Kijkcijfers zaterdag: RTL 4 grote winnaar, NL1 stort in

De nieuwe programma’s van RTL 4 hebben een droomstart beleefd. De Jongens tegen de Meisjes wist volgens Stichting Kijkonderzoek maar liefst 1,6 miljoen kijkers te trekken. Geen enkel programma wist gisteravond meer kijkers te trekken.

Aansluitend kwam de zender met een nieuw seizoen van Dit Was Het Nieuws, waar 1,4 miljoen mensen naar keken. Ook Dit Was Het Nieuws werd daarmee beter bekeken dan het NOS Journaal van acht uur, wat meestal de best bekeken uitzending op een dag is. De laatste aflevering van Iedereen Is Gek op Jack kwam uit op 1,1 miljoen kijkers. Ondertussen stort de primetime programmering op Nederland 1 helemaal in.

Naar de theatervoorstelling van Jan Jaap van der Wal Zonder Band keken nog 391 duizend mensen, het aansluitend uitgezonden Comedy Live bereikte met 284 duizend kijkers een diepterecord. Hiervan zou al een tweede reeks zijn besteld voor het najaar, maar met deze deplorabele scores, zal daar nog wel eens goed naar worden gekeken. Het ingelaste Sinterklaasjournaal was overigens goed voor 949 duizend kijkers.

Ook SBS 6 had moeite om de kijkers te vinden, al ging het vanaf 22.00 uur eigenlijk best goed. Weekend Miljonairs kwam uit op 946 duizend kijkers en is daarmee terug op de beginstand van dit seizoen. Hart van Nederland trok 1,3 miljoen kijkers, Shownieuws werd door nog eens 925 duizend mensen gezien.

RTL 4 dus de grote winnaar. De Jongens tegen de Meisjes kent zelfs een betere start in absolute cijfers dan Ik Hou van Holland toentertijd en scoort ook ver boven de doorgaans realistische verwachting van producent John de Mol. Die zette in op 1,2 miljoen kijkers voor het Talpa-programma. Zelf vond ik het een verrassend gezellig programma waarin presentatoren Tijl en Chantal eigenlijk heel goed uit de verf komen, eindelijk!

Ook zenderbaas Erland Galjaard is lekker opgestaan deze zondag. “Ik vind het heel bijzonder en geweldig dat het opnieuw gelukt is om met een nieuwe programmering meteen de best bekeken programma’s te zijn op de zaterdagavond. Dat is vooral een groot compliment aan de makers en presentatoren van zowel De Jongens tegen de Meisjes als Dit Was Het Nieuws. Welkom bij RTL 4.”

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: Mijn Man Kan Alles zakt onder 400.000
- Kijkcijfers zondag: Zege Ajax domineert tv-avond
- Kijkcijfers zaterdag: IHVH verslaat Songfestival

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “Kijkcijfers zaterdag: RTL 4 grote winnaar, NL1 stort in

  1. Rafaël

    Ik vond de jongens tegen de meisjes ook erg leuk.

      /   Reply  / 
  2. Mirelle

    Gewoon Comedy Live gekeken en was wederom een top uitzending!

      /   Reply  / 
    1. Alex

      Om door de plee te trekken idd!

        /   Reply  / 
    2. Zo

      Pff als je comedy live leuk vind leg je de lat wel heel erg laag. Comedy live! 1970 belde net, hij wilt z’n grappen terug.

        /   Reply  / 
  3. Martijn

    Rtl4 heeft door wat de kijker wil op zaterdagavond. sbs6 en ned1 duidelijk niet!

      /   Reply  / 
  4. Anoniem

    En ook het Sinterklaasjournaal goed gescoord 949.000 kijkers!
    Gek dat het ontbreekt in de Kijkcijfer top 25..

      /   Reply  / 
    1. JP

      Denk dat het programma te kort is om in de top 25 opgenomen te worden.
      RTL Weer van 19.55 uur staat met 926.000 kijkers ook niet in de top 25.

        /   Reply  / 
  5. Steffan

    Weekend Miljonair stijgt ook goed hoor! Dit was het nieuws vond ik verschrikkelijk.

      /   Reply  / 
  6. Nathan

    Ik vond het een geweldig programma! Volgende week weer!

      /   Reply  / 
  7. M de Jong

    Mijn keuze om DWHN te kijken heeft te maken met het feit wat ik achteraf online kan zien. RTL biedt hun ‘uitzending gemist’ met behulp van de Silverlight technologie aan, dit werkt niet op mijn computer, dus keek ik naar DWHN, anders had ik ComedyLive gekeken.

      /   Reply  / 
    1. Bernie

      Dan wordt het toch tijd voor een nieuwe computer. Ook uitzendinggemist is stapsgewijs aan het overstappen naar Silverlight.

        /   Reply  / 
      1. M de Jong

        Silverlight wordt niet ondersteund op een Linux machine, en ik weiger om een Windows licentie te kopen. Ook Mac-gebruikers hebben problemen met Silverlight. (Microsoft only)

        Als ook de PO overstapt op volledig Silverlight, dan houdt het op voor mij. En zal ik mijn heil elders zoeken, ergens op een piratenbaai ofzo.

          /   Reply  / 
        1. jo

          Silverlight is niet windows/microsoft only, op mijn mac is alles prima te bekijken… Wel jammer dat er niet een open standaard die door elk OS wordt ondersteund gebruikt wordt.

            /   Reply  / 
  8. joris

    comedylive is leuk, maar meer voor ned 3.
    DWHN was echt top! eerste 10 minuten vond ik niet zo maar al snel werd het stukke leuker (vooral die griekenland grappen waren sterk)

      /   Reply  / 
    1. M de Jong

      Ja die Griekenland grappen waren goed raki, tzazikidee.

        /   Reply  / 
  9. Willeke

    Wauw wat een geweldig leuk programma is dat zeg op RTL 4! Tijl en Chantal presenteren het ook erg leuk! Super!

    Ook erg leuk voor SBS dat Lotto bijna tegen het miljoen aanzat!

      /   Reply  / 
  10. stef

    helemaal mee eens! normaal ben ik niet zo fan van Chantal Janzen, maar nu deed ze het erg goed! Dit programma past echt bij haar!

      /   Reply  / 
  11. Willeke

    Vooral toen Chantal moest raden wie ze was (Bij k3) toen ze echt zei: “Ben ik een trio?” “ja” “oke..” …(stilte) “EEN TRIO????” haha prachtig :P

      /   Reply  / 
  12. peter

    Zo was het ook bij SBS 6 ,een nieuw programma scoort altijd hoog
    Maar de kunst is om de kijkers te blijven boeien, als het nieuwtje er af is moet je maar afwachten hoeveel er volgende week weer gaan afstemmen. De 2e uitzending zal aantonen of er meer of minder kijkers zullen zijn. Dus John de Mol zal nog even moeten afwachten

      /   Reply  / 
  13. Edman

    Complimenten voor “De Jongens tegen de Meisjes” en DWHN.
    Vond alleen de uitstraling van het decor bij DJTDM er wat cheap/SBS-achtig eruit zien.

      /   Reply  / 
  14. Jan Willem

    Helaas belooft Ned 1 weer de hele zomer oude conference-meuk uit de VARA stal. En die zomer lijkt ook wel steeds langer te worden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>