BNN en NL1 met Comedy Live; Joris Linssen gastpresentator

In Amerika is het al jaren een enorm succes: Saturday Night Live. BNN ziet wel wat in het format en haalde het naar Nederland. Onder de naam Comedy Live gaat het programma vanavond van start op Nederland 1. De zender heeft er alle vertrouwen in en bestelt meteen al een tweede reeks afleveringen voor dit najaar.

Comedyprogramma’s in Nederland blijken erg lastig om uit te bouwen tot een succes. Hulde voor alle partijen om het avontuur toch weer te proberen. Joris Linssen is vanavond de eerste gastpresentator van Comedy Live.

“Een televisieprogramma waarin live gespeeld, live omgebouwd en live omgekleed wordt”, omschrijft BNN Comedy Live. “De show komt wekelijks rechtstreeks vanuit het Compagnietheater in Amsterdam en brengt een scherpe mix van humor en een eigenzinnige kijk op de actualiteit in sketches en filmpjes.”

Jan Jaap van der Wal is naast initiatiefnemer ook presentator van het alternatieve nieuwsoverzicht in de show. Ook Sander van Opzeeland (Kopspijkers, Koefnoen en Daily Show) levert een wekelijkse bijdrage aan dit nieuwsblok. Jan Jaap van der Wal: “Zowel bij acteurs als bij schrijvers kriebelt dit idee al jaren. Dat deze groep schrijvers en uitvoerenden bij elkaar is gebracht, is ongelooflijk inspirerend. Net als het Amerikaanse Saturday Night Live hopen we door te kunnen groeien naar een instituut op televisie. Iets waar je bij wilt zijn en bij wilt horen.”

Aan Comedy Live werkt een vaste groep komische acteurs mee die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend: Remko Vrijdag (De Vliegende Panters), Henry van Loon (Comedy Train, Henry van Loon Entertainment Show), Lies Visschedijk (Gooische Vrouwen, Loft), Jennifer Hoffman (Spion van Oranje, Verborgen Gebreken), Martine Sandifort (Koefnoen, Dr. Ellen), Kirsten Mulder (Toneelgroep Oostpool), Murth Mossel (Carribean Combo, Flinke Namen) en Bas Hoeflaak (Droog Brood).

Comedy Live, 21.35 uur, BNN (NL1)

Zie ook:
- Nederland 1 wil nu al tweede seizoen Comedy Live van BNN
- BNN en Jan Jaap van der Wal op NL1 met Comedy Live
- Comedy Central begint aan experiment The Daily Show

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “BNN en NL1 met Comedy Live; Joris Linssen gastpresentator

  1. Sven van der Mann

    Heb er een hard hoofd in…

      /   Reply  / 
  2. Levi

    Denk niet dat het een succes gaat worden. Desondanks ga ik wel kijken, want ik wel benieuwd naar live comedy

      /   Reply  / 
  3. J.

    Ja. Ik gun het ze wel. BNN probeert weer te investeren in comedy. En ik ben het wel eens met Jan Jaap dat dit een instituut kan worden. Maar dan moet het publiek niet zo negatief en cynisch blijven over Nederlandse comedy.

      /   Reply  / 
  4. Henry

    Ben erg benieuwd. Vind ‘t jammer dat Jan Jaap en Sander niks meer doen met ComedyCentral. Ik vond de show wel leuk namelijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>