Lucille Werner geridderd voor inzet beeldvorming handicaps

Lucille Werner mag zich sinds gisteren Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen. De Tros-presentatrice heeft de onderscheiding gekregen bij de opnames van De Cappies, welke zaterdag op Nederland 3 worden uitgezonden. Werner krijgt de koninklijke onderscheiding voor haar inzet bij de beeldvorming van gehandicapte mensen. Zo verbloemt Lucille op tv niet dat ze zelf iets mank loopt, maar laat ze via de Mis(s) Verkiezing en later de Cap en Cappies Awards mensen met een (uiterlijke) handicap tonen dat ze volwaardig meedraaien in onze maatschappij.

Met name de Mis(s) Verkiezing was spraakmakend; de wedstrijd is door verschillende landen opgepikt en vermaakt tot een lokale verkiezingsshow op televisie. Ook de Cap Awards – een talentenjacht voor mensen met een handicap – trekt veel belangstelling uit het buitenland.

Onzettend leuk voor Lucille, ze weet er altijd vol enthousiasme over te vertellen. Een verdiende onderscheiding. Gefeliciteerd!

Zie ook:
- Maartje van Weegen Officier in de Orde van Oranje-Nassau
- Lintjes voor Albert Verlinde en Chiel Montagne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>