna 2,4 miljoen kijkers, best bekeken programma van de zaterdagavond.
    Ik heb er zelf met niet zo veel plezier naar gekeken, en hoor om mij heen best veel negatieve reacties.
    Ik denk dat er volgende week een keldering zit in de kijkcijfers.

      /   Reply  / 
  23. Remko

    Het is de eerste aflevering ik vermoed dat ze nog een beetje in het type dushi moet groeien de komende uitzending moet het zich nog bewijzen. Wat ik wel leuk eraan vond was de ontmaskering dat Frans echt niet in de gaten had wie of wat hij nu voor zich had.

      /   Reply  / 
  24. Topmodel

    Volgens mij zijn alle afleveringen al opgenomen, dus hoe ze in het antilliaanse karakter gaat groeien weet ik niet. Zoals Paul zei, Jurgen Raymann doet het met Edsel velen malen beter. Ikzelf heb als surinaamse best geirriteerd aan een zogenaamde antilliaanse met een surinaams accent. Ik heb gehoord (of het waar is weet ik niet) dan Wendy in de bijlmer is opgegroeid dus ze had zich daarin beter kunnen verdiepen. Daarnaast had ze een antilliaanse collega of vriend of desnoods ingehuurde kunnen vragen naar gebruiken en accent.

      /   Reply  / 
    1. Paul

      Ze is in Weesp opgegroeid.. Ik heb zelf niet echt door of het Surinaams of Antilliaans is, maar ik geloof je natuurlijk direct. Ik vond het opzich best een grappig typetje maar het ziet er toch allemaal een beetje nep uit. Ushi was en is beter.

        /   Reply  / 
  25. Topmodel

    Of heeft ze misschien daar op school gezeten? Ik heb het ook alleen maar van horen zeggen, dus ik geloof je meteen.

      /   Reply  / 
  26. mr.dr. Alberdinck Donkervoort

    Geachte mevrouw Van Dijk, in een tijd waarin Nederland wordt opgedeeld in allochtonen en autochtonen (afschaffen die woorden) en waarin een PIPO-DE-CLOWN als Geert Wilders vrijelijk onzin kan verkondigen zou u beter moeten weten dan om de Antilliaanse vrouw zo genadeloos de hoek in te trappen met uw werkelijk waardeloze, aanmatigende parodietje. Dat verdient geen vrouw, en zeker niet de Antilliaanse of Surinaamse! Ik hoop van harte op een politieke rel. Staakt die nonsens, geachte mevrouw Van Dijk, en ga fijn voor uw man en kinderen zorgen. p.s. Stuitend, werkelijk stuitend dat meer dan 2 miljoen mensen hier naar kijken, en NEE die hebben geen gelijk, maar het doet mij ernstig twijfelen aan het gezond verstand van Nederland. God verhoede dat ons lot in handen komt te liggen van oppervlakkige leeghoofden als Erland Galjaard en Geert Wilders met meisje Van Dijk als minister van Gezin (of was het nou gebroken gezin?)Ik hoop waarlijk op redding voor u allen, begin alvast met RTL4 en SBS van uw TV te deprogrammeren. En lees eens een goede krant op zaterdagavond.

      /   Reply  / 
  27. ronald

    ze moet cristian ronaldo een keer in de maling nemen

      /   Reply  / 
  28. jan wim brabander

    Ik vond Ushi in het verleden fantastisch. Nu begint het een beetje uitgekauwd te worden, maar toch nog net wel grappig. Aan Dushi vind ik de grime fantastisch, maar verder vind ik er helemaal niks aan. Ik neem het programma op dan kan ik het flauwe deel met Dushi en de oneindige reclames doorzappen

      /   Reply  / 
  29. rick

    hallo ik ben ook een fan

      /   Reply  / 
  30. rick

    ik hou van deze site

      /   Reply  / 
  31. rick

    oooh die dushi is hooooooooooooooot

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>