‘BNN aast op soap op gat dat DWDD achterlaat’

Dat De Wereld Draait Door in het nieuwe jaar naar Nederland 1 verhuist, lijkt met de dag zekerder te worden. De promotie van Matthijs van Nieuwkerk betekent ook dat er kansen ontstaan op Nederland 3 en BNN is één van de eerste omroepen die zich bekend maakt als geïnteresseerde. De jongerenomroep voelt wel wat voor een nieuwe soap, daarvoor is een pitch uitgeschreven bij drie producenten.

Maar is BNN wel de juiste partij voor een soap?

De omroep heeft namelijk niet echt een goede naam als het op drama aankomt. Onder de vlag van BNN is ONM afgezwakt tot een product waar nog maar weinig mensen naar keken. Series als Feuten en Van God Los zijn weliswaar bescheiden succesjes, maar titels als Walhalla en Het Schnitzelparadijs mislukten jammerlijk. Van alle publieke omroepen heeft BNN zeker niet de sterkste dramatak, terwijl soap een moeilijk genre is waar heel wat kennis voor nodig is.

Het AD maakt melding van de plannen voor een nieuwe soap, BNN bevestigt het niet keihard. “Maar we zien dagelijkse fictie zeker als een mooie manier om jongeren te bereiken”, aldus BNN-directeur Maarten van Dijk. Drama is overigens één van de vijf speerpunten waar de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) mee verder wil.

Zie ook:
- DWDD op NL1: Omroepen vrezen te dominant Vara
- Verhuizing DWDD naar Nederland 1 in voorbereiding
- Kijken we straks naar NPO 1, NPO 2 en NPO 3?
- NPO bezuinigt op sport, amusement en human interest
- Roek Lips weigert ‘offer you can’t refuse’ van BNN

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “‘BNN aast op soap op gat dat DWDD achterlaat’

  1. vinn

    Als BNN met een nieuwe soap komt is dat best lullig tegen over ONM

      /   Reply  / 
  2. Martin

    Ze hebben een pitch uitgeschreven. Dit hebben ze 3 dagen geleden bedacht. Ik hoop dat er geen enkele producent zo gek is om hier tijd in te steken want vooralsnog is dit alleen nog maar een ideetje. Een pitch voor een soap voorbereiden kost veel tijd en geld. Wat denken ze wel… Of stelt BNN een pitchbutget beschikbaar? Haha natuurlijk niet.

      /   Reply  / 
  3. Den

    lijkt me riskant.. Malaika is nou ook niet echt een succes te noemen

      /   Reply  / 
  4. Thijs

    Maar Malaika mist ook datgene wat mensen naar een soap laat kijken: verbondenheid met de karakters, warmte. Er is best ruimte voor een GTST2, niet gefocust op een of ander bedrijf, maar gewoon van alles wat. Een soap over studenten/een studentenhuis lijkt me bijvoorbeeld wel wat.

      /   Reply  / 
  5. Levi

    BNN is juist bijzonder sterk in drama/komedie en ik ben zelf behoorlijk kritisch als het om Nederlandse producties gaat. Uiteraard verbleekt een Feuten/Van God Los bij een US serie, maar voor Nederlandse kwaliteit zijn ze best wel goed. Ook Walhalla was in tijden weer een leuke comedyserie, veel leuker dan wat RTL4 de afgelopen jaren voorschotelde.
    Het probleem bij mislukken/teleurstellen van BNN series is vooral de zender NED3. Die zender weet gewoon niet de juiste groep kijkers te bereiken wat dit soort dingen betreft. Van God Los trekt soms minder dan 200duizend kijkers. Belachelijk.

      /   Reply  / 
  6. Linda

    Als ze enthousiast zijn t.a.v soaps,hadden ze eens goed moeten kijken naar de protesten van de fans van ONM…die moest opeens na 16 jaar het veld ruimen van ene Roek Lips.
    En dan zullen ze nu serieus nadenken over een nieuwe soap??
    Ga dan ZEER ZEKER niet kijken…al is het uit solidariteit met ONM!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>