Hooggespannen verwachtingen bij Op Zoek Naar Joseph

Op Zoek Naar Evita was vorig jaar toch wel een beetje een onverwacht groot succes voor de Avro en Nederland 1. Niet zo gek dus dat er een vervolg is gekomen: Op Zoek Naar Joseph. Gisteren was de kick-off waarin vluchtig alle audities werden behandeld. Vandaag begint de zoektocht naar musical-talent echt met het voorstellen van de tien finalisten en de start van de afvalrace. De verwachtingen zijn hooggespannen.

Want gaat Joseph voorganger Evita overtreffen qua kijkcijfers? Het publiek weet immers nu wat het kan verwachten en zal mogelijk eerder inhaken. En levert deze zoektocht opnieuw een supertalent op? Anders dan bij tv-zoektochten naar zangtalent staat de winnaar meteen in een grote productie en kleeft er niet het imago van eendagsvlieg aan. En de kijkcijfers van Evita lagen beduidend hoger dan die van de meest recente reeks Idols.

Toch grappig… jarenlang was de hele voorselectie van kandidaten voor
een dergelijk programma niet op tv te zien. Idols sloeg in eerste
instantie in als een bom, maar nu wordt de hele voorselectie toch
teruggedrongen naar steeds minder afleveringen.

De jury is verrijkt met Paul de Leeuw, zelf groot liefhebber van musicalproducties en iemand wiens kritiek/commentaar je zeker aanneemt. En iemand die voor een olijke noot kan zorgen in het hele gebeuren. Hij moet er wel zijn day after-show tijdelijk voor opzeggen, maar krijgt in plaats daarvoor een pre-party op de vrijdagavond.

En de winnaar van Op Zoek Naar Joseph? Die krijgt de hoofdrol in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Zie ook:
- Na Op Zoek Naar Evita nu Op Zoek Naar Joseph
- Vara melkt Mooi! Weer de Leeuw nog verder uit
- Het nieuwe tv-seizoen: de Glazen Bol 2008-09

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hooggespannen verwachtingen bij Op Zoek Naar Joseph

  1. Ramon

    Een woord. Geweldig. Maar dit komt met name door Willem Nijholt, als krasse knar die alles in de war stuurt door zijn eigen voorkeur naar voren te schuiven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>