Niet ethiek maar geld reden stopzetten Gouden Kooi

Over goede of slechte televisie kun je twisten, maar binnen RTL leek iedereen het wel met elkaar eens te zijn dat de Gouden Kooi rechtstreeks uit het rioolputje komt. Het verderfelijke karakter van de reality show was volgens ex-baas Fons van Westerloo de grootste reden om te stoppen met het programma. Inmiddels is de einddatum aangekondigd. Maar volgens bedenker John de Mol – inmiddels ook RTL-aandeelhouder – gaat er een andere reden schuil achter de stop: een pure geldkwestie.

John de Mol vertelde gisteren over de naderende dood van zijn 'kindje' in RTL Boulevard. "We krijgen een zomer met een EK Voetbal en de Olympische Spelen. De Gouden Kooi is geen goedkoop programma. Het is gewoon een geldkwestie", zegt de aandeelhouder.

Naar verluidt moet er dagelijks een ton worden toegelegd op het programma, dat ruim een half miljoen kijkers trekt en zorgt voor een redelijk stabiele vooravond op RTL 5. Wanneer de show straks concurrentie krijgt van de sportevenementen, zouden de kijkcijfers onder druk komen te staan en daarmee ook de reclame-inkomsten.

Eerlijkgezegd geloof ik ook niet in deze verklaring. Die sportevenementen zijn van korte duur, na de zomer zou je er dus weer volop tegenaan kunnen gaan. Temeer omdat de kijkcijfers in een stijgende trend zitten. Nee, het lijkt er meer mee te maken hebben dat de kapitale villa nu in het bezit blijft van Talpa Content. Die kan dan in de opvolger van deze show hetzelfde huis gebruiken.

Zie ook:
- Gouden Kooi stopt 22 mei, in najaar al opvolger
- Nieuwe romance in Gouden Kooi: Eric en butler Ricardo
- Huub en Jaap voelen zich gevangen in Gouden Kooi

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Niet ethiek maar geld reden stopzetten Gouden Kooi

  1. Bram

    Geld heeft er absoluut mee te maken. Wat denk je dat dat allemaal kost. Er loopt ook nog dag en nacht een crew achter de schermen rond. Maar ik ben het met je eens er zullen ook andere belangen meespelen.

    Het kan ook zijn dat er niet veel adverteerders zijn die hun product willen promoten in een reclameblok van een programma als “De Gouden Kooi”. Maar dat laatste weet ik natuurlijk niet zeker.

      /   Reply  / 
  2. stef

    Hoi

    Ik wou even zeggen dat de gouden kooi…
    niet mag stoppen,, want zeg nou zelf:Wie wil er er nu zulke mongolen op de straat hebben lopen..

    Ik snap ook niet dat ze daar nog voor betaald worden

    Ik zou zeggen laat ze werken na een lange lanter flanter periode

    GEEF DAT GELD AAN MENSEN DIE HET NODIG HEBBEN>>> HET FEIT IS WEL DAT WE WEER VOEDSEL BANKEN HEBBEN

    DIT IS GEEN TV MAAR GEWOON GEBREK AAN INSPIRATIE

    Ik ben dus blij dat het stopt

    Maar niet voor die domme mensen die daar wonen

    Groetjes stef

      /   Reply  / 
  3. ouwe

    het zou de grootste schande en fout van rtl zijn als ze huub in deze nog steunen . hij heeft niet alleen zijn mede spelers op een dus danige wijze beledigt en als het naar de persoon toe was gericht alla maar om een vader erbij te halen die zelfmoord gepleegdt heeft is zo laag en ensen met een van de ernstige ziekte naar het hoofd smijten en hun fam erbij , daarmee doet hij zoveel kijkkers die dat in hun naaste omgeving hebben mee gemaakt en de omroep zelf ten schande als ze dat belonen. p.s ik ben een ouwe man maar ik zou hem wel een paar draaien om zij oren willen gevn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>