Gouden Kooi moet 1 miljoen kijkers winnen voor behoud

De Gouden Kooi verdwijnt volgens RTL-topman Fons van Westerloo nog dit jaar van de buis. In principe krijgt het programma tot december de tijd, al lijkt het doek eerder te vallen. "Als het weer uit de hand loopt, stoppen we direct", aldus Van Westerloo in De Volkskrant. Aangezien er geen lieverdjes in de villa zitten, lijkt het doemscenario zeer reëel.

Op zich heb ik Van Westerloo altijd best een slimme man gevonden. Als bestuurder doet hij het over het algemeen goed. Maar ik kan dit geen slimme zet vinden. Het controversiële programma scoort namelijk enorm goed en verstevigt de vooravond van RTL 5 duidelijk. Bovendien moeten we volgens mij niet zo preuts doen; het gaat misschien ver in de Kooi, maar het blijft wel een afspiegeling van de samenleving.

Van Westerloo: "Natuurlijk moet De Gouden Kooi geen klooster worden. Ik ben geen moraalridder. Maar ik ben er ook geen voorstander van dat alles maar moet kunnen onder het motto goed voor de kijkcijfers."

Hoe dan ook; Fons geeft het programma van John de Mol nog één escape-mogelijkheid. "We stoppen, tenzij we dan 1,5 miljoen kijkers hebben." Dat zou een stijging van 1 miljoen kijkers betekenen. Al denk ik dat Van Westerloo ook al tevreden is wanneer het kijkcijfer van +/- 500 duizend naar 1 miljoen stijgt. Niet onhaalbaar, denk ik zo.

En anders is misschien SBS wel geïnteresseerd om het over te nemen?

Zie ook:
- RTL 5 verwelkomt de Gouden Kooi
- Alweer catfight in de Gouden Kooi (video)
- Meest omstreden persoon uit Gouden Kooi (Video)

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Gouden Kooi moet 1 miljoen kijkers winnen voor behoud

  1. Michael

    Slim van Fons, misschien slimmer dan we vermoeden. Hij hoopt wellicht op veel rumoer en veel protesten rond die opheffing, waardoor de kijkcijfers stijgen. Nog net genoeg stijgen dan. Nog net niet genoeg genoeg, wat mij betreft.
    Ach, die De Molletjes. ”Er zit veel seks in Gooische vrouwen. Dat doen we omdat het goed is voor de kijkcijfers”, zei Linda in 2005 in de Volkskrant. Zo werkt dat toch.

      /   Reply  / 
  2. Marc de Hond

    Mmm, Gouden Kooi scoort net iets meer dan herhalingen van Flodder of the Nanny op RTL5 en die kosten niks. De Gouden Kooi is een miljoenenproductie. Ik kan me voorstellen dat je dat alleen kan opbrengen als er meer dan een miljoen mensen naar kijken. Ik denk dat hij het echt van de buis wil halen.

      /   Reply  / 
  3. Stefan

    Flodder en the nanny scoren ook pas zo hoog sinds de komst van de gouden kooi.

      /   Reply  / 
  4. Chiel

    Ik wou net zeggen; zet er iets neer wat nog niet 3 jaar herhaald is (Vrienden voor het leven, samsam, home improvement, Full House) en je hebt ook rond de 400.000/500.000 kijkers.

    Maar ik denk dat het vanaf volgende week – als er ook herhalingen na Jensen zijn – het wel tegen de miljoen kijkers gaat scoren.

    Maar van mij mag het weg :) Kom maar op met Samsam! :)

      /   Reply  / 
  5. Sandra

    Wellicht gaan ze de 1 miljoen toch wel halen, met DOND ervoor.

      /   Reply  / 
  6. Dino

    “het gaat misschien ver in de Kooi, maar het blijft wel een afspiegeling van de samenleving.”

    Right, en in welke samenleving bevindt jij je dan eigenlijk? No offence, maar dat is echt een belachelijke uitspraak Herman.
    Probeer eens een écht argument te vinden om dit programma goed te kunnen praten.

      /   Reply  / 
  7. Bram

    “het gaat misschien ver in de Kooi, maar het blijft wel een afspiegeling van de samenleving.”

    Jaaaaaa, ik zie ook dagelijks mensen door de kots rollen en kleding van elkaars lijf scheuren. Ik weet niet wat voor buurt jij woont maar de Gouden Kooi is GEEN afspiegeling van de samenleving. Het zijn gewoon een stel aso’s die het heeeeeeeel moeilijk gaan krijgen als ze starks weer hun normale leven moeten oppakken.

    En zo goed scoort het nou ook weer niet. Gisteren waren het 332.000 kijkers. Dat is voor veel programma’s al genoeg reden om van de buis gehaald te worden. Voor een duur programma als de Gouden Kooi is het helemaal slecht.

