Kijkcijfers gemeten: Sterren op het Doek

Sterren op het Doek Dinsdag 3 januari 2012, 20:25 uur Ned2
Aantal kijkers: 1.090.000 waarvan
635.000 lid zijn van de Ik Hou Van Holland fanclub
266.000 dachten dat het een nieuw programma van Linda de Mol was
189.000 louter keken vanwege de trekking van de Bankgiroloterij

Tussen de bejaardengymnastiek en de koffiekeuvelprogramma’s door maakt Omroep Max een bijzonder aardig en succesvol programma. Leuk voor de oude doch vitale medemens, maar vaak ook voor iedereen buiten de doelgroep. Zo ook voor deze televisierecensent.

Al zes seizoenen lang een ongewijzigde formule: een stukje stabiliteit voor vergrijsd Nederland. Presentatrice Hanneke Groenteman introduceert de gast en vraagt of die lang stil kan zitten. Vervolgens worden de kunstenaars voorgesteld. Zij weten niet wie de gast is. De meeste bejaarde kijkers inmiddels ook niet meer. Retespannend als de gast onthuld wordt. Terwijl de kunstenaars beginnen met kladden probeert Hanneke Groenteman de gast aan het huilen te maken. Een week later wordt gekeken in hoeverre de gast totaal niet lijkt op de schilderijen. Vlak voor de ontknoping volgt een door de Bankgiroloterij gesponsord praatje met een weinig mediagenieke museumdirecteur over een weinigzeggend schilderij. Ten slotte moet de ‘ster’ één van de drie schilderijen kiezen en gooit hierbij alle parate superlatieven eruit. Uiteindelijk gaat de gast altijd met het meest lelijke schilderij naar huis. Ja, best een aardig programma!

Dat het succes van Sterren op het Doek afhankelijk is van de gast, blijkt wel uit de kijkcijfers van deze aflevering (1,1 miljoen – een record!). Ook hier laat Linda zien dat ze een kijkcijferkanon is. Wat Hanneke Groenteman behoorlijk ergert. Pure jaloezie. Dat blijkt wel uit de venijnige vragen die ze stelde. ‘Heb je je nooit een takkenwijf gevoeld?’ ‘Je hebt weinig leed meegemaakt, heb je dat inmiddels ingehaald?’ ‘Je bent al 47, voel je je niet oud?’ En tegen een kunstenaar: ‘Ze is wel erg glad he?’ Lach niet zo Linda, huil! Huil verdomme! Maar het merk Linda bleef behoorlijk goed overeind. Sorry Hanneke. Misschien wil er volgende week weer iemand huilen.

Menno Woudt (18 jaar) is zelfbenoemd kijkcijferanalyticus en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week!

Lees ook de eerdere berichten van Menno Woudt:
- Kijkcijfers gemeten: All You Need Is Love
- Kijkcijfers gemeten: Proefkonijnen
- Kijkcijfers gemeten: Let’s Get Married

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Kijkcijfers gemeten: Sterren op het Doek

  1. martijn

    Ga lekker een stukje schrijven over Oh Oh Cherso en dit echt
    nooit meer doen.Het nieuwe jaar is pas begonnen maar veel
    slechter dan dit stukje zal het niet worden.

      /   Reply  / 
    1. Emma

      Gelukkig heb jij nog een heel jaar om een leuker mens te worden =D

        /   Reply  / 
  2. Anonymous

    Leuk stuk weer. :)

      /   Reply  / 
  3. WJ

    Zo zie je maar weer, het schrijven van columns die èn informatief èn geestig èn prikkelend zijn, zonder te vervallen in het uitkramen van volslagen onzin en het stompzinnig overdrijven & vervormen van werkelijk álles, is ook een kunst.
    Nou ja, de ‘columnist’ is nog jong, dus met veel oefenen en een beetje meer levens- en schrijfervaring komt het misschien nog wel eens goed…

      /   Reply  / 
  4. Aaron

    Deze toon past totaal niet bij het programma, beetje de plank misgeslagen..

      /   Reply  / 
  5. Nick

    Leuk stukje weer! En let niet op de negatieve berichten. De een vind het leuk en de ander niet. Ga lekker door, knap werk.

      /   Reply  / 
  6. Chiem

    Ik snap echt niet wat mensen zo leuk vinden aan die altijd giechelende omhooggevallen Linda de Mol.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>