Nieuwe Talpa-flop op komst: de gouden kooi

Gouden kooiTalpa onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om een extreme variant van Big Brother te beginnen: De Gouden Kooi. Dat meldt De Telegraaf vandaag. In het programma gaan negen mensen in een villa voorzien van de grootste luxe wonen. Degene met de allerslechtste menselijke eigenschappen, wint de afvalrace en mag de villa houden. Bovendien geeft John de Mol hem of haar genoeg geld om de rest van het leven niet meer te hoeven werken. Die winnaar heeft daarvoor echter wel jarenlang iedereen het leven zuur moeten maken, zodat hij of zij uiteindelijk de meest gehate persoon in Nederland is. Lekker leven staat je dan nog te wachten.
De ultieme
vrijheid voor het een aantal jaren opgeven van je eigen vrijheid, zo staat
in het concept beschreven. Natuurlijk zijn we voyeuristisch genoeg ingesteld om hier naar te kijken en ons afschuw uit te spreken. Hoewel ik er van overtuigd ben dat we allemaal net zoals de winnaar kunnen zijn, als ze je maar lang genoeg opsluiten in zo’n huis.

In Duitsland is vorig jaar een levenslange Big Brother van start gegaan. Maar nog binnen het jaar moest de campus zijn deuren sluiten, omdat de kijkcijfers niet naar behoren waren. Anders dan een gewone Big Brother, duurt De Gouden Kooi veel langer dan 100 dagen. In het concept wordt gesproken van een aantal jaren. Mocht het programma het net zo goed doen als pak ‘m beet Lotte – de dagelijkse telenovelle van Talpa – dan kijken er maar zo’n 300.000 man naar de show. En dan is het wel een heel duur programma. Een programma dat geen levensduur heeft van enkele jaren.

Ondertussen hebben verschillende politici hun afschuw al uitgesproken over De Gouden Kooi. Volgens mij trekt Talpa zich daar weinig van aan. Of laat ik het zo zeggen: mocht de Gouden Kooi de beeldbuis niet halen – wat ik niet onaannemelijk acht – dan komt dat niet door weerstand uit de Tweede Kamer, maar door de (on)haalbaarheid van het concept.

29 Reacties // Reageer

29 thoughts on “Nieuwe Talpa-flop op komst: de gouden kooi

  1. Flop????

    Dit wordt een gigantische knaller!!! Bovendien zijn het geen 9 mensen, maar 10 mensen! Waar haal jij je info vandaan man????

      /   Reply  / 
  2. KOKSTRA

    Nieuwe Talpa-flop? Lekker objectief weer…

      /   Reply  / 
  3. an

    ik kan niet wachten ,leuk hoor weer wat te beleven op tv en internet

      /   Reply  / 
  4. Henk

    Ik denk ook dat dit een knaller wordt. Misschien wel een BB-achtig succes. De controverse is er al.

      /   Reply  / 
  5. Kaat

    Ongelooflijk die negatieve reactie’s, was het al niet zo dat bij programma’s als BB, peking express etc etc mensen elkaar probeerden eruit te werken? Ging iets subtieler misschien, nu is het luid en duidelijk, wat is het probleem? Dat we menselijke reactie’s krijgen te zien? Egoisme, eigenbelang enz…
    Dit telt voor alle soortgelijke serie’s alleen nu is het recht voor de raap, wat eerst sneaky gebeurt mag nu open en bloot.
    En ik mag toch wel hopen dat elke ouder zijn/haar kind kan uitleggen dat dit een spel is, een show en misschien tevens ervan kan leren.

      /   Reply  / 
  6. Simon

    Ik ben niet iemand die normaal gesproken zich meteen uitspreekt over een nieuw programma. Maar ik denk persoonlijk dat het geen groot succes gaat worden. Mischien dagelijks richting de 1miljoen of ander 500.000. Ik ga zelf denk ik niet kijken…

      /   Reply  / 
  7. Jeroen

    Lijkt me een geweldig programma. En juist omdat er zoveel ophef over is laten ze het doorgaan, want juist dan gaan de mensen kijken.
    Misschien is een aantal jaar wat te lang, maar het is zeker een leuk concept.
    Talpa-flop? oh, oh, oh, wat een instelling weer.

      /   Reply  / 
  8. Koen

    Wat een ondoordachte kop!!! Een flop?! Zeker nu al het grote succes van Big Brother het eerste jaar vergeten? Iemand die een beetje logisch kan nadenken ziet in dat dit nieuwe programma weer een grote knaller kan worden!