      /   Reply  / 
  8. Mandy

    als ik kijk naar de gouden kooi, erger ik me aan alles!
    dus van mij mag het wel van de tv!
    het is allenmaar tijdverspilling!
    ophoepelen met het programma!
    ik bedoel kijk wat er allemaal gebeurt! dat is toch niet normaal meer! elkaar een beetje in elkaar slaan! elkaar treiteren! doe even normaal je bent toch geen kleuter meer! zelf die doen dat niet eens!

      /   Reply  / 
  9. marvin

    goudenkooi moet blijven mensen moeten niet zeuren maar kijken dit is het enigste beetje leuke tv programma ooit big brother trouwens was ook wel leuk maar mensen kom op niet zo zeuren wil je niet kijken kiJK dan gwn lekker niet maar hou wel gwn je commentaar voor je met ditjes en datjes want het is leuk je moet het maar lekker gaan volgen !!!!
    moet blijven en kijken dus elke werkdag half 8 rtl5

      /   Reply  / 
  10. marvin

    moet blijven niet zeiken kom op kijken dus

      /   Reply  / 
  11. marvin

    mandy lieverd dan kijk je lekker niet kijke mensen dit snap ik dus niej mensen gaan zich egeren maar kijken wel maak dan keuzen kijk en zeur niet of kijk gwn niet.

      /   Reply  / 
  12. marvin

    Herman Roggeveen wat ben jij toch een goede man mail me een x ik sta altijd klaar om te helpen bij het behouden van het programma
    [email protected] toppie moet gwn blijven!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  13. Camiel

    precies, en als je der een hekel aan hebt kijk je toch gewoon niet?

      /   Reply  / 
  14. info

    hoi,

    we hebben het nu over de gouden kooi.
    ik zelf kijk er graag naar …
    maar het is eigenlijk niet goed voor de kinderen die noch wel eens wat laat op blijven….
    er worden veel geweld veel woorden drank en sex gebruik gemaakt op tv en dat noch eens erg vroeg om half 8 nu uit gezonden …
    het is niet goed voor kinderen die er naar kijken en daar ook noch eens zelf agresief van worden…en misschien ook doen en zelf gebruiken. het is een slecht voor beeld…
    is er misschien niet een oplossing of het eventueel toch mag blijven maar dan rond een uur of half 12 in de avond

    groetjes info….

      /   Reply  / 
  15. orchidee

    De gouden kooi is een gewoonweg schandalig programma ,dat zoiets allemaal zomaar mag hier in Nederland ,gewoonweg triest Nederland heeft al niet zo n goede naam ,vanwege de drugs sex en al wat niet meer .Gewoonweg rotzooi .Heb 1 keer gekeken walgelijk dat mensen naar zoiets kunnen kijken triest.Hoop dat er eens een keer wat goeds komt op tv,dan alleen maar sex agressie en drank en drugs ,is dat het enige wat tegenwoordig belangrijk is .??????????????

      /   Reply  / 
  16. smurf

    effe over de goudenkooi. ik vind het jammer dat er zo heftig op programma wordt gereageerd door mensen die het walgelijk vinden en door de media. oke het is soms best een heftig programma maar dat soort dingen trekt nu zojuist veel kijkers.als je dit niet aan staat kijk dan niet zeur dan niet laat het gewoon gaan. er zijn wel meer rare programmas geweest bv, big brother ook opgesloten in een huis geen contact met mensen van buitenaf zelfs nog opdrachten moeten halen om normaal te kunnen eten of wat dan ook.en dat zelfs voor minder dan een miljoen. bij big brother was er ook seks onder de dekens en al had er altijd drank en luxe geweest en een stel begin 20gers dan had het misschien net zogeweest als in de goudenkooi. dus wat is nu eigenlijk het probleem er zijn eigenlijk zoveel programmas die niet helemaal juist zijn dan kijk je tog lekker niet.

      /   Reply  / 
  17. Lindsey

    Ik zou graag willen dat de gouden kooi erop bleef, ik kijk het elke avond en ik vind het gewoon erg leuk om te zien. Als het programma zo asociaal taalgebruik bevat kunnen jullie de gouden kooi beter op een laat tijdstip uitzenden. Maar ik weet ook wel dat dat moeilijk is met films en derg.
    Ik hoop echt dat het op tv te zien blijft.
    Groetjes Lindsey

      /   Reply  / 
  18. atta

    he mogoltjes,
    jullie hebben echt geen leven dat jullei tv kijken. ga naar buiten lekekr neuk iedereen en chil
    plaats van te kijken ahahahha
    losers
    waar hebben jullie over media
    ahahahha

      /   Reply  / 
  19. jim

    ahah hij heeft gelijk die atta
    mensen dat dat soort programas kijken of iets anders
    zijjn losers
    ze weten neit wat leven is
    ALS IEMAND DRUGS NIDIG HEEFT IK VERKOOP BEL MIJ 0612345678
    hahaha losers

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>