Brian wint de Gouden Kooi, tenzij…

Het spraakmakende programma de Gouden Kooi wordt gewonnen door Brian, zo blijkt uit de poll van Zappen en vele andere polls. Het heeft er dus alle schijn van dat hij vanavond 1,7 miljoen euro rijker is, gefeliciteerd jongen. Maar de Gouden Kooi zou de Gouden Kooi niet zijn, als er niet een aantal pittige verrassingen uit de hoge hoed komen tijdens de live finale.

Zappen schreef eerder deze week al iets over het verloop bij televoting en polls. Dat werd al snel opgemerkt door fans van Huub, die een enorme lobby begonnen over oneerlijke montage. Ze wisten de poll met enkele procenten te verschuiven, maar konden niet voorkomen dat Brian de eerste plaats behield met ruim 40% van de stemmen. Het kijkerspubliek heeft vanavond de helft zeggenschap, de andere helft is de puntentelling die bij de halve finale tot stand is gekomen.

Maar wat hebben Bridget en Rutger nog in petto voor Brian, Huub, Jaap en Amanda? Het zal toch niet zo zijn dat ze de twee uur durende finale opvullen met hoogtepunten, terugblikken, praatjes met familie en schakelingen met de villa? Welnee, die hebben nog wel een paar verrassingen die de hele stemming op zijn kop kunnen zetten.

Scenario 1: Bieding
Eén van de bewoners kan met een flink geldbedrag het huis uit lopen, maar maakt daardoor geen kans meer op de eindoverwinning. Volgens mij een unieke gelegenheid voor Amanda om haar biezen te pakken. Enerzijds lijkt ze toch kansloos voor de overwinning, bovendien helpt ze Brian daarmee in het zadel van de overwinning. Iedereen die normaal op Amanda stemt, gaat nu voor haar vriendje Brian. Mocht Brian onverhoopt niet winnen, dan hebben ze leuk zakgeld.

Scenario 2: Ontslagronde
De bewoners mogen nog een keer proberen tot een unaniem besluit te komen om een 'miljonair' uit de villa te werken. In dat geval moet Huub vrezen voor zijn positie, want Jaap en Brian hebben een schurfthekel aan dit ventje. Tot voor kort hield Claire hem de hand boven het hoofd, maar zijn wettelijke echtgenote is vorige week vertrokken. Zou dus wel een beetje flauw zijn van de redactie, want ze weten dat Huub kansloos is.

Scenario 3: Prijs delen
De nummers 4 en 3 hebben de villa moeten verlaten, de nummers 1 en 2 kunnen kiezen voor een gedeelde geldprijs of de kans op alles of niets.

En zo zijn er nog wel wat scenario's te verzinnen om het voor de kijker spannend te houden en om de bewoners een laatste mindfuck te geven. Het belooft hoe dan ook een spannende avond te worden.

De Gouden Kooi (finale), 20.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Alle berichten over de Gouden Kooi
- Hoe een balletje raar kan rollen; de Gouden Kooi komt terug
- Rutger van GeenStijl TV co-host finale Gouden Kooi
- RTL kickt nog een week af van de Gouden Kooi
- Claire haalt finale De Gouden Kooi niet

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Brian wint de Gouden Kooi, tenzij…

  1. Bart

    Heb er zin in!

      /   Reply  / 
  2. xlbrs

    de polls die gehouden worden hebben 9 van de 10 keer een verkeerde stelling staan!
    telkens word er gevraagt Wie wint de Gouden Kooi? maar ze vragen niet wie WIL je dat er wint? verder wil ik zeggen dat huub degene is die het programma gemaakt heeft hij zat altijd rond de 50% in de popo’s zonder hem was rtl er duidelijk eerder mee gestopt brain heeft rustig zijn tijd uit gezeten en heeft weinig bijgedragen aan het succes van de gouden kooi. alleen word hij nu ineens gehyped?!?! huub word de laatste weken slecht in beeld gebracht terwijl hij nie veel fout doet! zoals gister dat hij zou flirten en en zijn streken nie was verleerd! wa deed hij nog dan?! niets toch! maar goed als J. de mol een paar maande terug al op tv zei dat hij wou dat brain won dan kon je weinig anders verwachten. kortom tof programma kijk seizoen 2 zeker maar jammer dat dit zo’n eenzijdig eind moest hebben vanuit de kant van de mol en consorten!

      /   Reply  / 
  3. Vincent

    Wat ziet die Brian eruit op die foto joh! :D

      /   Reply  / 
  4. Wouter

    NIET VERGETEN DAT DE PUNTEN UIT DE HALVE FINALE OOK VOOR 50% MEETELLEN

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>