Noortje wint Op Zoek Naar Mary Poppins

Op Zoek Naar Mary Poppins heeft zijn ontknoping beleefd. Noortje Herlaar (24) is degene die de hoofdrol in de musical mag gaan vertolken. Zij heeft vanavond de finale van het Avro-programma op haar naam geschreven. De Maassluisse was al weken favoriet bij velen, ook bij het panel en jurylid Willem Nijholt. Alleen Thom Hoffman koos uiteindelijk voor Sophie, hoewel hij Noortje al in een vroeg stadium voor de finale tipte. Rosalie moest in het eerste uur al de strijd verlaten.
Maar wat het panel of de jury ook vond, in de finale was het de kijker die het voor het zeggen had. Volgens de notaris is er een recordaantal stemmen uitgebracht – dus in het voordeel van Noortje. Sophie eindigt als tweede. Zij deed 2,5 jaar terug ook al mee aan Op Zoek Naar Evita, waar ze toen al in een vroeg stadium het strijdtoneel moest verlaten. “Ik ben zo blij dat je het voor de tweede keer hebt aangedurfd Sophie, je hebt laten zien dat je het wel kan!” zei Nijholt vlak voor het uitslagmoment.

Over winnares Noortje zegt de nestor: “Ik heb al heel lang een voorkeur, maar die heb ik nooit mogen uiten. Ik zie dat je ontzettend veel techniek voor deze rol nodig hebt. Dat je het in de klauwen moet houden. Ik denk dat als ik 11 miljoen euro moet steken in deze productie, dat ik zou gaan voor degene met de meeste ervaring en in mijn ogen is dat Noortje.”

Erwin van Lambaart van Stage Holding sluit zich daar bij aan. “Ik ben er van overtuigd dat met zowel Noortje als Sophie er een prachtige voorstelling komt. Maar als ik moet kiezen, dan is het met een fractie verschil toch Noortje.”

Bij kijkers en kenners was Noortje al geruime tijd favoriet. Zij mag zich na deze finaleavond (en het feestje dat volgt) in ijltempo gaan voorbereiden op de musicalproductie.

Check ook:
- Video: Noortje Herlaar met Alles Kan Als Jij Het Laat Gebeuren

Met wekelijks zo’n 1,5 miljoen kijkers is ook deze musicalzoektocht van de Avro een succes te noemen. Toch laat presentator Frits Sissing in het midden of er nog eens wordt gezocht naar de hoofdrolspeler van een musical op televisie. “Wie weet tot volgend jaar!”

Zie ook:
- Finale Op Zoek Naar Mary Poppins: Noortje favoriet
- Noortje, Rosalie en Sophie naar finale Mary Poppins
- Halve finale onvoorspelbaar Op Zoek Naar Mary Poppins
- Mary Poppins: Willem Nijholt houdt Willemijn weer in de race
- Verrassende ontknoping Mary Poppins: Simone weg
- Op Zoek Naar Mary Poppins verder zonder Angenita
- Mary Poppins: Nieuwsgierigheid redt Angenita, Bente weg
- Eefje en Suzanne uit Op Zoek Naar Mary Poppins

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Noortje wint Op Zoek Naar Mary Poppins

  1. Mark

    Yes! Noortje! Begon met Sophie als favoriet maar al snel na een aflevering of 2 werd Noortje mijn favoriet.

      /   Reply  / 
  2. Dini

    Wat een geweldige avond, het was een fantastische show. Alle drie geweldig! We gaan binnenkort genieten van deze show.

      /   Reply  / 
  3. Noa

    JEYYYY Noortje heeft gewonnen en terecht.
    had het niet eerlijk gewonden als Sophie had gewonnen vanwege der uiterlijk. ZIj heeft mij echt paar keer geraakt.

    En wat blijk er dan weer. Uiterlijk is fijn, maar innerlijk en talent gaan toch voor

      /   Reply  / 
  4. Ferry

    Ik vond het jammer voor de andere kandidaten,… maar in de eerste aflevering was het al duidelijk wie de ECHTE Nederlandse Mary kan zijn.
    Maar wat kan die Rosalie heerlijk zingen,… wat een geweldige stem.
    Ik ben dan ook erg blij dat Noortje gewonnen heeft en dat ze het uit heeft mogen knokken met Sophie in de finale, tien was voor mij de keus duidelijk.
    Rosalie en Noortje ,.. bedankt voor al die schitterende optredens van jullie !!!!!

      /   Reply  / 
  5. Margreet

    Noortje was en bleef mijn favoriet! Heerlijk dat ze op deze wijze beloond is, want ik vond haar de meest oprechte en “normaalste” van allemaal.
    Rosalie vind ik een supergoede tweede!! En niet derde zoals ze nu onterecht werd. Jammer dat nederland dan toch kijkt naar het Mary Poppins gehalte van Sophie, want zet de blonde meiden een pruik op en ze zijn nog meer Mary Poppins dan Sophie, simpelweg omdat hun emotie uit hun tenen komt, iets waarbij ik met Sophie altijd een beetje het gevoel heb dat ze achter een masker blijft zingen. Maar de conlcusie is wel dat het drie supertalenten zijn die absoluut hun carriere gaan maken, daarbij wil ik Irene ook noemen, voor mij waren deze vier de besten van MP. En dan Noortje 1, Rosalie 2, Irene 3 en Sophie 4.
    Allemaal gefeliciteerd en ik ga binnennkort genieten van Noortje Poppins!

      /   Reply  / 
  6. Mara

    Mijn favouriet is en blijft Sophie (samen met mn dochter). Ik had niks met Noortje helaas…
    Hopelijk krijgt Sophie een mooie rol in een andere musical, kunnen we haar toch nog zien spelen.

      /   Reply  / 
  7. marjo

    Zeer zeer terecht dat Noortje gewonnen heeft!

      /   Reply  / 
  8. Michiel

    Tsja, moet toegeven dat Noortje technisch beter was, maarrrrrrrrrrrr…… denk dat de uitstraling van Sophie meer mensen het theater inlokt.

      /   Reply  / 
  9. Eowyn

    Sophie wordt alternate van Noortje

      /   Reply  / 
  10. Lisa

    Noortje lijkt mij een prima Mary! Net als Sophie overigens, voor wie ik zelf was. In sommige reacties lijkt het net alsof Sophie alleen dr uiterlijk had en geen talent, wat een onzin. Als dat geen talent is, dan weet ik het niet meer!

    Rosalie was ook zeker goed, maar in mijn ogen geen mary -type. En dan kan er wel gezegd worden dat je niet naar het uiterlijk moet kijken en dat er met een pruik veel gedaan worden, maar uiterlijk lijkt mij wel belangrijk. Je bent immers op zoek naar Mary Poppins en als je bij iemand niet het mary poppings gevoel hebt, lijk me dit essentieel.. Je moet dus zeker naar het Mary gehalte kijken anders lijkt me de titel van het programma ook een beetje zinloos!

      /   Reply  / 
  11. sophie

    ik vid noortje en sophie goed

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>