Daar gaan we: ONM in voortbestaan bedreigd

Het is zo ver: er wordt aan de stoelpoten van ONM gezaagd. Dat heeft nog behoorlijk lang geduurd. Nederland 3-coördinator Roek Lips laat zich deze week in Veronica Magazine ontvallen: “Er is met ONM heel veel geld gemoeid. Het is voor mij geen vanzelfsprekende zaak om met de soap verder te gaan.” BNN heeft met producent Endemol een contract dat na het lopende seizoen afloopt.

Goed en wel beschouwd heeft ONM het al veel langer overleefd dan iedereen voor mogelijk hield. Het was Yorin die in 2005 de stekker uit de ziekenhuis-soap wilde trekken, waarna BNN zich als reddende engel opwierp. Maar bij die omroep schommelt ONM – dat zich tegenwoordig vooral afspeelt in cafés en huiselijke kring – nu rond de 400 duizend kijkers en dat is natuurlijk veel te weinig voor zo’n duur programma. Bovendien een matige lead-in voor De Wereld Draait Door, dat minstens het dubbele scoort maar geregeld zelfs door het miljoen gaat.

De laatste tijd wordt geprobeerd de kijkcijfers op te krikken met bekende (gast)acteurs. Pia Douwes, Fatima Moreira de Melo, Mick de Lint, Dré Hazes… allemaal worden ze aangerukt om er nog iets van te maken.

De serie werd vorig seizoen bovendien geplaagd door een leegloop. Zo verdwenen de populaire acteurs Jasmine Sendar en Yolanthe Cabau van Kasbergen.

Nu Roek Lips deze dreigende woorden heeft uitgesproken, kan het nooit lang duren voordat er meer mensen gaan zagen aan de poten van ONM. Ik zie het gebeuren dat de cliffhanger in mei tevens de slotscene is.

Zie ook:
- Gerucht: Dré Hazes en Anna Speller in ONM
- Pia Douwes en Fatima Moreiro de Melo worden soapies
- De nieuwe castfoto van ONM
- Ex-GTST-soapie Mick de Lint naar ONM

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Daar gaan we: ONM in voortbestaan bedreigd

  1. Moniek

    NEEE :O Net nu ik het sinds een jaartje volg :(

      /   Reply  / 
  2. Mark

    Komt totaal niet als een verrassing. Ik ben afgehaakt toen men zo nodig moest verjongen. De serie is totaal onherkenbaar geworden.

      /   Reply  / 
  3. Jeffrey

    Ik kijk het als het uitkomt, dus zeg zo’n 3 keer per week. En ik vind het een behoorlijk leuke serie. Jammer dus dat het weggaat.

      /   Reply  / 
  4. Suzanne

    Ondanks dat ik verder geen soapkijker ben, heb ik deze serie (toen het 100 jaar geleden nog Onderweg naar Morgen heette) vrij lang trouw gevolgd. Nadat de ‘verjonging’ begon toe te slaan en de acteurs er niet bepaald beter op werden, begon voor mij de lol er af te gaan en op een gegeven moment ben ik helemaal afgehaakt.
    Ik vraag me wel af wat actrices van het kaliber van Pia Douwes en Miryanna van Reeden in die serie te zoeken hebben, maar goed. Als ze Hazes jr. en die humorloze hockeyster erbij halen, dan moeten ze inderdaad erg desperate zijn.

      /   Reply  / 
  5. vinn

    Zou het echt heel jammer vinden, ik vind ONM leuker dan GTST, kan rtl5 het niet overnemen en om half 8 uitzenden?

      /   Reply  / 
  6. Goes

    ONM wordt natuurlijk veel te vroeg uitgezonden, het trok eerder dubbele kijkcijfers, maar omdat er op dat tijdstip een ander programma uitgezonden moest worden dat minder kostte en nog meer kijkers scoort moest het naar een eerder tijdstip. Goed, daardoor is de soap nu vermoord. Het is weer triest dat de PO weer het aantal kijkcijfers aangeeft als reden iets van de buis te halen, zeker in dit geval dus.

    Ik zal er zelf niet om treuren, ik hoop dat hierdoor geld vrijkomt bij BNN om een goede dramaserie te maken of misschien dagelijks infotainment. De Nieuwste Show in een iets andere vorm zou misschien wel een goede lead-in zijn voor DWDD.

      /   Reply  / 
  7. Nick

    Als ONM stopt als soap is het denk ik een goede zet om een slectgroepje karakters te behouden en van hen een dramaserie te schrijven voor een commerciele zender (RTL4?) en daar wat andere acteurs bijzetten en een soort van voortbestaan maken

      /   Reply  / 
  8. Zo

    ik wil geen spelbreker zijn maar aan alles moet een einde komen, kijk maar naar goudkust, jaren geleden een groot succes, maar langzaam gaat de magie weg

      /   Reply  / 
  9. paul

    Wat een onzin verhaal
    ten eerste ONM scoort zeer goed in de doelgroep.
    ten tweede meer dan 400.000 kijkers om 19:00 op 3 is veel.
    Ten derde is ONM is de hit van uitzendinggemist.

    Kijk over smaak valt te twisten maar kom niet aan met niet onderbouwde conclusies.

      /   Reply  / 
  10. Pingback: ONM stopt definitief na lopend seizoen | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>