      /   Reply  / 
  9. sees

    ik ga dit ZEKER WEL kijken, heerlijk eindelijk weer eens wat ruws en vermakelijks op TV

      /   Reply  / 
  10. Liana

    Ik wil meedoen, waar kan je je inschrijven

      /   Reply  / 
  11. Dees

    Lijkt me echt een geweldig programma :D
    Maar dan voor half jaar ofso, aantal jaren duurt te lang…denk ik…
    Hoop wel dat het op de buis komt, ik ga ZEKER kijken dan :D

      /   Reply  / 
  12. Manou

    Ik heb me al ingeschreven, laat mij maar pesten wat kan mij het schelen echte vrienden bestaan niet dus waarom de schijn ophouden dat iedereen je aardig moet vinden uiteindelijk moet je er zelf een feestje van maken hoor en hoe kan dat beter als met een dik huis en een hoop geld!! ;-) Laat mij maar in dat huis zitten, ik zal er als laatst uitstappen dat is een belofte ;-)

      /   Reply  / 
  13. wouter

    Ik ben het helemaal eens met Manou (nr12) je echte vrienden weten wel hoe jij bent het gaat er niet om wat andere mensen van je denken je moet gewoon lekker gaan pesten en dan gewoon winnen en je leven weer oppakken ik heb me ook opgegeven en ben al uitgenodigd voor een soort van auditie en geloof me het wordt een kas kraker

      /   Reply  / 
  14. Ricardo

    Vandaag 04- juli bij Talpa geweest. Was echt heel leuk en zeker spannend. Helaas…hebben ze mij niet uitgekozen (snap ik niets van….hihi) maar ik denk dat het wel heel gaaf gaat worden. Er zijn vandaag alleen jongens gekozen….geen meisjes dus!!! Nu maar afwachten hoe het verder gaat……
    Groetjes… Ricardo

      /   Reply  / 
  15. Tyler

    Is het niet zo dat je wel de meeste al kan weglokken door alle koffers en kleren naar buiten te gooien?

    Lopen ze allemaal met oude kleding rond en jij maakt gewoon netjes je samsonite koffer aan een flinke paal vast :-)

      /   Reply  / 
  16. Jenny

    Ik mag volgende week donderdag een screening doen! Ik ben helemaal geen pestkop maar ik ga het er toch op wagen. Als ik me aan iemand ga irriteren dan kruip ik in mijn schulpje. Maar ik moet leren voor mezelf op te komen dus dit is een goeie uitdaging voor mij! :)

    Ik ben benieuwd!

      /   Reply  / 
  17. Luna

    Het wordt hoe dan ook een veelbekeken progamma, misschien niet eens zozeer door de mensen die de kandidaten niet kennen, maar door hordes kennissen, oude klasgenoten, familie etc. Mensen met kinderen krijgen ook nog is alle klasgenootjes van iedereen te kijken. Het zal zeker geen flop worden.

      /   Reply  / 
  18. suzanne

    maar volgens mij vergeten mensen dat je een borg van 10.000 euro moet neertellen om erin te mogen.

    en als je eerder weg gaat dan een jaar, ben je het kwijt.

      /   Reply  / 
  19. nathalie

    nou ik ben benieuwd heb me opgeven en zie wel wat het wordt ik zal bewijzen dat ik een volhouder ben en ik kan een echte bitch zijn dus hahah heerlijk om het ook nog voor de tv te mogen doen hahaha

      /   Reply  / 
  20. laura

    Kan niet wachten tot het op tv is .
    Beetje raar concept maar lijkt me wel leuke tijdvulling.

      /   Reply  / 
  21. Rutger

    Ik zit bij de laatste 30, maar weet nog niet of ik het doe als ik er in mag. Heb nu al de medische keuring gedaan, nu nog mijn verleden laten uitpluizen.

      /   Reply  / 
  22. Sander

    Dit gaat een groter succes worden dan Big Brother.

      /   Reply  / 
  23. Tjow Fred

    Dit lijkt me dus echt een k*tprogramma!

      /   Reply  / 
  24. Scholten

    Waardeloos programma, dezelfde hersenloze idioterie als Big Brother, ga eens wat nuttigs doen! Maar ja, intellectueel gezien is John de Mol nou ook niet echt de creme de la creme… al heeft hij met dit soort zooi al heel wat geld binnengehaald!
    Goed advies, kijk niet en doe ZEKER niet mee

      /   Reply  / 
  25. Mustafa

    natasia heeft mij vroeger op de basisschool ooit gepepe.. haha di is geen geintje

      /   Reply  / 
  26. manon

    hallo
    Het lijkt mij echt supper om mee te doen
    maar ik kan nergends een inschrijf formulier vinden weetje jullie dat?
    groetjuhs
    Manon den,hartigh

      /   Reply  / 
  27. manon

    hallo
    het lijkt mij echt supper om mee te doen!
    maar ik kan het inschrijf blad niet vinden
    weet een van jullie dat?

    groeten manon den hartigh

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>