Nederland 1 wil nu al tweede seizoen Comedy Live van BNN

Volgende week zaterdag begint Comedy Live op Nederland 1, BNN’s versie van het beroemde Amerikaanse programma’s Saturday Night Live. Jan Jaap van der Wal is het boegbeeld van Comedy Live. Hoewel de eerste aflevering nog moet worden uitgezonden en er helemaal niets bekend is over kijkcijfers, staat volgens de cabaretier nu al vast dat er een tweede seizoen komt in het najaar. Hij vertelt dat in gesprek met het AD.

In Comedy Live spelen bekende (Martine Sandifort, Remko Vrijdag) en minder bekende komieken telkens een serie sketches met een actuele inslag.

Eerder is het gebleken dat het ontzettend moeilijk is om een komisch Brits of Amerikaans programma in Nederland van de grond te krijgen. Het heeft vaak tijd nodig om zich te ontwikkelen en die tijd is er steeds minder. Dus in die zin valt het te prijzen dat er nu al zo veel vertrouwen wordt gesteld in BNN’s Comedy Live.

Comedy Live is één van de echt nieuwe programma’s die Nederland 1 uitprobeert op de zaterdagavond. Momenteel krijgt De Beste Zangers van Nederland kans op het populairste tijdslot van de week. Hoewel de muziek zeker wordt gewaardeerd, vallen de kijkcijfers toch wat tegen; ze liggen hoger dan wat de Tros deed op zondagavond Nederland 3, maar het miljoen wordt niet gehaald.

Zie ook:
- BNN en Jan Jaap van der Wal op NL1 met Comedy Live
- Comedy Central begint aan experiment The Daily Show
- Recensie Bert Brussen: The Daily Show: Nederlandse Editie

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nederland 1 wil nu al tweede seizoen Comedy Live van BNN

  1. Bart

    Ik snap nog steeds niet wat BNN op Nederland 1 moet. BNN = Jongeren, Jongeren = Nederland 3. Ik snap wel dat je op Nederland 1 een grotere groep bereikt maar dat is volgens mij niet het belangrijkste.

      /   Reply  / 
  2. Topmodel

    Ik snap dat ook niet. Ikzelf ben van de CO-generatie en weet de PO ook maar moeilijk te vinden. Tis dat ik hier af en toe over een interessant programma lees en dan ook kijk (3 jaar geleden wist ik niet eens dat widm bestond, kan je nagaan), maar doorgaans begint het zappen bij 4. Het is daarom wel handig dat de BNN programma’s op 1 kanaal (Ned3) te zien zijn. Vara en NTR commedies/cabaret horen eigenlijk ook op Ned3 (naar mijn mening).

      /   Reply  / 
  3. Michel

    Dat BNN nu ook op Nederland 1 uitzend komt omdat ze de doelgroep willen verbreden. Veel NED1 mensen missen op NED3 vaak programma’s en presentatoren die ze wel leuk vinden. Veronica zond vroeger toen het nog een omroep was ook gewoon uit op alle 3 de zenders. Daarbij heeft BNN meer zendtijd gekregen sinds september dan daarvoor en dat komt omdat ze een de omroepen zijn met de meeste leden.

      /   Reply  / 
  4. Hans Eichhorn

    Ik was één van de 500.000 mensen die de moeite had genomen om comedy live te gaan bekijken. Echter, het is nog geen aanrader wat mij betreft. Als dit is waar jan jaap zo lang op heeft zitten broeden, dan is het niet iets bijzonders geworden. Het was chaotisch, teveel een slap aftreksel van andré van duin en consorten en verre van leuk. we hebben het afgekeken, maar het was een verplichte zit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>