Kijkcijfers gemeten: Proefkonijnen

Proefkonijnen Woensdag 21 december 2011, 21:45 uur Ned3
Aantal kijkers: 438.000 waarvan
243.000 Dennis en Valerio ook ‘een lekker hapje’ vinden
195.000 al een boze brief naar BNN aan het schrijven zijn

Ja mensen, het was éécht echt! Daar gaan we maar van uit. Dennis en Valerio, ‘s werelds bekendste kannibalen. Maar waar keken wij gisteravond nou eigenlijk naar?

 

Volgens een zelfbedachte theorie kan een programma een bepaald ‘frame’ hebben, waarbinnen van alles gebeurt. Het kan ook zijn dat een programma al bepaalde inhoud heeft , waar later een ‘frame’ omheen wordt gemaakt. Dat laatste is het geval bij Proefkonijnen. Onder de noemer ‘wetenschappelijk amusementsprogramma’ kunnen Dennis en Valerio doen wat ze willen. Nu nog een frame. Voor het gedeelte amusement is er een iets te enthousiast decor, inclusief aantrekkelijke ‘bunny’s', wat gezien de titel wel weer een vondst is. Voor het wetenschappelijke gedeelte zit er, zoals het hoort, een deskundige jury. Goede namen zoals Bas Haring en Lieven Scheire, alleen komt de jury niet bepaald uit de verf. Het is een beetje een rare combinatie van alles. En zeker gisteren vraag je je af waar je eigenlijk naar zit te kijken.

Want gisteren was het zover! Nederland keek massaal (438.000 kijkers – huh?) naar het meest besproken televisiemoment van deze eeuw. Of jaar. Of dag (eigenlijk ook al niet, dankzij die liefdevolle AZ-doelman). Minutenlang kijken naar twee presentatoren die een stukje vlees, ter grootte van een rozijn, naar binnen werken en, onder het klinken van bombastische muziek, applaus krijgen als ze het doorslikken. De meeste boeren zullen het ermee eens zijn: uitmelken is een vak. Oké, het was mensenvlees. Maar wanneer je je niet al te druk maakte om de ethische aspecten ervan – als zij elkaar graag willen opeten, waarom niet? – was het niet de meest spannende televisie. Desalniettemin een gedurfde, ludieke actie. Daar is BNN toch altijd wel goed in.

Volgende week nemen Dennis en Valerio een olifant als huisdier. Een wonder dat internationale dierenbewegingen hun walging nog niet hebben uitgesproken.

Menno Woudt (18 jaar) is zelfbenoemd kijkcijferanalyticus en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week!

Eerdere Kijkcijfers Gemeten door Menno Woudt:
- Kijkcijfers gemeten: Let’s Get Married

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Kijkcijfers gemeten: Proefkonijnen

  1. maan

    Ehm… Oké… En wat is precies je punt?

      /   Reply  / 
  2. Willeke

    Dat hij niet weet wat hij moet schrijven.. Ik gok een vorm van aandacht tekort ofzo?

      /   Reply  / 
  3. Emma

    Daar heb jij vast geen last van, hè Willeke? =D

    Leuke recensie weer, door die AZ-keeper zal het inderdaad geen erg memorabel moment zal blijven.. :P Ik las ook dat ze vorige week heel ‘vernieuwende’ experimenten gedaan hadden die al door Gek Of Geniaal gedaan waren. Beetje jammer!

      /   Reply  / 
    1. Willeke

      Ehm.. haha :P

      Maar ik twijfel wel aan die chirurg.. Als Dennis en Valerio daarnaar toe gingen.. Waarom heeft ie het dan niet geweigerd? Nou is ie ook strafbaar.. Nja BNN en Dennis en Valerio ook maar ja :P Oja, en de kok.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>