De Badgasten van BNN definitief niet gelukt

Het doek is gevallen voor De Badgasten. Het improvisatieprogramma trok op de vrijdagavond van Nederland 3 al weinig kijkers, nu heeft BNN zelf laten weten dat het programma niet aan de verwachting voldeed. En dus ook niet meer terugkomt op televisie. “Inhoudelijk bereikten De Badgasten niet het niveau dat de BNN-leiding voor ogen stond”, meldt het ANP bij monde van tv-baas Pim Castelijn.

De show werd over het algemeen niet als grappig ervaren, al werden de prestaties van de spelers wel als ‘knap’ ingeschaald. ”De makers van De Badgasten waren echt talentvol, maar de kijkers haakten af”, schetst Castelijn. ”Cijfers heb ik niet direct paraat, maar het programma scoorde behoorlijk ondermaats.’

Een nieuw improvisatie-initiatief laat vermoedelijk even op zich wachten. Buiten het feit dat er veel voorbereiding aan voorafgaat, blijkt het ook moeilijk een officieuze opvolger van De Lama’s te brengen. De Kannibalen en Budget TV flopten eerder. Vanaf september komt overigens PowNed ook op Nederland 3. Die omroep heeft grote ambities op het gebied van nieuws en satire, waarbij improvisatie mogelijk een rol kan spelen.

Zie ook:
- BNN’s antwoord op De Lama’s: De Badgasten
- Opvolger De Lama’s heet De Badgasten, vanaf september op tv
- De Lama’s stoppen, maar De Lama’s gaat wellicht door

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Badgasten van BNN definitief niet gelukt

  1. Goes

    Men maakte het programma te moeilijk en teveel anders dan de Lama’s terwijl het toch op het Lama-publiek was gericht. Ook hielp het niet mee dat de eerste aflevering eigenlijk totaal niet leuk was. Er zaten wel een paar leuke afleveringen tussen, maar als je met dit soort dingen niet goed begint krijg je publiek ook niet meer terug.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>