Paul de Leeuw wijkt straks voor Champions League voetbal

Paul de Leeuw heeft zaterdag afscheid genomen van het weekend. In het nieuwe tv-seizoen zit hij weer aan de randen van de nacht op Nederland, samen met Filemon Wesselink. “Elke avond van 22.00 tot 22.45 uur behalve als er Champions League voetbal is. Dat is ook wel eens lekker”, vertelde de programmamaker in het slotwoord van X De Leeuw.

De twee maken de eigenzinnige nieuwsshow de MaDiWoDoVrijdagShow. Eerdere dagelijkse late night shows op Nederland 3 hadden erg veel moeite een vast publiek te vinden. Iets wat zeker niet wordt geholpen door de onregelmatige onderbrekingen van sport als Champions League voetbal en schaatsen.

Van wat ik begreep is het de makers van De Wereld Draait Door al tijden een doorn in het oog dat ze moeten inkorten of wijken voor het voetbal, waar soms zelfs geen Nederlands elftal nog aan meedoet.

Maargoed, al die sportuitzendingen krikken het marktaandeel van Nederland 3 wel op. En blijkbaar is er elders geen ruimte bij de publieke netten. Nova, Pauw & Witteman en het NOS Journaal hadden in elk geval nooit last van deze programmawijzigingen. Laten we hopen dat de nieuwe late night van Nederland 3 (naast de MaDiWoDoVrijdagShow ook een programma van PowNed) niet al te veel last krijgt van het Champions League voetbal.

Zie ook:
- Laatste weekenddienst voor Paul de Leeuw. Bedankt!
- PowNed krijgt definitief late night show

1 Reacties // Reageer

One thought on “Paul de Leeuw wijkt straks voor Champions League voetbal

  1. michel

    Gister voor ff naar de eerste uitzendingen van Powned gekeken. En weet nog niet wat ik er van moet denken. Ik denk dat ze niet te veel op de provoserende tour moeten gegaan. Een beetje is leuk maar, vond dit wat te veel voor in een kwartier. Het interview met Paul Rosenmöller zelfs erg irritant. Dat met die bejaarden mensen vond ik wel echt schokkend. op deze mensen moeten echt beter gelet worden je kan ze echt alles wijsmaken blijkbaar. Echt erg. Tot slot hoop die dat ze nog wel andere presentator er bij gaan halen want, Dominiek Weesie moet dit niet zelf blijven presenteren!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>