‘Succes De Lama’s was kwestie van lange adem’

Ruben NicolaiRuben Nicolai is al sinds het begin verbonden aan De Lama’s. Het BNN-programma kent geen script, het is allemaal improvisatie. Dat betekende vallen en opstaan, zo vertelt hij Veronica Magazine. "We zaten in het begin met vier of vijf mensen in zo’n oefenruimte en als er iets echt briljant, hilarisch of geestig was, dan hoorde je een paar mensen grinniken. Na maanden speelden we een keer voor publiek en toen was de reactie vrij uitbundig. Toen dacht ik: Oooooo.." Na een aarzelende start ging het nieuws dat BNN een geinig programma had, als een lopend vuurtje. Per aflevering trokken de kijkcijfers flink aan. De druk om grappig te zijn, wordt groter. "Weet je, je moet je gene zo snel mogelijk overboord zetten. Dat is het makkelijkste", zegt Nicolai daarover.
BNN had de smaak te pakken van improvisatietheater en startte vorig seizoen met De Kannibalen. Ander team, andere formule maar toch hetzelfde trucje. Uiteindelijk wist De Kannibalen niet uit de schaduw te kruipen van zijn grote broer De Lama’s. "Ik vond sommige spelers erg goed. Het programma werkte alleen niet. Ze zeiden dat ze heel actueel zouden zijn, maar dat waren ze niet. Dus ja, dan krijg je hetzelfde als De Lama’s en dan zie je dat je gewoon heel veel moet spelen. Wij hebben langer geoefend."

Vanavond de tweede aflevering van De Lama’s, tegenwoordig uitgezonden op Nederland 3. Zin in!

De Lama’s, 21.15 uur, BNN

Zie ook:
- Lachen op 3 met combi Showboot-Lama’s

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “‘Succes De Lama’s was kwestie van lange adem’

  1. Arthur

    De Lama’s is altijd een heel leuk programma. Ik ga vanavond zeker weer kijken.

      /   Reply  / 
  2. Lissy

    ruben nicolia is gewoon, heel goed! heel lekker! heel leuk!!!

    Veder vind ik lama’s ook onwijs leukk:D
    Die andere ruben kan er ook wat van hoor..!
    Speelt erg goed.!

    En ik vind natuurlijk die vrouw.!
    Heeft scheit hoe ze der uit zit dik of dun!
    Als je het maar kan:D:D

    (l)

      /   Reply  / 
  3. L Schilders

    Hallo hallo,
    Een vraagje, ik zou graag een keer met mijn vriend een uitzending bij willen wonen van de lama’s. Op welke manier gaat dit in zijn werk en wat moeten wij hier voor doen.

    Alvast bedankt voor jullie reactie.

    Groetjes Lieke Schilders

      /   Reply  / 
  4. wilma jansen

    Ik zou heel graag eens weten waar en wanneer de lama’s komen, mijn a.s. schoonzoon zou ik heel blij kunnen maken met een kaartje,b.v.d.

      /   Reply  / 
  5. mandy

    de lamas is een kei vet programma en ruben nicolai is mijn favoriet omdat hij niet alleen kei grappig is maar ook vet lekker

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>