Endemol heeft spectaculaire opvolger Big Brother

Over heel de wereld staan nog Big Brother-huizen, maar het nieuwtje van het reality-programma is er zo onderhand wel van af. John de Mol kwam met een nieuw format op de proppen dat de wereld zou moeten veroveren, maar vooralsnog is de Gouden Kooi geen kijkcijferhit. (En eerlijkgezegd verwacht ik dat er ook niet meer van, maar dat terzijde). Endemol, dat groot is geworden dankzij Big Brother, heeft nu een nieuw reality-format waarmee ze verwachten opnieuw de wereld te kunnen veroveren.

Het format van iLand luidt als volgt: een groepje mensen wordt gedropt op een onbewoond eiland. Ze krijgen helemaal niets, behalve een laptop met breedband internet. Dat medium hebben ze hard nodig om een community op te bouwen, die de eilandbewoner helpt om puzzels en mysteries op te lossen. Net zoals in Big Brother kan de kijker eilandbewoners wegstemmen, totdat er een winnaar overblijft.

Peter Cowley, een Engelse directeur van het mediaconcern zegt in The Mirror: "Je werft misschien een houthakker omdat er een huis gebouwd moet worden of een politieagent om de orde te handhaven. Maar die kan de kijker ook weer wegsturen."

Een interessant concept: de interactie met de kijker is groot en het is een totaal nieuw iets. Bovendien is het commercieel goed uit te buiten met telefonie- en mediapartners.

iLand lijkt alleen wel veel op The New World, een oogappeltje van Talpa Scandinavia. Daarin moeten bewoners van alweer een verlaten eiland een luxe resort bouwen met elkaar.

Nog meer onbewoonde eilanden-formats? Want dan kunnen die stukjes land in zee wel eens heel schaars worden…

Zie ook:
- Talpa komt weer met dagelijks reality-programma
- Kijkcijferkanon Big Brother stuk

1 Reacties // Reageer

One thought on “Endemol heeft spectaculaire opvolger Big Brother

  1. dropje

    gaaf wil graag kijken

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>