Inhaalslag de Gouden Kooi

Leuk hoor, dat EK Jeugdvoetbal, maar de Gouden Kooi schiet er behoorlijk bij in. 'Who cares?', hoor ik velen denken. Nou, heel wat mensen. Het programma blijft namelijk maar aan kijkers winnen. En dat snap ik best. Niet dat ik elke avond om half acht er voor klaarzit, feit is dat de Gouden Kooi stiekem toch een stuk interessanter is dan Big Brother.

Sfeer verzieken
Het reality-programma duurt nu al zo'n acht maanden en is waar psychologenvoer. Ik snap werkelijk niet hoe Natasia, Brian, Jaap, Eric, Huub, Amanda en de rest het er uithouden. De Gouden Kooi is namelijk één grote treitershow geworden; een aantal bewoners doet er alles aan om het de anderen zo zuur mogelijk te maken. Vooral Huub en Jaap zijn meesters in de sfeer verzieken.

Personeel schofferen
Niet alleen de medebewoners moeten het ontgelden, ook het personeel krijgt er van langs. Er gaat bijna geen ochtend voorbij of de werknemers worden gecommandeerd het ontbijt te serveren. En die mensen maken dan liever eerst de pestbende schoon die de bewoners de avond ervoor creëerden. Maar dat mag dan niet. Vervolgens zie je ze op een paar centimeter van elkaar af staan schreeuwen. Om plaatsvervangende schaamte van te krijgen.

Kinderbedtijd
Mijn collega Hester van Vrouw.blog.nl vraagt zich af hoe lang het treiteren nog goed gaat. Zei ziet nog wel eens een dode vallen. Bovendien vindt ze het ongepast dat er zo veel schuttingtaal en geschreeuw te zien is op televisie op een tijdstip dat kinderen nog tv kijken. Veel mensen zijn het daar mee eens, blijkt uit haar poll.

Hoe dan ook: vanavond is het weer raak. Om het wegvallen van de reguliere uitzendingen door het EK te compenseren, is er om 19.00 uur een dubbele aflevering. Ik kan me zo voorstellen dat de makers een ruime keuze hadden uit talloze scheldkannonades en in de kiem gesmoorde vechtpartijen. Hoe lang gaat dit nog goed?

De Gouden Kooi, 19.00 uur, Tien

Zie ook:
- Vrouw: Gouden Kooi; hoe lang voordat de eerste dode valt?
- Toch weer gratis video van de Gouden Kooi… op je mobieltje
- Natasia gaat uit Gouden Kooi

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Inhaalslag de Gouden Kooi

  1. Valpa

    Geef mij maar Big Brother, netter, leuker. Ik mis de weekopdrachten, de liveshows en de eliminatierondes. Nee, De Gouden Kooi vind ik maar niks.

      /   Reply  / 
  2. Marco

    Ik krijg er een naar gevoel van als ik hier naar kijk. Wordt er heel kriegel van van al die agressie. Wat weer snel verder zappen tot gevolg heeft :o )

      /   Reply  / 
  3. Thomas

    DGK is niet mijn ding, maar ik snap waarom er steeds meer mensen naar kijken; het is gewoon lachen, gieren en brullen, al vind ik bepaalde dingen echt niet kunnen. Ik denk dat de kijkcijfers nog wel aan zullen trekken en DGK dit najaar op een marktaandeel van 12-12,5% gaat zitten met +500.000 kijkers.

      /   Reply  / 
  4. reinaert sluwe vos

    Met name de zomer gaat veel goeds doen voor DGK. Daar waar Wat Heet tegenvalt en er verder aan het begin van de zomeravond weinig te zien is zullen steeds meer mensen instemmen op Tien voor de grootste sensatieshow van de afgelopen tijd.
    Met name de personen in de Kooi draaien zo langzaamaan helemaal door en dat levert schitterende televisie op.
    Ik zeg: “Ik hou dervan”.

      /   Reply  / 
  5. !#Michael#!

    @ Thomas

    In de doelgroep haald het programma met enige regelmaat 15% en de weekgemmidelden schommelen al tijdje tussende 13/14%

    En idd. na de zomer zal 500.000 de onder grens zijn. Herhalingen van DonD zijn goed voor zo’n 350.000 kijkers lijnrecht tegen over GTST.

    Per 2 Juli gaat DonD naar 19.30u en dan zullen de herhalingen wel goed zijn voor een dikke 400.000. DGK gaat dan naar 20.00u dan krijgt de soap een velenmale betere lead-in dan “De Bruiloft van …” nu bied.

    En staat het op een tijdslot waar een programma dat goed is voor 1.2 miljoen kijkers weg valt. Dan krijgt de soap zeker een half miljoen kijkers!

    Verder als het na 20.00u geplaatst word, mag het programma voor 12 jaar en ouder worden en kunnen ze het in iedergeval deze zomer nog pikanter brengen. En bij succes zal DGK in het najaar ook wel om 20.00u blijven ;) :P

    Nee DGK is nog lang niet over!

      /   Reply  / 
  6. Bram

    Ik keek er naar maar ben afgehaakt. Het word steeds gekker en ranziger. Daarbij komt dat het ook zo nep is als de pest. Ze krijgen namelijk opdrachten van de “buren” (zoals de bewoners ze noemen). De “buren” is de eindredactie die via de telefoon of de beeldschermen in huis laat weten wat ze moeten doen en of iets wel of niet mag.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>