Wekelijkse actualiteitenrubriek BNN eind mei van start

foto: Martijn de Griendt

foto: Martijn de Griendt

BNN heeft er nooit een geheim van gemaakt een actualiteitenrubriek te willen hebben. Vorig jaar werd het al geprobeerd met De Nieuwste Show, dat niet goed uit de verf kwam. Nu is er een nieuw format in de vorm van VOC: Verbond van Ongeleide Correspondenten. Het programma met Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink, Sander Lantinga, Loes Haverkort en Steyn de Leeuwe is vanaf vrijdag 29 mei te zien. Ik heb er dit keer wel vertrouwen in; met zulke BNN-boegbeelden en niet de dagelijkse deadline kan het toch een mooi programma worden?

Het VOC verbaast zich over de laatste trends en actualiteiten en onderzoekt alternatieve oplossingen voor allerlei maatschappelijke ontwikkelingen. De vraag wat dit programma teweeg zal gaan brengen weet correspondent Filemon met grote stelligheid te beantwoorden: ‘Na dit programma zal Nederland nog precies hetzelfde zijn.’

Filemon en Sophie protesteren in de eerste aflevering tegen de doorgeslagen disclaimer-cultuur (zie bovenstaande foto). Van betuttelende teksten als ‘Van roken ga je dood’ op pakjes sigaretten en ‘Lenen kost geld’ bij kredietreclame gaan hun nekharen overeind staan. Tijd voor een tegenactie! Als je dan toch voor alles wil waarschuwen, trek dan één lijn en waarschuw ook tegen smurfenijs. Dat bevat namelijk helemaal geen smurfen.

Sander gaat langs de deuren om mensen live te spammen, dan wordt deleten namelijk een stuk moeilijker. En wat doe je wanneer je iets leuks in je leven wil doen maar er geen geld aan wil besteden? Zoek sponsoren om de rekening te betalen en om hen zo gek te krijgen jou geld te geven voor een goed doel. Filemon start de hartverscheurende actie: ‘Ferrari rijden voor Rwanda’.

Zie ook:
- Opvolger De Nieuwste Show met Sophie en Filemon
- Plannen voor talkshow Sophie Hilbrand
- De Nieuwste Show stopt in april, opvolger in de maak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>